Stem van 2 tot 11 december op ons project Steunouder

Stem van 2 tot 11 december op ons project Steunouder

 

Het project Steunouder van Koppel strijdt met negen andere organisaties uit de regio om een plek bij de landelijke genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2017. Welke initiatieven genomineerd worden voor deze prijs, wordt voor een deel bepaald door het Nederlands publiek.

Stemmen project Steunouder

Van 2 tot en met 11 december kunnen mensen via oranjefonds.nl/stem stemmen op hun favoriete initiatief. Koppel roept iedereen uit de regio op om te stemmen.

stem-op-ons

Appeltjes van Oranje

Steunouder biedt gezinnen een steuntje in de rug en ontlast ouders waar nodig is, door met de kinderen activiteiten te ondernemen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix. Met het te winnen geldbedrag wil Koppel graag meer gezinnen in de gemeente Epe steunen. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting in 2002 het beschermpaar van het Oranje Fonds.

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks door het Oranje Fonds uitgereikt aan succesvolle sociale initiatieven die groepen mensen samenbrengen. Dit jaar maken organisaties die zich inzetten voor kwetsbare kinderen kans op een Appeltje van Oranje. De prijzen worden in mei door Koning Willem Alexander overhandigd aan de winnaars.

Wat is koppels project Steunouder?

Soms worden de spanningen in een gezin te veel. Zo’n gezin kan zich dan aanmelden bij ‘Steunouder’. Steunouders zijn vrijwilligers die een maatje zijn voor gezinnen. Een maatje die lichte ondersteuning kan bieden aan het gezin, maar die er vooral is voor de kinderen. De vrijwilliger trekt op met de kinderen, zodat zij in een prettige omgeving kunnen opgroeien.

Wanneer de kinderen op pad zijn met de vrijwilliger, ervaren de ouders rust en worden zij even ontlast. Zij kunnen dan tot rust komen of juist andere dingen ondernemen. Iets dat normaal moeilijker lukt met de kinderen erbij. Samen met de ouders kijkt de vrijwilliger naar het netwerk van het gezin. Zijn er voldoende mensen waar het gezin op kan terugvallen? Als dit niet het geval is, dan wordt er samen gekeken naar de mogelijkheden die opgepakt kunnen worden om een netwerk te creëren.

Nieuwe steunouders

Wij zijn op zoek naar nieuwe steunouders! Wilt u ook steunouder worden? Neem dan contact op met Jan de Graaf of Mariska van Elst door te bellen naar 0578-676767.

stemmen project steunouder

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet