Turkse vrouwen ontmoeten elkaar wekelijks

Turkse vrouwen ontmoeten elkaar wekelijks

Een ontmoetingsochtend waar Turkse vrouwen uit de gemeente Epe even ongestoord over van alles en nog wat kunnen praten. Waar ervaringen en problemen gedeeld worden, waar vragen aan elkaar gesteld worden. “Kort en goed? Dat kan over alles gaan. De vrouwen hebben er veel behoefte aan.”

Of het nu politiek is of de opvoeding van je kind, ieder onderwerp wordt hier zonder schroom besproken. De eigen groep biedt een veilige plek om te kunnen emanciperen, door het opbouwen van een sterke identiteit en een positief zelfbeeld binnen de eigen cultuur en waarden en normen, aldus Bilge Yeleser.

turkse-vrouwengroep-gemeente-epe

Turkse vrouwen komen elke dinsdagochtend samen

Bilge is sociaal werker bij Koppel en tevens begeleider van deze groep vrouwen. Naast Bilge zijn er twee (Turkse) vrijwilligers die de groep draaiende houden. Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur komt er een groep van ongeveer 8 à 15 Turkse vrouwen samen in een ruimte van Kindercentrum Kierewam. “Ze drinken een kopje thee of koffie, eten een koekje en vanaf de eerste minuut wordt de voorgaande week al intensief met elkaar besproken.”

turkse-vrouwengroep-gemeente-epe-8

Veilig voelen

Dat hechte contact onderling en de begeleiding van Koppel, maakt, dat de vrouwen zich hier veilig voelen, weet Bilge. “Ook in Vaassen heeft een groep Turkse vrouwen zich ooit op deze manier verenigd, maar die groep is inmiddels opgeheven. Bilge besluit: “Nu komt men vooralsnog alleen wekelijks samen in Epe. Maar zodra er op andere plekken in de gemeente weer de behoefte ontstaat, dan zullen wij dit als Koppel gaan ondersteunen. Het is voor heel veel Turkse vrouwen een zeer belangrijk wekelijkse ontmoeting, waar ze honderd procent zichzelf kunnen zijn.”

Meer informatie over de Turkse vrouwengroep? 

Neem contact op met Bilge Yeleser via b.yeleser@koppelepe.nl of tel.: 0578-676767.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet