UITGELEZEN Muziekfeest !

UITGELEZEN Muziekfeest !

Op 9 oktober organiseert Soroptimistclub Hattem – Epe “SHE” een muziekfeest in Bar Dancing d’Aesculaap in Heerde met een optreden van theatermuziekgroep DI GOJIM. In 1988 verenigen een club niet-Joodse muzikanten zich onder de geuzennaam Di Gojim. Dit professionele klezmerorkest belicht van meet af aan de theatrale kant van de klezmer. De heren van Di Gojim maken furore met een geheel eigen versie, pittig gekruid met Balkan-traditionals en zigeunerklanken, afgemaakt met een toefje jazz. Filmische beelden en circusachtige clownerieën maken hun concerten tot een belevenis.

In de nieuwste show ” Gein” staat het plezier voorop. De voorstelling is een feest van vocale kleinkunst en instrumentaal vuurwerk.

Di Gojim is een graag geziene gast op internationale festivals, waaronder Spanje, Israel, Verenigde Staten, Turkije en Frankrijk. Pers en publiek zijn unaniem lovend; “vuur, passie, muzikale adrenaline, indrukwekkend en overrompelend” In de pauze en na afloop is er een hapje en drankje. Voor de liefhebbers staat de dansvloer de rest van de avond tot hun beschikking. Een DJ zorgt dan voor de muziek.

Met de opbrengst financiert Soroptimistclub SHE het project de VoorleesExpress, wat wordt uitgevoerd door Koppel (Welzijn en Kinderopvang). Dit project stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. De VoorleesExpress stelt ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren – op hun eigen manier. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven.

Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen. De Unie maakt deel uit van de serviceorganisatie Soroptimist International en kent een wereldwijd netwerk van bijna 100.000 vrouwen, verspreid over een groot aantal landen in alle continenten. In Nederland zijn in vele steden en regio’s clubs gevestigd met tevens een club in Curaçao en Suriname.

Toegangskaarten 10 € voor dit muziekfeest zijn verkrijgbaar bij Bruna Epe – Vaassen – Heerde en bij d’Aesculaap in Heerde. Meer info:  www.soroptimist.nl                      www.voorleesexpress.nl    facebook/SoroptimistSHE

di_gojim

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet