Uniek Sporten Gemeente Epe

Uniek Sporten Gemeente Epe

Voorlopig laatste editie Uniek Sporten kalender: “welke sport ga jij beoefenen deze maand?

De 4e editie en voorlopig laatste editie van de kalender Uniek Sporten van de Maand van Uniek Sporten regio Stedendriehoek is klaar!
Voor mensen met een vorm van een beperking wordt sport steeds toegankelijker. Ook in de gemeente Epe. De vierde editie van de kalender ´Uniek Sporten van de Maand´ is klaar en wordt in april verspreid. Op deze kalender staat welke sporten mensen met een vorm van een beperking kunnen doen in de gemeente Epe én in omliggende gemeentes binnen de regio Stedendriehoek. Door het scannen van de QR-codes wordt alle informatie over het sportaanbod moeiteloos gevonden. De kalender loopt van april tot en met juni 2022. In juni zal regio Stedendriehoek met de verschillende partijen de kalender evalueren en daarna een besluit nemen over een eventueel vervolg.

De lokale buurtsportcoach aangepast sporten van Heel Epe Beweegt (Koppel-Swoe) verspreid de kalender bij deelnemende sportaanbieders, scholen speciaal onderwijs, zorginstanties en zorgprofessionals en andere openbare of buurtontmoetingscentra in Epe. Deze kalenders laten zien wat er in het eerste kwartaal van 2022 in de ‘spotlights’ staat.

Unieke Sport van de maand april: Wielersport en Atletiek
Gelukkig zijn alle coronamaatregelen opgeheven en kunnen we met dit heerlijke voorjaarsweer weer lekker buitensporten beoefenen zoals wielrennen en atletiek.

In de regio Stedendriehoek worden deze sporten, zoals bijvoorbeeld frame running in Epe, door de deelnemende sportaanbieders aangeboden aan sporters met een beperking. Wielrennen en atletiek worden in april ‘in the spotlight’ gezet! Middels sociale media berichten (www.facebook/unieksportengelderland) en belevingsvideo’s van Uniek Sporten Stedendriehoek (ook te zien op www.unieksporten.nl/nieuws) kunnen sporters vooraf al kennis maken met de verschillende sporten. Waarom is de sport zo leuk, wat is het voor een vereniging, wie zijn de trainers en wat zijn de faciliteiten van de vereniging of club, het komt allemaal aan bod. Hiermee wordt voor sporters met een beperking de drempel om naar een sportclub of vereniging te gaan in veel gevallen veel lager gemaakt. In mei komt laag intensief & racketsport uitgebreid aan bod en in juni staan paardrijden & precisiesport centraal.

Voor wie?
Alle mensen met een lichamelijk, verstandelijke, auditieve, visuele en mentale beperking kunnen zich aanmelden bij de deelnemende sportaanbieders die vermeld staan op de kalender en vervolgens meedoen met de reguliere trainingen. En mocht de gewenste sport niet lokaal georganiseerd zijn dan is er vast wel een alternatief te vinden in een van de omliggende gemeenten.

Ambitie Uniek Sporten Stedendriehoek
De Stedendriehoek heeft de ambitie om iedereen met een beperking binnen deze regio te laten sporten en bewegen als ieder ander. Hiervoor werkt een team van buurtsportcoaches en regiocoach aangepast sporten nauw samen met de sport, zorg, onderwijs, overheid en ondersteunende organisaties.

Ook een kalender ophangen?
Neem dan contact met de lokale buurtsportcoach aangepast sporten Jeroen de Lange, epe@unieksporten.nl
Een digitale versie kan ook worden aangevraagd.

Dit vind je misschien ook interessant!

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je vel zitten, lichamelijk gezond zijn en tevreden zijn met je leven.

Een zetje naar meer geluk

29 mei 2023
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet