[INGEVULD] Vacature: Welzijnscoach – Welzijn op Recept

[INGEVULD] Vacature: Welzijnscoach – Welzijn op Recept

[INGEVULD] Koppel-Swoe, de organisatie voor welzijnswerk en kinderopvang in de gemeente Epe, is op zoek naar een toegankelijke en initiatiefrijke welzijnscoach voor Welzijn op Recept. Het betreft een functie voor 20 uur per week in de dorpen Epe en Oene.

Wij stimuleren het welzijn en de groei van jong tot oud. Dit doen wij vanuit de visie dat iedereen er toe doet, kan meedoen en bijdragen. Alle verschillen mogen er zijn en iedereen mag zichzelf zijn. Wij pakken vragen van inwoners op. Voor ons is geen vraag te veel.

Welzijnscoach Welzijn op Recept (20 uur p/w)

Welzijn op recept (WOR) is een methode om mensen met psychosociale klachten bijvoorbeeld vanuit de huisartspraktijk, het maatschappelijk werk, zorgorganisaties of collega’s sociaal werk te verwijzen naar welzijnsactiviteiten. Deze korte, individuele begeleiding geeft net dat duwtje in de rug, zodat mensen weer energie terugkrijgen en hun welbevinden wordt verhoogd.

Veel mensen die regelmatig de huisarts bezoeken, kampen met psychosociale problemen. Die kunnen het gevolg zijn van ingrijpende gebeurtenissen, relatieproblemen      of een zieke partner. De psychosociale problemen uiten zich vaak in lichamelijke klachten, somberheid, stress en/of angstklachten. Een groot deel van deze groep hoeft hiervoor geen medicijnen of een verwijzing naar psychologische zorg. Zij zijn gebaat bij een activiteit of sociale betrokkenheid. Er wordt gewerkt volgens landelijke richtlijnen en methodieken.

Naast het uitvoeren van WOR is individuele cliëntondersteuning een onderdeel van de functie (3 uur per week). Het gaat om kortdurende ondersteuning gericht op de toeleiding naar zorg en/of ondersteuning.

Taken & verantwoordelijkheden:

 • Gesprekken voeren met deelnemers over leefsituatie, wensen, mogelijkheden en kansen en het geven van informatie en advies over activiteiten en diensten;
 • Begeleiden van deelnemers in het vinden van een zinvolle daginvulling of het uitbreiden van het sociale netwerk;
 • Samenwerken in het netwerk van eerstelijnszorg, collega’s in het welzijnsveld en vrijwilligers;
 • Signaleren van vragen en hiaten in het aanbod van activiteiten en diensten;
 • Waar mogelijk inzetten en begeleiden van vrijwilligers ter ondersteuning;
 • Registreren van gegevens van het gesprek, de eventuele signalen, evaluatie en terugkoppeling;
 • Samen met een collega verantwoordelijk voor WOR binnen de organisatie.
 • Cliëntondersteuning: vraagverheldering en waar nodig doorverwijzing, ondersteunen bij het toegangsproces tot zorg en ondersteuning (bijvoorbeeld bij het Wmo keukentafelgesprek of toeleiding naar de Wlz) en ondersteunen bij klachten.

Wij zoeken:

Een enthousiaste, proactieve, flexibele en vriendelijke collega die voldoet aan o.a. de volgende eisen:

 • Mensgericht: je maakt makkelijk contact en hebt inlevingsvermogen;
 • Je bent sociaal vaardig, communicatief sterk, kan goed luisteren, geduldig en hebt coachende vaardigheden;
 • Je kan goed (integraal) samenwerken met collega’s, eerstelijnszorg en vrijwilligers;
 • Je werkt nauwkeurig, zelfstandig en planmatig;
 • Je bouwt snel een netwerk op en onderhoudt contacten;
 • Aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie;
 • HBO werk- en denkniveau.

Wij bieden:

 • Een zelfstandige en afwisselende functie in een organisatie die volop in beweging is. Het betreft een functie voor 20 uur per week. Wil je op (korte) termijn nog meer uren werken? De kans is groot dat dit mogelijk is. We groeien nog steeds als organisatie en ontwikkelen continu nieuwe diensten of breiden die uit;
 • Verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, een goede pensioenvoorziening, een loopbaanbudget en een individueel keuzebudget;
 • Werktijden in overleg;
 • Salariëring conform CAO Sociaal Werk.

Herken je jezelf in het persoonlijk profiel en ben je enthousiast om bovengenoemde functie te vervullen, dan nodigen we je uit om je motivatiebrief inclusief C.V. vóór 21 februari 2023 naar Koppel-Swoe te sturen via personeelsadministratie@koppelswoe.nl onder vermelding van Vacature welzijnscoach Welzijn op Recept. De gesprekken vinden plaats op 28 februari 2023 vanaf 14.00 uur.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Karien van den Berg, welzijnscoach voor Vaassen en Emst. Telefonisch bereikbaar op 0578-67 67 67  / 06-36 13 21 40 of via e-mail k.vandenberg@koppelswoe.nl.

Koppel-Swoe zoekt een toegankelijke en initiatiefrijke welzijnscoach voor Welzijn op Recept voor 20 uur per week in Epe en Oene.

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet