VoorleesExpress Epe bedankt Soroptimisten

VoorleesExpress Epe bedankt Soroptimisten

Het project VoorleesExpress van Koppel-Swoe is al bijna drie jaar actief in de gemeente Epe. Tijdens alle voorleesseizoenen wordt er voorgelezen aan een groot aantal gezinnen binnen de gemeente.   

Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan de basisschool. Het is lastig om deze achterstand daarna weer in te halen. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verbetert de leescultuur thuis. Zo wordt ervoor gezorgd dat ze een goede toekomst tegemoet gaan, want alles begint met het beheersen van de taal.

Vrijwillige voorlezers VoorleesExpress Epe

Na twee trainingsmomenten gaan de vrijwillig voorlezers aan de slag bij de gezinnen. De voorlezers komen 20 keer bij het gezin thuis. Tijdens deze bezoekjes proberen de voorlezers een voorleesritueel te creëren, wat bestaat uit voorlezen, kletsen en spelletjes spelen. Hierbij proberen de voorlezers de ouders zo veel mogelijk te betrekken, waardoor het voor ouders steeds gemakkelijker wordt het ook zelf op te pakken.

Ook gaan de voorlezers met ‘hun’ gezin naar de bibliotheek. De gezinnen krijgen hier een rondleiding en de kinderen krijgen een pasje van de bibliotheek. Zo kunnen de gezinnen zelf naar de bibliotheek en boeken halen. Het voorleestraject van de VoorleesExpress wordt altijd feestelijk afgesloten. Kinderen ontvangen een boekentas met diploma en wat leuks.

Steun van de Soroptimisten

Ieder jaar ontving de VoorleesExpress een bedrag van € 2.000 van de Soroptimistclub Hattem – Epe SHE. Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen. Door verschillende acties en activiteiten halen zij geld op voor een mooi lokaal doel die zij zelf uitkiezen. Afgelopen maand mochten we de derde, en tevens de laatste, cheque van € 2.000 in ontvangst nemen.

Wij bedanken de Soroptimisten voor drie jaar lang financiële steun, inzet voor het project en middelen voor de VoorleesExpress Epe!

Aanmelden?

Gezinnen kunnen (door o.a. pedagogisch medewerkers en/of leerkrachten) worden aangemeld bij de VoorleesExpress. Het volgt startmoment is na de zomervakantie in oktober.

Wilt u voorlezer of vrijwillige coördinator worden? Dat kan! U bent van harte welkom. U kunt hiervoor contact opnemen met Mariska van Elst; m.vanelst@koppelswoe.nl of via het telefoonnummer 0578-676767

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet