Wekelijks voorleeshalfuurtje in bibiliotheek Epe

Wekelijks voorleeshalfuurtje in bibiliotheek Epe

Voorlezen aan kinderen is erg belangrijk voor hun taal- en spraakontwikkeling. Door het voorlezen vergroten kinderen hun woordenschat en wordt hun fantasie geprikkeld. Daarnaast is voorlezen natuurlijk ook heel erg gezellig.

Daarom start er ook in Epe een wekelijks voorleeshalfuurtje in de bibliotheek. Dit halfuurtje wordt in samenwerking met de VoorleesExpress van Koppel georganiseerd.

Kinderboekenweek 2016

Tijdens de Kinderboekenweek 2016 is de aftrap van het voorleeshalfuurtje in de bibliotheek te Epe. Gedurende deze dagen zijn er volop activiteiten gaande in de bibliotheek in het kader van het thema van de Kinderboekenweek. Het thema luidt ‘Voor altijd jong’

Iedere woensdagmiddag voorleeshalfuurtje

Het voorleeshalfuurtje gaat op woensdagmiddag 12 oktober om 13.30 uur van start. Vanaf dan is het voor kinderen mogelijk om iedere woensdagmiddag om 13.30 uur aan te schuiven en te luisteren naar een prachtig kinderverhaal.

De voorlezer zal gebruik maken van de leukste kinderboeken en de daarbij behorende materialen. Soms zijn dit reusachtige boeken of zijn het boeken met allerlei leuke handpoppen.

Samenwerking tussen bibliotheek Noord-Veluwe en de VoorleesExpress Epe

Het voorleeshalfuurtje is een samenwerking tussen de bibliotheek Noord-Veluwe en VoorleesExpress Epe. De vrijwillig voorlezers van de VoorleesExpress van Koppel lezen nu ook voor aan groepjes kinderen in de bibliotheek. De bibliotheek is een prachtige locatie om voor te lezen aan kinderen. Daarnaast beschikt de bibliotheek over enorm veel mooie kinderboeken, die gebruikt kunnen worden tijdens het lezen. Ook zijn er medewerkers aanwezig die de ouders en kinderen kunnen helpen met het uitzoeken van geschikte boeken.

VoorleesExpress zoekt nog vrijwilligers!

De VoorleesExpress is een project waarbij voorlezers bij gezinnen komen voorlezen. Gezinnen kunnen zichzelf hiervoor aanmelden, maar kunnen ook aangemeld worden door bijvoorbeeld een leerkracht. De voorlezer introduceert een voorleesritueel en laat kinderen ervaren dat (voor-)lezen enorm leuk is. Helemaal met afwisseling van een spel of ander activiteit. De voorlezers van de VoorleesExpress hebben een passie voor lezen, waardoor zij enorm enthousiast zijn om ook voor te lezen aan groepjes kinderen in de bibliotheek. Voor dit project zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Lees hier onze oproep!

Kom je ook?

Komen jullie 12 oktober om 13.30 uur ook naar de bibliotheek in Epe? Hier zijn geen kosten aan verbonden en aanmelden vooraf is niet nodig.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met medewerkers van de bibliotheek, info@bibliotheeknoordveluwe.nl of met projectleider VoorleesExpress van Koppel Mariska van Elst, 0578-676767 of 06- 39862909.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet