Vrijwilliger van het jaar 2015: Johan Huiskamp

Vrijwilliger van het jaar 2015: Johan Huiskamp

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Epe (maandag 4 januari) is de Vrijwilliger van het jaar 2015 bekendgemaakt. De drie genomineerden waren Eef Schouten uit Emst, Erna van Roekel uit Epe en Johan Huiskamp uit Epe. De jury koos Johan Huiskamp als ‘Vrijwilliger van het jaar’. Hij mag daarmee een heel jaar het boegbeeld zijn van vrijwilligers. Ook Eef Schouten en Erna van Roekel krijgen veel lof toegezwaaid, volgens de jury. Zij staan allen model voor een samenleving die zonder vrijwilligers nauwelijks meer kan functioneren.

 

Met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’ laat de organisatie en de gemeente Epe z’n grote waardering blijken voor het vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is namelijk van groot belang voor grote groepen in de gemeente of voor de hele gemeenschap. De benoeming is een symbolische prijs en de verkozen vrijwilliger representeert alle vrijwilligers. In zijn toespraak gaf oud-burgemeester en juryvoorzitter Leo Eland aan dat het eigenlijk minder gaat om een 1e, 2e of 3e prijs, maar dat het allemaal kanjers zijn. Met de ‘Vrijwilliger van het jaar’ zet de organisatie vrijwilligers die zich onderscheiden door hun activiteiten in het zonnetje.

Organisatie verkiezing Vrijwilliger van het jaar 2015

De organisatie van de verkiezing is  zoals gebruikelijk gedaan door Persburo Van der Veen en Koppel. De jury bestaat uit vier mensen uit elke kern (Epe, Vaassen, Emst, Oene) een vrijwilliger en daarnaast een onafhankelijke voorzitter. Om te komen tot de Vrijwilliger van het jaar kan iedereen uit de gemeente Epe vrijwilligers aandragen.

Journalist Dick van der Veen houdt per maand een interview met de vrijwilliger. Deze rubriek ‘Vrijwilliger van de maand’ wordt geplaatst in het weekblad Veluweland. Hierbij wordt gelet op de verdeling tussen de vier kernen en of iemand nog niet eerder Vrijwilliger van de maand was.

Aan het eind van het jaar kiest de jury uit deze acht mensen, drie genomineerden, die vervolgens 1e, 2e en 3e worden bij de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. De jury let onder meer op de specifieke werkzaamheden die zijn verricht en het belang van de activiteiten.

Lees hier de interviews met de winnaar en genomineerden:

Kent u een persoon of een groep waarvan u vindt dat zij de titel ‘Vrijwilliger van het jaar’ verdienen? Meld deze vrijwilliger dan aan bij info@koppelepe.nl!

vrijwilliger van het jaar 2015

De winnaars van links naar rechts: de heer Johan Huiskamp, mevrouw Erna van Roekel, de heer Schouten (zoon van mevrouw Eef Schouten). (foto: gemeente Epe)

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet