Vrijwilligers gezocht: geven computer- en tabletcursus Epe

Vrijwilligers gezocht: geven computer- en tabletcursus Epe

Eind maart start Stichting Koppel met een computer- en tabletcursus op verschillende locaties in de gemeente Epe. Voor veel mensen is het normaal om internet te gebruiken voor contact met familie en vrienden. Bijvoorbeeld voor het bekijken van foto’s op Facebook, om te skypen met een familielid op reis en natuurlijk om te mailen. Maar dat geldt niet voor iedereen.

Voor ouderen is dit vaak een hele opgave. Hoe werkt nou een computer of tablet? In deze cursussen starten we bij de basis. Uiteindelijk werken we naar het in gebruik nemen van verschillende programma’s en internet.

Vrijwilligers gezocht

Voor de cursussen zijn wij op zoek naar enthousiaste geduldige vrijwilligers. Vrijwilligers die het leuk vinden om met ouderen te werken, maar ook om een team te vormen met jongeren. Veel kennis over digitale vaardigheden en ICT is niet nodig, maar het is wel belangrijk dat de basis beheerst wordt.

De cursus bestaat uit ongeveer 8 bijeenkomsten voor ouderen. Tijdens de cursussen gaan jongeren en vrijwilligers aan de slag om hun kennis over te brengen op ouderen.

Vrijwillige coördinatoren gezocht

Voor de cursussen zijn wij ook op zoek naar vrijwillige coördinatoren. De coördinator zorgt ervoor dat de onderwerpen, tijdens de bijeenkomsten, zijn afgestemd op de vraag van de ouderen. Tijdens de bijeenkomsten ga jij de jongeren en vrijwilligers begeleiden in het overbrengen van informatie op ouderen. Ook is het belangrijk dat vragen en kleine problemen ter plekke worden opgelost. Daarnaast is er regelmatig afstemming met de projectleider. Wij werken ernaar toe dat je de cursus kunt beheren en kunt continueren voor toekomstige groepen.

Deelnemers

Deelnemen aan een van deze cursussen? Dat is nog steeds mogelijk!

Gedurende de tabletcursus stellen wij tablets in bruikleen. Deze tablets mogen mee naar huis, zodat er thuis ook geoefend kan worden door de deelnemer. Daarnaast is het voor de deelnemer mogelijk om aan het eind van de cursus de tablet te kopen. Tijdens de computercursussen maken wij gebruik van computers op locatie.

Bent u 55 jaar of ouder en wilt u graag deelnemen aan de tablet- of computercursus? Meld u dan aan bij projectleider Mariska van Elst. Dit kan per telefoon; 0578-676767 of per mail m.vanelst@koppelepe.nl

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet