Ook mantelzorgwaardering voor jonge mantelzorgers

Ook mantelzorgwaardering voor jonge mantelzorgers

In de gemeente Epe kunnen inwoners die mantelzorg ontvangen, hun mantelzorger aanmelden voor een waardering van €100,00 per zorgvrager. Je kan je nog tot uiterlijk 1 oktober 2019 aanmelden voor deze welverdiende blijk van waardering voor mantelzorgers. Jonge mantelzorgers kunnen sinds dit jaar ook een mantelzorgwaardering aanvragen in de vorm van een bol.com cadeaukaart ter waarde van 20 euro. Dit kan nog tot uiterlijk 1 november 2019.

Onbetaald en vrijwillig zorgen voor iemand die je kent, waar je om geeft én die je hulp nodig heeft, noemen we mantelzorg. Mantelzorgers zijn mensen van alle leeftijden, die structureel zorgen voor iemand uit hun omgeving die hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld voor een kind met een beperking, een ouder met alzheimer, een zus met een verslaving of een vriend met een depressie. Vanaf 1 januari 2015 kunnen volwassen mantelzorgers in de gemeente Epe een mantelzorgwaardering aanvragen van 100 euro. Sinds dit jaar is hier ook de mantelzorgwaardering voor jonge mantelzorgers bij gekomen. Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met zorg in het gezin. Deze doelgroep wordt vaak over het hoofd gezien. Het is terecht dat zij nu ook een mantelzorgwaardering kunnen aanvragen.

Lees ook: Logeerzorg geeft de mantelzorger lucht

Waardering voor Jonge mantelzorgers

Is er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Maak je je daarover zorgen? Moet je thuis meehelpen? Of zorg je voor je familielid? Je bent niet de enige. Bij 1 op de 4 jongeren is dit het geval. Ben jij ook nog onder de 24 jaar? Dan ben je een jonge mantelzorger. Jonge mantelzorgers hebben het soms best zwaar. Ze hebben vaak veel aan hun hoofd en maken zich zorgen. Ben jij zelf jonge mantelzorger? Ken je een jonge mantelzorger? Vind je het leuk om voor hem/haar een bol.com cadeaukaart aan te vragen? Dan kan je een aanmeldformulier invullen t/m 1 november 2019.

Steunpunt Mantelzorg

Het Steunpunt Mantelzorg voert de mantelzorgwaardering uit voor de gemeente Epe, maar zij doet meer. Steunpunt Mantelzorg is hét centrale aanspreek- en informatiepunt voor mantelzorg in de gemeente Epe. Wij bieden gratis en onafhankelijk informatie, advies, ondersteuning en begeleiding. Ook behartigen wij de belangen van de mantelzorger. Je kunt met al je vragen betreffende mantelzorg en een luisterend oor terecht bij onze cliëntondersteuner. Ook worden er allerlei activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd voor jonge en voor volwassen mantelzorgers. Meer informatie hierover kun je hier vinden op onze pagina over Steunpunt Mantelzorg.

Aanvragen en informatie

Hier vind je het aanvraagformulier voor volwassenen en hier voor jongeren. Ook kun je ze vinden op www.epe.nl/mantelzorg.
Heb je vragen over de mantelzorgwaardering of heb je andere vragen op het gebied van mantelzorg? Dan kan je contact opnemen met de cliëntondersteuner mantelzorg van Koppel-Swoe, Gerrita Reumer. Zij is van dinsdag t/m vrijdag bereikbaar op telefoonnummer 0578-67 67 67. Ook kun je haar e-mailen op g.reumer@koppelswoe.nl

 

Dit vind je misschien ook interessant!

De VoorleesExpress zoekt jou!

10 augustus 2020
Al enige jaren is de VoorleesExpress actief in de gemeente Epe. Jaarlijks koppelt Koppel-Swoe ongeveer 25 gezinnen aan enthousiaste vrijwilligers die wekelijks op bezoek komen....
Meer lezen?
© 2020 Media Magneet