Walking Basketbal – Kickoff activiteit op 28 februari 2020

Walking Basketbal – Kickoff activiteit op 28 februari 2020

Basketbalvereniging Basketball All Stars Epe start vrijdag 28 februari met OldStars walking basketball.  Het doel is om 55-plussers uit de omgeving van Epe aan het bewegen te houden en de sociale voordelen van het verenigingsleven te laten ervaren. OldStars walking basketball is een variant van basketbal waarbij niet wordt hardgelopen. Wel wordt er gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Er wordt naast het basketbal ook diverse beweegvormen aangeboden. Ook is er ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek. Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In de visie van OldStars is basketbal niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn. Oldstars walking basketball behelst dus meer dan alleen ‘een potje basketbal’. Het OldStars walking basketball aanbod stimuleert zowel de fysieke, mentale, sociale als cognitieve vaardigheden.

OldStars stimuleert de ouderenvriendelijke sportomgeving

Het Nationaal Ouderenfonds neemt met OldStars de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football dit jaar een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en  OldStars walking rugby. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder anderen partners Menzis en van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland centraal.

Lancering OldStars walking basketball bij Basketball All Stars Epe:

De kick-off van OldStars walking basketball bij Basketball All Stars Epe vindt plaats op vrijdag 28 februari van 09:30 uur (inloop) tot 11:00 uur bij de Prins Willem Alexander Hal (Sportlaan 1, 8162 BE Epe).

De trainingen staan onder begeleiding van Dorine Vreeken met ondersteuning van buurtsportcoach Vincent Rotman (Heel Epe Beweegt/Koppel-Swoe). Het is laagdrempelig, dus je kunt zo een keer een vrijdag binnenlopen. Aanmelden hoeft niet, maar is gewenst. Evt. aanmelden voor de kick-off op vrijdag 28 februari kan via Klaas Dijkstra, walkingbasketbal@gmail.com of 06-10045768.

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan tien jaar een Nationale Buitenspeeldag. Dit jaar is het zover op woensdag 14 juni. Op drie...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet