Was & Strijk Service Epe: ook voor dekbedden en gordijnen!

Was & Strijk Service Epe: ook voor dekbedden en gordijnen!

De Was & Strijk Service heeft sinds kort haar machinepark uitgebreid met een grote wasmachine die 20 kilo kan verwerken. Dat betekent dat Was & Strijk nu ook (grote) dekbedden, gordijnen en spreien wast!

Was & Strijk heeft Koppel-Swoe samen met de Eper Stoom en Wasserij (ESW) in het leven geroepen. Er wordt gewassen voor inwoners die dat zelf niet meer kunnen of willen. Er zijn steeds meer inwoners die graag tijd besparen en het wassen en/of strijken aan Was & Strijk uitbesteden. Daarnaast wordt er gewassen voor een verpleeghuis (Wassen op Locatie) en bedrijven. Een aantal bed & breakfasts uit de gemeente Epe is eveneens klant bij Was & Strijk.

 Wie wast en strijkt er?

De werkzaamheden worden uitgevoerd door inwoners uit de gemeente Epe die al langere tijd geen betaald werken meer hebben. In totaal werken er 18 mensen (15 dames en 3 heren) bij Was & Strijk. Deze Eper wasservice is gedurende vijf ochtenden in de week geopend van 9.00 tot 12.30 uur. Sinds de uitbreiding van de werkzaamheden wordt er ook op de dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur gewerkt.

Uitstroom

De afgelopen 2 jaren zijn er 9 deelnemers uitgestroomd naar betaald werk of naar een opleiding die hun kansen op een betaalde baan vergroot.

Onze laatste uitstromer is Hulya. Zij werkt met drie andere dames in ons project ‘Wassen op Locatie’. Op de gesloten afdeling van de Klaarbeek, waar dementerende ouderen wonen, verzorgen zij de was en assisteren bij de lunch met bewoners. Hulya heeft sinds 1 maart een contract als zorgassistente en is in juni op de Klaarbeek gestart met een opleiding. Wij zijn trots op haar!

Was & Strijk Service uitproberen? 

Komt u gerust een kijkje nemen bij Was & Strijk. Wij zitten samen met Mode & Co (kinderkleding en speelgoedbank voor mensen met een kleine beurs) aan de Hoofdstraat 27 in Epe. Neem uw dekbed of gordijnen mee voor een frisse wasbeurt! Uw eerste was bij ons is gratis. Neem contact met ons op voor deze gratis proefwas.

Voor meer informatie:

Telefoonnummer Koppel-Swoe, tel.: 0578-676767 of Hanneke Luesink: tel.: 06-53872000.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet