Week van de Opvoeding – Lang leve de Beweegouder!

Week van de Opvoeding – Lang leve de Beweegouder!

Gratis thema-avond voor ouders, opvoeders, vrijwilligers, trainers van jongere jeugd.

Van 5 t/m 11 oktober is het weer de week van de opvoeding en het motto dit jaar is ‘geef me de vijf’. Dit sluit naadloos aan op sport en bewegen, één van de hoofdthema’s in de Week van de Opvoeding. Bewegen is niet alleen leuk en gezond, maar door te bewegen leren kinderen ook samen spelen, omgaan met regels, doorzetten, vallen en opstaan. Ouders zijn hierbij cruciaal. Op dinsdagavond 6 oktober organiseert Koppel samen met haar buurtsportcoaches een thema-avond ‘Lang leve de Beweegouder’ voor ouders van jongere jeugd.

Alle ouders willen graag het beste voor hun kind. Maar wat is het beste? Bewegen is de basis voor een gezond leven. Ouders hebben enorm veel invloed op het sportplezier van hun kind. Dit sportplezier vindt zijn basis in het plezier in bewegen bij hele jonge kinderen. Zijn ouders zich bewust van de invloed van hun gedrag op dit beweegplezier? Tijdens deze thema avond wordt ingegaan op de volgende kernthema’s:

  • De pedagogische kracht van bewegen en sport
  • Het belang van beweegplezier
  • De invloed van positief benaderen
  • Effectief complimenteren
  • Emoties in de sport

Kinderen willen graag spelen, bewegen, leren, ontdekken en genieten. Hoe ondersteun je dit als ouder? De avond zal geleid worden door Christijn Hesselink, pedagoog en onderwijskundige, werkzaam voor het NOC*NSF en verschillende sportbonden.

Alle ouders in de gemeente Epe zijn welkom (vol is vol)! Opgeven voor 5 oktober via planning@koppelepe.nl. De avond start om 19.30 uur en vindt plaats in het Kulturhus in Epe, Stationsstraat 25.

 foto bewegen

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet