Welzijn op recept: Doen geeft energie

Welzijn op recept: Doen geeft energie

Door allerlei omstandigheden of een ingrijpende gebeurtenis kunnen klachten ontstaan. Stress, somberheid, angst of andere klachten kunnen het dagelijks leven moeilijk maken. Stel, je wilt er iets aan doen, maar je weet niet goed hoe. In de gemeente Epe kan de huisarts je dan verwijzen naar een welzijnscoach. Deze hulpverlening is er voor alle inwoners en is geheel gratis.

De welzijnscoach in Epe, Driesje Draaijer, werkt volgens de succesvolle methode Welzijn op recept. Zij helpt mensen om iets op te pakken wat zij leuk vinden of waar zij goed in zijn, omdat in eerdere projecten is aangetoond dat je je daar ook echt beter van kunt gaan voelen. Iets doen geeft energie. Ook zou het kunnen dat mensen via het contact met Driesje nieuwe mensen ontmoeten, of juist voor anderen mensen iets gaan betekenen. Hierbij kan gedacht worden aan al langer bestaande succesvolle vrijwilligersprojecten bijvoorbeeld het maatjesproject van koppel-swoe. Deze en nog andere projecten worden al jarenlang met succes georganiseerd door deze welzijnsorganisatie.

Welzijn op recept wordt in een groeiend aantal Nederlandse gemeenten met succes uitgevoerd. Het is een vorm van niet medische behandeling, voor mensen die beperkingen hebben overgehouden aan een bepaalde gebeurtenis, of tegenslag in hun leven. Je kan het zien als extra steun in de rug als je tegen situaties aanloopt waarvan je denkt, hoe moet ik daar nu mee omgaan? Wie kan ik hiervoor inschakelen? Als de huisarts geen oplossing heeft, hoeft dat niet te betekenen dat iemand geen positieve draai meer aan zijn of haar leven kan geven. Het mooie is dat zo’n niet medische behandeling wel een positief effect kan hebben op je algehele gezondheid. Het geeft mensen weer een doel in het leven.

De methode Welzijn op recept is ook bekend bij alle huisartsen, maatschappelijk werkers en thuiszorgorganisaties in de gemeente Epe. Via deze hulpverleners kunnen mensen verwezen worden naar welzijnscoach Driesje Draaijer. Maar uiteraard mogen mensen ook zelf contact opnemen met haar, om te kijken wat zij voor hen kan betekenen.

In de gemeente Epe is welzijnscoach Driesje Draaijer met veel collega’s aan het werk om Welzijn op recept tot een succes te maken. Hierbij startte zij begin 2019 een intensieve samenwerking met Verian maatschappelijk werk en de huisartsenpraktijken in Epe en Oene.

Contactgegevens:

https://koppelswoe.nl/diensten/welzijn-op-recept/
Mw. Driesje Draaijer, welzijnscoach, d.draaijer@koppelswoe.nl
Koppel-Swoe Tel. 0578-676767

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je vel zitten, lichamelijk gezond zijn en tevreden zijn met je leven.

Een zetje naar meer geluk

29 mei 2023
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet