Koppel in de media: Wetswinkel Koppel nog steeds nodig

Koppel in de media: Wetswinkel Koppel nog steeds nodig

Heb je lastige vragen over arbeidsgeschillen, huurrecht of zijn er burenproblemen? De Wetswinkel van de Eper stichting Koppel weet raad. Jaap van den Brink uit Heerde was één van de eerste vrijwilligers aldaar. Hij verleent al ruim 20 jaar juridisch en sociaal rechtelijk advies. 

Epe – Het is maandagavond iets na half acht. In het Kulturhus wacht een stel mensen geduldig op de beurt. Van den Brink is met z’n eerst cliënt bezig die een vraag heeft. Beide wachtende echtparen vertellen dat ze via anderen op het idee zijn gekomen om hier gratis advies in te winnen.

“De Wetswinkel Epe is al jarenlang een begrip op het gebied van het verlenen van juridisch advies. Men vertelde ons dat we hier met ons probleem konden binnenwandelen”, zo klinkt het. Een stel vrijwilligers is iedere maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur in het Eper Kulturhus aanwezig om inwoners van de gemeente Epe hiermee te helpen.

Na een kwartier komt Van den Brink uit de spreekkamer. “Sorry voor het wachten”, verontschuldigt hij zich. “De ene vraag is de andere niet, soms duurt het dus wat langer. Maar wees niet bang: u komt allemaal aan de beurt. We sturen niemand weg.”

Bij Wetswinkel Koppel komen diverse kwesties aan bod

Al sinds de jaren negentig biedt de Wetswinkel Epe inwoners van de gemeente Epe hulp met uiteenlopende vragen. Het initiatief is nog steeds nodig, zo blijkt. Diverse kwesties komen wekelijk aan bod. Of het nu een geschil met een werkgever is of een probleem met de huurbaas; de Wetswinkel Epe probeert een oplossing te vinden. Van den Brink begint intussen aan zijn volgende gesprek.

Voordat de deur weer dichtgaat, meldt hij nog: “Onze rechtshulp is laagdrempelig, iedereen kan zijn of haar vragen hier stellen. De adviezen zijn kosteloos, ons team vrijwilligers heeft een juridische achtergrond.” Van den Brink is samen met Reinder van Vemde en Sharon Koeleweij-Hofmeijer één van de vrijwilligers. Hij besluit: “We zijn trouwens nog op zoek naar een extra stel kundige vrijwilligers. Neem gerust contact op met stichting Koppel.”

Voor meer informatie bel: 0578-676767 of emailadres wetswinkel@koppelepe.nl.

Foto: Jaap van den Brink is al meer dan 20 jaar vrijwilliger bij de Wetswinkel van stichting Koppel. Hier is hij gefotografeerd tijdens een gesprek. 

Koppel in de media, bron: Veluws Nieuws

wetswinkel koppel epe

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2020 Media Magneet