Word jij maatje van een nieuwkomer?

Word jij maatje van een nieuwkomer?

Als je ergens nieuw komt wonen heb je veel vragen en is alles nieuw. Als je dan de taal nog niet helemaal machtig bent is het extra lastig. Dan is het fijn als er iemand in de buurt woont waaraan je je vragen kan stellen en die je wegwijs maakt. Vluchtelingenwerk en Koppel-Swoe starten het maatjesproject: Word jij maatje van een nieuwkomer? Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die maatje willen worden van een nieuwkomer.  

Wat doen maatjes zoals?

Maatjes kunnen samen van alles doen. Een kopje thee drinken, samen sporten, wandelen, naar de kinderboerderij of naar de bibliotheek. Als maatjes bepaal je samen wat je gaat doen. Dit kunnen leuke uitjes zijn maar bijvoorbeeld ook een praktische uitleg over een bibliotheekpas. Jij bent bekend in je eigen omgeving en als maatje kan je de nieuwkomer wegwijs maken binnen jouw woonomgeving.

Maatje worden

Als maatje maakt leeftijd niks uit, iedereen kan maatje worden. Als maatje is het belangrijk dat je open staat voor de ander en dat jullie nieuwsgierig zijn naar elkaar. Verder woon je in de gemeente Epe en schrik je niet van een taalbarrière. Het is mooi als je met je maatje de kleine stapjes vooruit kan zien.

Hoe verloopt het?

Als je je aanmeld als maatje van een nieuwkomer volgt er een gesprek en krijg je eerst een training. De training zal o.a. gaan over het omgaan met culturele verschillen.

Op basis van interesses zal een koppeling tussen de maatjes gemaakt worden, dit omdat een goede klik belangrijk is. We gaan proberen om twee mensen die goed bij elkaar passen aan elkaar te koppelen. Dit zodat jullie allebei plezier aan het contact beleven. Als jij maatje wordt van een nieuwkomer kan je het verschil maken in het leven van een nieuwkomer en het is een interessante en leerzame ervaring.

Voor meer informatie en aanmelden: Neem contact op met Suzanne Tuinman via s.tuinman@koppelswoe.nl

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Ouderensoos Oene

21 oktober 2019
Op donderdagmiddag 31 oktober 2019 komt de Soos in Oene weer bijeen van 14.00 uur tot 16.00 uur in Zaal Post. Deze middag is Bouke...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet