Zaterdagmiddagclub van Koppel vindt mooie plek op Boerderij Buitengewoon

Zaterdagmiddagclub van Koppel vindt mooie plek op Boerderij Buitengewoon

Op verzoek van ouders is Koppel een aantal jaar geleden begonnen met een zaterdagmiddagclub voor kinderen tussen de 10 en 16 jaar met een licht verstandelijke beperking. Het doel van de activiteit was: bouwen aan een sociaal netwerk binnen de eigen omgeving. Voor deze jongens en meisjes ligt lid worden van een ‘reguliere’ vereniging niet altijd voor de hand, omdat zij bijvoorbeeld niet zo makkelijk contact leggen of zich soms eenzaam of buitengesloten voelen. De Lionsclub Epe heeft de bijeenkomsten financieel mogelijk gemaakt.

Maandelijks waren er leuke en afwisselende bijeenkomsten met andere jongeren in clubverband onder begeleiding van een sociaal werker en vrijwilligers. Onlangs was er een afsluitende activiteit op Boerderij Buitengewoon (landgoed Tongeren). Daarmee is er voor de kinderen een structurele en wekelijkse plek gevonden waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Ook kinderen met een zorgindicatie kunnen hier terecht. Het is fijn voor deze groep kinderen om een structurele vorm van vrijetijdsbesteding te hebben. Wekelijks in de buitenlucht, doelmatig werken aan vaardigheden en sociale contacten en natuurlijk ook om gewoon plezier te maken!

Ouders en kinderen waren erg positief over deze ochtend op de zorgboerderij waarbij ouders veel mogelijkheden zien voor de kinderen.

Meer informatie over de werkzaamheden van Koppel is te vinden op de website van Koppel: www.koppelepe.nl of per mail naar info@koppelepe.nl of direct bellen naar 0578 676767.

 

aanzet_jong

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet