Zomerschool voor kinderen van 6-12 jaar

Zomerschool voor kinderen van 6-12 jaar

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar organiseren we voor de vierde keer een drie weken durende Zomerschool van 2 t/m 19 augustus 2021. De zomerschool wordt uitgevoerd door Koppel-Swoe en STIP in opdracht van de gemeente Epe en de gemeente Heerde.

Voor wie?

De doelgroep voor deze Zomerschooleditie is dit jaar iets uitgebreid. Het programma is nog steeds voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

1. Kinderen met een niet-Nederlandse achtergrond

Meestal kunnen deze kinderen goed meekomen in het normale onderwijsprogramma. De ervaring leert echter ook dat tijdens de vakantieperiode de Nederlandse taal minder wordt gesproken.
Hierdoor heeft het kind bij aanvang van het nieuwe schooljaar soms moeite om deze weer vlot op te pakken. Tijdens de zomerschoolperiode is aandacht voor taalontwikkeling, doordat:

  • iedereen Nederlands spreekt;
  • we naar elkaar luisteren;
  • kinderen spelenderwijs schrijven en lezen.

Al deze vaardigheden zijn steeds gekoppeld aan sport, spel, creativiteit en cultuur.

2. Kinderen die opgroeien in gezinnen met een financiële achterstand

Tijdens de zes weken zomervakantie brengen deze kinderen hun tijd veelal door in de eigen woonomgeving. Hierdoor worden ze minder uitgedaagd om nieuwe dingen te onderzoeken, andere
kinderen te ontmoeten en avonturen te beleven. Het zomerschoolprogramma biedt deze kinderen een afwisselende tijdsbesteding met leeftijdgenoten.

3. Kinderen die even iets extra’s nodig hebben door de afgelopen coronatijd.

Niet voor alle kinderen is de coronatijd een makkelijke tijd geweest. Dit jaar is er ook ruimte voor kinderen die qua cognitieve ontwikkeling, sociaal emotioneel vlak (bijvoorbeeld zelfvertrouwen, faalangst) of qua leefstijl (voeding en bewegen) een extra steuntje in de rug nodig hebben.

Wanneer?

De Zomerschool 2021 vindt plaats in de periode van maandag 2 augustus tot en met donderdag 19 augustus 2021 op maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 – 14.30 uur.

Waar?

Dit jaar hebben we voor twee verschillende zomerschoollocaties gekozen:

  • Scouting Buys Ballot, Heerde (periode 2 – 12 augustus 2021)
  • Atletiekvereniging Cialfo, Epe (periode 16 – 19 augustus 2021)

Deelnemers kunnen gratis gebruik maken van het vervoer van en naar de locaties. Opstappunten voor de bus zijn:

  • Vaassen – Bibliotheek
  • Emst – Hoofdweg (in overleg en indien nodig)
  • Epe – Bushalte Hoofdstraat (voor oude postkantoor)
  • Heerde – Aldi Supermarkt
  • Wapenveld – Hof van Cramer

Aanmelden

Interesse? Meld je kind met dit aanmeldformulier aan voor vrijdag 9 juli 2021. Dat kan door het ingevulde formulier (of een foto van het ingevulde formulier) te mailen naar Marleen Witteveen – m.witteveen@heerde.nl

Meer informatie?

In deze flyer vind je de informatie nog even op papier. Ken jij een kind voor wie die zomerschool interessant zou kunnen zijn? Help ons met werven door deze flyer door te sturen.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet