Peuterspeelzalen in Epe, Oene, Emst en Vaassen

Peuteropvang

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Peuteropvang in de gemeente Epe

Veel ouders kiezen ervoor om hun kind in de voorschoolse periode naar de peuteropvang te brengen. De overgang van huis naar school verloopt dan soepeler. De peuteropvang van Koppel-Swoe biedt een stimulerende, veilige speelomgeving, die de thuissituatie aanvult.

Peuteropvang is bedoeld voor kinderen van twee tot vier jaar. Op de peuteropvang wordt gewerkt met thema’s, waarbinnen diverse activiteiten op verschillende niveaus aangeboden worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spel, voorlezen, buiten spelen en creatieve activiteiten, waardoor taal en sociale contacten gestimuleerd worden. De thema’s zijn afgestemd op seizoenritme en onderwerpen (belevingswereld of interesse) voor peuters.

Wat doe je op de peuteropvang/-zaal?

Op de peuteropvang worden kinderen voorbereid op de basisschool. Peuters met een taalachterstand kunnen door middel van de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) op een speelse manier hun achterstand inhalen. Ook dit zorgt voor een goede start op de basisschool. Op alle peuteropvang-locaties van Koppel-Swoe wordt gewerkt met VVE, voor alle kinderen die de peuteropvang bezoeken.

De kosten om een kind naar de peuteropvang van Koppel-Swoe te brengen zijn voor iedere ouder verschillend. Het hangt af van of ouders werken of niet en het inkomen van ouders. Indien ouders werken, kunnen zij voor de peuteropvang een teruggave in de kosten bij de belastingdienst aanvragen. Voor ouders die niet werken, geldt een ouderbijdrage met een inkomensafhankelijk tarief.

Lees hier meer over de verschillen peuterspeelzaal en peuteropvang.

 

Voor Peuteropvang (VVE) ontvangen wij subsidie van de gemeente Epe.

Ieder kind is uniek!

Een kind moet de kans krijgen om op eigen niveau de wereld om zich heen te ontdekken.

Binnen Koppel-Swoe gaan wij ervan uit dat ieder kind de drang heeft om zich te ontwikkelen. Dit op zijn of haar eigen manier en op basis van aanleg en karakter. Wij willen daarom zoveel mogelijk aansluiten bij de eigenheid van de kinderen en bij de fase waarin zij zich bevinden. Wij gaan op basis van gelijkwaardigheid met elkaar en met het kind om. We hebben respect voor elkaar. In onze rijke leeromgeving stimuleren wij de kinderen om zelf te ontdekken. We bieden een uitdagende groepsruimte en buitenruimte aan met verschillende materialen.

Heb je vragen?

Melle de Vos

Leidinggevende Kinderopvang
Telefoon
06-44 19 83 94
E-mail
m.devos@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Donderdag

Hester Rook-Kamp

Leidinggevende Kinderopvang
Telefoon
06-20 21 92 00
E-mail
h.rook@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Donderdag

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten eens

Volg Koppel-Swoe kinderopvang ook op Facebook en Instagram!

klik hieronder voor het gewenste kanaal

Facebook                     Instagram

Nieuws over de kinderopvang

Wat doen wij deze zomer? Overzicht van diensten...

8 juli 2020
De zomervakantie start al bijna! Ook onze medewerkers gaan in deze periode op vakantie. Dacht je dat we dan gesloten zijn? Nee hoor, onze diensten...
Meer lezen?

Ook wij staan voor je klaar!

17 maart 2020
>> download hier flyer voor kwetsbare inwoners <<    
Meer lezen?

13-03-2020 UPDATE: Diverse activiteiten van...

13 maart 2020
Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen en de huidige situatie rondom het coronavirus is besloten om activiteiten van Koppel-Swoe waar veel (kwetsbare) mensen samen komen...
Meer lezen?
© 2020 Media Magneet