Peuterspeelzalen in Epe, Oene, Emst en Vaassen

Peuteropvang

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Peuteropvang in de gemeente Epe

Veel ouders kiezen ervoor om hun kind in de voorschoolse periode naar de peuteropvang te brengen. De overgang van huis naar school verloopt dan soepeler. De peuteropvang van Koppel-Swoe biedt een stimulerende, veilige speelomgeving, die de thuissituatie aanvult.

Peuteropvang is bedoeld voor kinderen van twee tot vier jaar. Op de peuteropvang wordt gewerkt met thema’s, waarbinnen diverse activiteiten op verschillende niveaus aangeboden worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spel, voorlezen, buiten spelen en creatieve activiteiten, waardoor taal en sociale contacten gestimuleerd worden. De thema’s zijn afgestemd op seizoenritme en onderwerpen (belevingswereld of interesse) voor peuters.

Wat doe je op de peuteropvang/-zaal?

Op de peuteropvang worden kinderen voorbereid op de basisschool. Peuters met een taalachterstand kunnen door middel van de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) op een speelse manier hun achterstand inhalen. Ook dit zorgt voor een goede start op de basisschool. Op alle peuteropvang-locaties van Koppel-Swoe wordt gewerkt met VVE, voor alle kinderen die de peuteropvang bezoeken.

De kosten om een kind naar de peuteropvang van Koppel-Swoe te brengen zijn voor iedere ouder verschillend. Het hangt af van of ouders werken of niet en het inkomen van ouders. Indien ouders werken, kunnen zij voor de peuteropvang een teruggave in de kosten bij de belastingdienst aanvragen. Voor ouders die niet werken, geldt een ouderbijdrage met een inkomensafhankelijk tarief.

Lees hier meer over de verschillen peuterspeelzaal en peuteropvang.

Ieder kind is uniek!

Een kind moet de kans krijgen om op eigen niveau de wereld om zich heen te ontdekken.

Binnen Koppel-Swoe gaan wij ervan uit dat ieder kind de drang heeft om zich te ontwikkelen. Dit op zijn of haar eigen manier en op basis van aanleg en karakter. Wij willen daarom zoveel mogelijk aansluiten bij de eigenheid van de kinderen en bij de fase waarin zij zich bevinden. Wij gaan op basis van gelijkwaardigheid met elkaar en met het kind om. We hebben respect voor elkaar. In onze rijke leeromgeving stimuleren wij de kinderen om zelf te ontdekken. We bieden een uitdagende groepsruimte en buitenruimte aan met verschillende materialen.

Heb je vragen?

Melle de Vos

Leidinggevende Kinderopvang
Telefoon
06-44 19 83 94
E-mail
m.devos@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Donderdag

Hester Rook-Kamp

Leidinggevende Kinderopvang
Telefoon
06-20 21 92 00
E-mail
h.rook@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Donderdag

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten eens

Volg Koppel-Swoe kinderopvang ook op Facebook en Instagram!

klik hieronder voor het gewenste kanaal

Facebook                     Instagram

Nieuws over de peuteropvang

Terugblik op 2019 van onze directeur Marian

12 december 2019
Bij een terugblik op 2019 valt één ding op: de vrijwilligers. We blijven het zeggen: zonder de inzet van onze vrijwilligers zijn we nergens. We...
Meer lezen?

Aan het woord: Reinie Vijge vrijwilliger in de...

17 november 2019
In de rubriek ‘Aan het woord’ leggen we klanten of vrijwilligers van Koppel-Swoe een aantal vragen voor. Deze maand een interview met Reinie Vijge, vrijwilliger...
Meer lezen?

Meerdere vacatures bij onze kinderopvang

28 juni 2019
Ben jij niet vies van een zandtaartje? Draai jij je hand niet om voor een potje voetbal? Bedenk jij de leukste proefjes in ons LAB. ...
Meer lezen?
© 2020 Media Magneet