In Nederland gooien we ontzettend veel onterecht weg. Duurzaamheid begint bij jezelf! Repair Café Epe, Emst, Oene en Vaassen van Koppel-Swoe repareert graag gratis voor je!

Vrijwilligers bij Koppel-Swoe

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijwilligers bij Koppel-Swoe

Er zijn veel vrijwilligers actief bij Koppel-Swoe. Dankzij al deze vrijwilligers maakt Koppel-Swoe meedoen mogelijk in de gemeente Epe. Vrijwilligerswerk kan bij ons op veel verschillende manieren. Dat kan zijn van voorlezer bij de VoorleesExpress tot beheerder van een Buurtcentrum, van postbezorger tot helpen bij het Repair café en van activiteiten begeleiden bij een Wijksteunpunt tot helpen in de kinderopvang.

We kijken samen met de vrijwilliger naar een geschikte plek. Zo zijn er vele vrijwilligers die allemaal iets doen wat bij hun past en waar ze blij van worden. Lees hieronder de verhalen en ervaringen van onze vrijwilligers in de rubriek: vrijwilligers aan het woord.

Aan het woord: John Hollander over het...

17 mei 2019
In de rubriek ‘Aan het woord’ leggen we klanten of vrijwilligers van Koppel-Swoe een aantal vragen voor. Deze maand een interview met John Hollander, vrijwilliger...
Meer lezen?

Aan het woord: Steunouder Ria Lokhorst

11 november 2016
In de rubriek ‘Aan het woord’ leggen we relaties van Koppel een aantal vragen voor. Deze maand een interview dat we met één van onze...
Meer lezen?

Laagdrempelige rechtshulp van Wetswinkel Epe

16 augustus 2017
Koen Horstman (31), als advocaat werkzaam bij ECHT Advocatuur in Epe, is sinds een half jaar één van de vrijwilligers bij de Wetswinkel van Koppel....
Meer lezen?

Vrijwilligersraad

Koppel-Swoe heeft een vrijwilligersraad. In de vrijwilligersraad zitten elf vrijwilligers die actief zijn binnen verschillende projecten van Koppel-Swoe. De vrijwilligersraad is in september 2018 opgericht, waarna zij zich eerst hebben gericht op het opstellen van het vrijwilligersbeleid. Klik hier om het vrijwilligersbeleid van Koppel-Swoe te lezen. Daarnaast heeft de vrijwilligersraad een adviserende rol. Ze geven advies over vrijwilligerswerk bij Koppel-Swoe. Ook weten ze wat er speelt bij vrijwilligers van Koppel-Swoe, waar we dan, zo nodig, direct op in kunnen spelen. Een mooie kans om actief te blijven werken aan vrijwilligerswerk bij Koppel-Swoe.

Je kan de vrijwilligersraad bereiken via: vrijwilligersraad@koppelswoe.nl

Scholing & waardering

We vinden het erg belangrijk om onze vrijwilligers goed toe te rusten voor het vrijwilligerswerk dat ze (gaan) doen bij Koppel-Swoe. Afhankelijk van de dienst/activiteit, waarbij je aan de slag bent of gaat als vrijwilliger, zijn hier trainingen aan verbonden. Bij sommige van onze diensten, zoals bijvoorbeeld Steunouders en het Formulierenteam, is het belangrijk om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Vrijwilligers krijgen daarom met enige regelmaat training, kennissessies over nieuwe ontwikkelingen, coaching of intervisiegesprekken aangeboden Naast trainingen per project is er bijvoorbeeld ook de jaarlijkse reanimatiecursus voor al onze vrijwilligers

Zonder alle vrijwilligers kunnen we al die mooie projecten niet uitvoeren in gemeente Epe. Waardering van onze vrijwilligers voor hun inzet vinden we dan ook erg belangrijk. Zo hebben we elk jaar een uitje met al onze vrijwilligers, waar we samen wat leuks doen. Daarnaast is er aan het eind van het jaar een eindejaarsbijeenkomst waarin we samen het jaar afsluiten.

Wil jij informatie over vrijwilligerswerk bij Koppel-Swoe?

Neem dan contact op met Suzanne Tuinman. Dan kunnen we samen kijken wat bij jou past en welke mogelijkheden er zijn. Je kan binnenkort ook kijken naar de vacaturebank op www.epedoet.nl (onder constructie). Hier vind je straks het actuele aanbod aan vrijwilligersvacatures binnen de gehele gemeente Epe.

Suzanne Tuinman

Vrijwilligerscoördinator Koppel-Swoe, Coördinator EpeDoet!, Sociaal Werker
Telefoon
06-36 23 96 18
E-mail
s.tuinman@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag

Over vrijwilligerswerk in de gemeente Epe

© 2021 Media Magneet