In Nederland gooien we ontzettend veel onterecht weg. Duurzaamheid begint bij jezelf! Repair Café Epe, Emst, Oene en Vaassen van Koppel-Swoe repareert graag gratis voor je!

Vrijwilliger bij Koppel-Swoe

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijwilliger bij Koppel-Swoe

Vrijwilligers zijn actief bij zeer veel diensten van Koppel-Swoe en zijn enthousiast over hun werk. Dankzij al deze vrijwilligers maakt Koppel-Swoe meedoen mogelijk in de gemeente Epe. Vrijwilligerswerk kan bij ons op veel verschillende manieren. Dat kan zijn van voorlezer bij de VoorleesExpress tot beheerder van een Buurtcentrum, van postbezorger tot helpen bij het Repair café en van activiteiten begeleiden bij een Buurt-steunpunt tot helpen in de kinderopvang.

We kijken samen met de vrijwilliger naar een geschikte plek. Zo zijn er vele vrijwilligers die allemaal iets doen wat bij hun past en waar ze blij van worden. Lees hieronder de verhalen en ervaringen van onze vrijwilligers in de rubriek: vrijwilligers aan het woord. De gemene deler in alle verhalen is dat vrijwilligers graag iets voor anderen willen betekenen!

Vrijwilligers aan het woord

Lees hier wat zij van hun vrijwilligerswerk bij Koppel-Swoe vinden!

Vrijwilligers Jos en Koen over Juridisch...

4 juli 2021
In de rubriek ‘Vrijwilliger aan het woord’ vertellen vrijwilligers van Koppel-Swoe over de activiteit waar ze zich mee bezighouden. Dit keer hebben Jos Zwienenberg en...
Meer lezen?
Iedere maand wordt in Emst een buffet in Hezebrink georganiseerd voor inwoners van Emst. Een gelegenheid om bij te kletsen en nieuwe mensen te ontmoeten.

Aan het woord: Marie van Essen over Samen...

27 februari 2020
In de rubriek ‘Aan het woord’ leggen we klanten of vrijwilligers van Koppel-Swoe een aantal vragen voor. Deze maand een interview met vrijwilliger Marie van...
Meer lezen?

Aan het woord: Steunouder Annemieke

12 december 2019
In de rubriek ‘Aan het woord’ leggen we klanten of vrijwilligers van Koppel-Swoe een aantal vragen voor. Deze maand een interview met Annemieke Zoer. Zij...
Meer lezen?

Aan het woord: Reinie Vijge vrijwilliger in de...

17 november 2019
In de rubriek ‘Aan het woord’ leggen we klanten of vrijwilligers van Koppel-Swoe een aantal vragen voor. Deze maand een interview met Reinie Vijge, vrijwilliger...
Meer lezen?

Aan het woord: Liedy Heus over de zomer- en...

13 oktober 2019
In de rubriek ‘Aan het woord’ leggen we klanten of vrijwilligers van Koppel-Swoe een aantal vragen voor. Deze maand een interview met Liedy Heus, coördinator...
Meer lezen?

Aan het woord: John Hollander over het...

17 mei 2019
In de rubriek ‘Aan het woord’ leggen we klanten of vrijwilligers van Koppel-Swoe een aantal vragen voor. Deze maand een interview met John Hollander, vrijwilliger...
Meer lezen?

Actuele vrijwilligersvacatures

Iets anders in gedachten? Neem gerust contact met ons op!

Hieronder vind je het meest actuele aanbod van vrijwilligersvacatures in onze organisaties. Iets anders in gedachten? Neem gerust contact met Suzanne Tuinman op. Zij is onze vrijwilligerscoördinator en kijkt graag met jou wat bij je past en wat bij ons de mogelijkheden zijn. Je mag ook het formulier invullen onderaan de pagina, dan neemt Suzanne contact op met jou.

# Formulierenteam

Inwoners van de gemeente Epe hulp bieden bij formulieren en financiën. Dat is exact wat het Formulierenteam van Koppel-Swoe doet.  Toch klinkt dat eigenlijk wat te eenvoudig. Waarom? Omdat het werkgebied van de (momenteel) twintig enthousiaste, deskundige en betrouwbare vrijwilligers onder leiding van een coördinator ontzettend breed is. Ook groeit het aantal aanvragen. We zijn dus op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Meer informatie over het Formulierenteam.

# Maatje voor een nieuwkomer

Als je ergens nieuw komt wonen heb je veel vragen en is alles nieuw. Als je dan de taal nog niet helemaal machtig bent is het extra lastig. Dan is het fijn als er iemand in de buurt woont waaraan je je vragen kan stellen en die je wegwijs maakt. Vluchtelingenwerk en Koppel-Swoe starten het maatjesproject: Word jij maatje van een nieuwkomer? Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die maatje willen worden van een nieuwkomer. Meer informatie over Maatje voor een nieuwkomer.

# Steunouder voor gezinnen

Steunouders zijn vrijwilligers die een maatje zijn voor gezinnen. Een maatje die lichte ondersteuning kan bieden aan het gezin, maar die er vooral is voor de kinderen. De vrijwilliger trekt op met de kinderen, zodat zij in een prettige omgeving kunnen opgroeien. Wanneer de kinderen op pad zijn met de vrijwilliger, ervaren de ouders rust en worden zij even ontlast. Zij kunnen dan tot rust komen of juist andere dingen ondernemen wat normaal niet lukt met de kinderen erbij.

Vind jij het prachtig om een gezin te zien opbloeien en wil jij een maatje zijn? Heb jij affiniteit met kinderen en ervaring met opvoeden? Meer informatie over Steunouder.

# Voorlezers en coördinators gezocht voor VoorleesExpress

We ontvangen regelmatig nieuwe aanmeldingen van gezinnen die graag gebruik willen maken van de VoorleesExpress. Om alle gezinnen te kunnen voorzien van een voorlezer, is Koppel op zoek naar nieuwe enthousiaste voorlezers. Alle nieuwe voorlezers krijgen twee trainingsmomenten, namelijk de basistraining en de training interactief voorlezen. De training interactief voorlezen wordt gegeven door Bibliotheek Noord-Veluwe. Meer informatie over VoorleesExpress.

Wil jij informatie over vrijwilligerswerk bij Koppel-Swoe?

Neem contact op met Suzanne Tuinman.

Zij kijkt graag samen met jou wat bij je past en welke mogelijkheden er zijn binnen Koppel-Swoe. Op www.epedoet.nl vind je het meest actuele vrijwilligersaanbod  van organisaties binnen de gehele gemeente Epe.

Suzanne Tuinman

Vrijwilligerscoördinator Koppel-Swoe, Coördinator EpeDoet!, Sociaal Werker
Telefoon
06-36 23 96 18
E-mail
s.tuinman@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag

Vrijwilligersraad

Koppel-Swoe heeft een vrijwilligersraad. In de vrijwilligersraad zitten elf vrijwilligers die actief zijn binnen verschillende projecten van Koppel-Swoe. De vrijwilligersraad is in september 2018 opgericht, waarna zij zich eerst hebben gericht op het opstellen van het vrijwilligersbeleid. Klik hier om het vrijwilligersbeleid van Koppel-Swoe te lezen. Daarnaast heeft de vrijwilligersraad een adviserende rol. Ze geven advies over vrijwilligerswerk bij Koppel-Swoe. Ook weten ze wat er speelt bij vrijwilligers van Koppel-Swoe, waar we dan, zo nodig, direct op in kunnen spelen. Een mooie kans om actief te blijven werken aan vrijwilligerswerk bij Koppel-Swoe.

Je kan de vrijwilligersraad bereiken via: vrijwilligersraad@koppelswoe.nl

Scholing & waardering

We vinden het erg belangrijk om onze vrijwilligers goed toe te rusten voor het vrijwilligerswerk dat ze (gaan) doen bij Koppel-Swoe. Afhankelijk van de dienst/activiteit, waarbij je aan de slag bent of gaat als vrijwilliger, zijn hier trainingen aan verbonden. Bij sommige van onze diensten, zoals bijvoorbeeld Steunouders en het Formulierenteam, is het belangrijk om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Vrijwilligers krijgen daarom met enige regelmaat training, kennissessies over nieuwe ontwikkelingen, coaching of intervisiegesprekken aangeboden Naast trainingen per project is er bijvoorbeeld ook de jaarlijkse reanimatiecursus voor al onze vrijwilligers

Zonder alle vrijwilligers kunnen we al die mooie projecten niet uitvoeren in gemeente Epe. Waardering van onze vrijwilligers voor hun inzet vinden we dan ook erg belangrijk. Zo hebben we elk jaar een uitje met al onze vrijwilligers, waar we samen wat leuks doen. Daarnaast is er aan het eind van het jaar een eindejaarsbijeenkomst waarin we samen het jaar afsluiten.

Neem contact met mij op over vrijwilligerswerk bij Koppel-Swoe

Vul hieronder het interesseformulier in. Wij nemen contact met jou op!

Interesseformulier vrijwilligerswerk Koppel-Swoe

Stap 1 van 2

50%
  • Persoonlijke gegevens

© 2021 Media Magneet