Steunpunt Bloemfontein

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Buurtpunt Bloemfontein

Buurtpunt Bloemfontein is een centrale ontmoetingsplek in de wijk waar je, als dorps- en/of buurtbewoners, elkaar ontmoet, meedoet aan één van de activiteiten of (bij voorkeur) zelf een activiteit organiseert.

Daarnaast is dit een plaats waar bewoners, bij diverse organisaties, met hun vragen, wensen en behoeftes bij de inloopuren terecht kunnen voor informatie en advies op het gebied van wonen, zorg en welzijn. In het steunpunt wordt van alles voor én met name ook door de bewoners van de wijk georganiseerd.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle activiteiten en inloopuren van buurtpunt Bloemfontein en de contactpersonen van Koppel-Swoe. In de gemeente Epe zijn verschillende buurtpunten met eigen activiteiten. Hier vind je een overzicht met alle buurtpunten.

Buurtpunt Bloemfontein
De Wetstraat 12C
8172 CL Vaassen

Koppel-Swoe: 0578-67 67 67
Bloemfontein: 0578-57 48 66

Activiteiten

BINGO

Iedere eerste donderdag van de maand organiseren we bingo. De bingo start om 14.00 uur tot 16.00 uur, zaal open vanaf 13:30 uur. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per persoon. Je ontvangt van ons een kopje koffie en/of thee. Vooraf hoef je je niet aan te melden.

BOEKENKRING

Houd je van lezen? Vind je het leuk om met anderen een boek te bespreken aan de hand van stellingen? Dan is de boekenkring misschien wat voor jou! Eens per vijf weken komt op maandagochtend een groep mensen die met veel enthousiasme leest.

BUURTKOFFIE

Gezellig met je buurtgenoten kletsen, een kopje koffie of thee drinken of informatie/advies vragen kan iedere dinsdagochtend van 09.30-11.00 uur, dinsdagavond van 19.30-21.00 uur en donderdagochtend van 09.30-11.00 uur. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen consumpties. Vooraf hoef je je niet aan te melden.

GESPREKSGROEP

Vind je het leuk om met anderen te praten over verschillende uiteenlopende onderwerpen? Dan ben je op woensdagochtend  (in de oneven weken) van 11.00-12.30 uur van harte welkom bij de gespreksgroep. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen consumpties. Vooraf hoef je je niet aan te melden.

GROET & ONTMOET

Zou jij graag meer sociale contacten willen hebben? Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Ben je toe aan nieuwe vrienden met wie je leuke dingen kunt doen? Kom dan langs op donderdagavond (in de even weken) van 19.30-21.00 uur. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen consumpties. Vooraf hoef je je niet aan te melden.

HANDWERKCAFÉ

Iedereen die van handwerken houdt, is van harte welkom bij de handwerkgroep op vrijdagochtend van 10.00-11.30 uur.  Je neemt je eigen materiaal mee. De handwerkgroep maakt verschillende artikelen, maar ook contact en ontmoeting is minstens zo belangrijk. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen consumptie.

HERSENGYMNASTIEK

Wil jij ook je hersens in goede conditie houden? Tijdens hersengymnastiek op dinsdagochtend van 10.15-11.30 uur kun je werken aan geheugen, planning en logisch redeneren. Deelname kost 2 euro per keer. Daarvoor krijg je ook een kopje koffie of thee. Aanmelden hoeft niet en deelname is (per keer) geheel vrijblijvend.

JEU DE BOULES

Ben je nieuwsgierig naar jeu de boules of juist een ervaren speler? Ben je op zoek naar gezelligheid? Iedere woensdag van 14.00-16.00 uur spelen we jeu de boules in de binnentuin. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen consumpties. Aanmelden hoeft niet.

KAARTEN MAKEN

Samen creatief en gezellig bezig zijn tijdens het maken van kaarten kan iedere derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. Maximaal 12 deelnemers. Wij zorgen voor de benodigde materialen. Deelname kost 2 euro per persoon. Je betaalt daarnaast je eigen consumpties.  Vooraf aanmelden bij Karien van den Berg via k.vandenberg@koppelswoe.nl of 0578-67 67 67

KAARTMIDDAG

Houd je van jokeren of klaverjassen? Speel dan elke tweede donderdag van de maand van 13.30-16.00 uur gezellig mee. Deelname kost 2 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Aanmelden is niet nodig.

KINDERKLEDINGBANK

In Bloemfontein is sinds kort een kinderkledingbank. Je kunt daar op afspraak tweedehands kinderkleding en/of speelgoed uitzoeken. De kinderkledingbank is er voor ouders/verzorgers (uit de gemeente Epe) waarvoor het financieel niet haalbaar is om kleding aan te schaffen en voor gezinnen die duurzame keuzes maken. Je kunt een afspraak maken om kleding uit te zoeken met sociaal werker Karien van den Berg (k.vandenberg@koppelswoe.nl / 06-36 13 21 40). Daarnaast vindt er vier keer per jaar een kinderkledingmarkt plaats.

KOERSBAL

Zou je meer willen bewegen? Houd je van spelen in een teamsport? Kom dan eens kennismaken met koersbal op dinsdag van 13.30-16.00 uur. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen consumpties. Aanmelden hoeft niet.

SAMEN ETEN

Samen eten, andere mensen ontmoeten, (bij)kletsen, gezelligheid en een heerlijk buffet. Eens per maand op woensdag om 17.00 uur is er een buffet dat verzorgd door Bouwmeester Buitengewoon Vers uit Vaassen. De kosten voor het buffet zijn 10 euro per persoon en moet vooraf betaald worden. Consumpties zijn voor eigen rekening. Uiterlijk een week van tevoren aanmelden tijdens Buurtkoffie in Bloemfontein.

SAMEN LEESGROEP

Taalpunten zijn belangrijk bij het bestrijden van laaggeletterdheid. Hierbij werken Bibliotheek, gemeente, welzijnsorganisaties en andere partners samen. In Bloemfontein is gestart met de Samen leesgroep. Deze groep is voor iedereen toegankelijk die het leuk vindt om gezamenlijk te lezen en zijn taal wil verbeteren. De leesgroep is voor de gezelligheid, maar ook om het lezen te blijven onderhouden of om te leren lezen. Iedere donderdagochtend van 10.00-11.00 uur.

ZITFIT VOOR OUDEREN

Wil je graag meer bewegen en je conditie op peil houden? Kom dan op maandagmiddag van 14.00-15.00 uur zittend sporten bij ZitFit voor ouderen. Deelname € 2,50 per keer.

Voor incidentele activiteiten zie de agenda op Buurtmaken.nl.

Inloopuren

COMPUTER/TABLET/GSM INLOOPUUR

Heb je vragen over je computer, laptop, tablet of mobiele telefoon? Iedere vrijdag van 14.00-15.00 uur zijn er deskundige vrijwilligers aanwezig in steunpunt Bloemfontein om je vragen te beantwoorden en je uitleg te geven over het gebruik van je apparaat. In Bloemfontein is eventueel ook een computer aanwezig waarmee je kunt oefenen of waarmee de vrijwilligers je dingen kunnen uitleggen. Voor de uitleg hoef je niets te betalen. Je betaalt alleen voor eigen consumptie(s).

Ook wordt er in Bloemfontein tijdens het inloopuur tweedehandse computer- en randapparatuur gekocht én verkocht in het kader van recycling en verduurzaming. Denk aan laptops, tablets, smartphones, draagbare laders en dergelijke.

DE HUISKAMER

De huiskamer is bedoeld als een plek in de wijk waar je naar toe kunt als je een vraag hebt of als je een praatje wilt maken onder het genot van een kopje koffie/thee. Tevens functioneert de huiskamer als een inloopmoment waar men met vragen over uiteenlopende onderwerpen terecht kan. Denk aan juridische vragen, vragen over woningbouw, melden van een niet pluis gevoel, zorgen rondom wonen of behoefte aan een luisterend oor.

De huiskamer is open op dinsdag 9.00 tot 11.30 uur en woensdag van 13.30 tot 16.00 uur. Er is een sociaal werker van Vluchtelingenwerk en/of Koppel-Swoe aanwezig, die ondersteund wordt door vrijwilligers van beide organisaties.

JURIDISCH SPREEKUUR

Het Juridisch spreekuur helpt inwoners van de gemeente Epe met het beantwoorden van allerlei vragen op juridisch en sociaal rechtelijk gebied. De hulp is gratis. Iedere 1e dinsdag van de maand van 14.00-15.00 uur in steunpunt Bloemfontein. Kijk voor andere locaties en data in de gemeente Epe op deze pagina.

FORMULIERENTEAM

Het formulierenteam helpt inwoners van de gemeente Epe met het invullen van allerlei formulieren, kijken mee of u recht heeft op bepaalde regelingen/toeslagen en ondersteunen in de administratie. De hulp is gratis. De laatste dinsdag van de maand zijn de vrijwilligers aanwezig van 19.30 -21.00 uur in steunpunt Bloemfontein.

VLUCHTELINGENSPREEKUUR

Het spreekuur van vluchtelingenwerk is opgezet omdat veel nieuwkomers na huisvesting in de gemeente Epe nog vragen hebben. Zij kunnen in Bloemfontein terecht voor ondersteuning bij het invullen van formulieren of voor advies over zaken op het gebied van bijvoorbeeld financiën, wonen en scholing. Iedere dinsdag van 10.00-11.30 uur.

Voor Steunpunt Bloemfontein ontvangen wij subsidie van de gemeente Epe.

Heb je vragen? Of leuke ideeën voor Bloemfontein?

neem contact op met ons

Aline Sellis

Sociaal Werker
Telefoon
06 28787032
E-mail
a.sellis@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Agenda wijksteunpunt Bloemfontein

Nieuws over wijksteunpunt Bloemfontein

Herfstvakantie 2022: activiteiten voor kinderen...

22 september 2022
Ook in de herfstvakantie van 2022 organiseren we allerlei leuke activiteiten voor de jeugd uit de gemeente Epe. In onderstaand overzicht vind je op chronologische...
Meer lezen?

Zomerschool 2022 voor kinderen uit de gemeente...

6 juli 2022
De gemeentes Epe en Heerde organiseren voor kinderen van 6 tot 13 jaar (leeftijd basisonderwijs) een drie weken durende Zomerschool. Deze school is bestemd voor...
Meer lezen?

Zomer 2022 activiteiten voor de jeugd

4 juli 2022
Ook in de zomervakantie van 2022 organiseren we allerlei leuke activiteiten voor de jeugd uit de gemeente Epe. In onderstaand overzicht vind je op chronologische...
Meer lezen?

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten eens

© 2022 Media Magneet