Buitenspeeldag 2023

Buitenspeeldag 2023

Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan tien jaar een Nationale Buitenspeeldag. Dit jaar is het zover op woensdag 14 juni. Op drie verschillende locaties in de gemeente Epe kunnen kinderen deze dag opnieuw kennis maken met buiten spelen en ervaren hoe leuk het kan zijn. Veel kinderen geven aan dat ze zich na het buiten spelen veel vrolijker en blijer voelen.

Ook in de gemeente Epe is buitenspelen tijdens de Buitenspeeldag allesbehalve saai of onveilig. Op 14 juni organiseren de sociaal werkers en buurtsportcoaches van welzijnsorganisatie Koppel-Swoe samen met vrijwilligers en partners in de wijk op drie locaties een gaaf (en gratis) Buitenspeel-evenement, zodat zoveel mogelijk kinderen onbezorgd kunnen spelen. Want buitenspelen is gezond en leuk!

Buitenspeeldag gemeente Epe

Epe | Huis van de Buurt Vegtelarij, Europalaan 48 

In Epe wordt de Buitenspeeldag georganiseerd in en rondom Huis van de Buurt Vegtelarij, Europalaan 48. Vier op een rij, Twister, luchtkussen, flessenvoetbal, buikschuiven op gras en nog veel meer. Ook op deze locatie genoeg leuke spellen om te doen!

Emst | Speeltuinvereniging Emst, Dominee van Rhijnstraat 31 

In Emst kan er onder andere gespeeld worden bij de Speeltuin Emst en het speelveld achter de Hezebrink met activiteiten als een stormbaan, buikschuiven, voetbalboarding en diverse spelletjes bij de speeltuin en op straat (een klein gedeelte van de straat zal afgezet worden).

Vanaf 16.00 uur gaan gebiedsregisseur Linda Brouwer en sociaal werker Margriet Sollie van Koppel-Swoe graag met jou als inwoner van Emst in gesprek. Zij willen namelijk horen welke behoefte er in Emst is aan ontmoeting, activiteiten, informatie en advies. Bakken zij ondertussen een broodje hamburger voor je! 

Vaassen | Veld bij de Krugerstee, Potgieterstraat 20

Het speelveld tussen basisschool Het Mozaïek en de Krugerstee in Vaassen vormt in Vaassen het decor van de Buitenspeeldag. Kinderen kunnen zich uitleven met activiteiten als touwtrekken, bucketball, paintball schieten, pijl en boog, flessenvoetbal en stormbaan.

Op alle drie de locaties starten de activiteiten om 13.30 uur en duren tot 16.30 uur. We hopen op veel kinderen die met ons komen meespelen! Speel jij op deze dag gezellig met ons mee? Dan zien wij jou 14 juni!

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

EpeVertelt! De Tovertuin

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt die vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Voor deze editie zaten we op een mooie woensdagochtend...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet