Jongerenwerk

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jongerenwerk

Het jongerenwerk dat Koppel-Swoe in opdracht van de gemeente Epe uitvoert, is zeer breed. Zo houdt Koppel-Swoe zich bezig met locatiegebonden en wijkgericht jongerenwerk. Met hulp van vrijwilligers en stagiairs zijn medewerkers van Koppel-Swoe eigenlijk continu in contact met diverse groepen jongeren. Dat zijn vaak letterlijke ontmoetingen, maar jongerenwerk vindt bijvoorbeeld ook via social media plaats.

Vroeger bedacht Koppel-Swoe het jongerenwerk voor jongeren, tegenwoordig gebeurt dit in overleg met de jongeren. Ook de plek verandert. Jongeren zijn tegenwoordig op veel meer plekken actief.

Als jongeren wat willen organiseren, dan krijgen ze heel nadrukkelijk zelf een rol. Een medewerker van Koppel-Swoe luistert wat ze willen, bedenkt vervolgens samen met de jongeren wat ze kunnen doen en motiveert hen uiteindelijk om dit te gaan ondernemen. ‘Wat willen jullie doen? Waar hebben jullie behoefte aan?’ Dit zijn zoal wat vragen die aan de jongeren gesteld worden.

Jongerenwerk als een veilige plek

Het is belangrijk dat jongerenwerk een veilige plek voor jongeren is. Een plek waar ze kunnen ontmoeten, een luisterend oor vinden, hun verhaal kwijt kunnen en waar elk onderwerp bespreekbaar is. Een plek waar ze gestimuleerd worden om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen. Leren opkomen voor zichzelf en hun eigen mening leren ontwikkelen. Dat is wat centraal staat in het jongerenwerk. Een kansrijke omgeving voor jongeren om telkens een stukje meer van zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen.

Met de verschillende groepen jongeren worden er diverse activiteiten georganiseerd zoals jachtseizoen, BBQ, sporttoernooi en andere voorlichtingsavonden gegeven. Talentontwikkeling, (sport- en spel)activiteiten in de wijk, koken bij de RSG N.O.-Veluwe, mantelzorgavonden, tienerwerk, meidenwerk, het zijn zo maar enkele activiteiten die het jongerenwerk in de gemeente Epe organiseert.

Jongerenwerk: voor groepen en individuen

Voor het gebiedsgerichte jongerenwerk is door de gemeente Epe een straatgroepenteam in het leven geroepen. Koppel-Swoe is participant en werkt samen met diverse partners. Dat is er ter voorkoming (preventie) en vermindering van eventuele overlast. Dit ambulante jongerenwerk speelt zich niet alleen op straat af, maar vindt ook plaats via de diverse social media. Koppel-Swoe komt via deze manieren in contact met de diverse groepen jongeren.

Ook organiseert het Jongerenwerk van Koppel-Swoe ‘locatie gebonden activiteiten’ voor individuele jongeren. Koppel-Swoe houdt bij de buurtcentra en op andere plekken diverse activiteiten met en voor tieners/jongeren.

Bij al deze initiatieven werkt Koppel-Swoe samen met diverse partijen zoals politie, buitengewoon opsporingsambtenaren en het CJG. Ook werken we vanuit een team samen met schoolmaatschappelijk werk van Vérian, MEE Veluwe, Tactus, leerlingbegeleiders van de RSG N.O.-Veluwe, een leerplichtambtenaar, politie en GGD (schoolarts).

Zoek je een stageplek of wil je vrijwilliger worden?


Voor alle activiteiten binnen het jongerenwerk is Koppel-Swoe overigens altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en stagiairs die al deze projecten in de gemeente Epe begeleiden. Dus neem gerust contact op met één van onze jongerenwerkers als je mee wilt helpen aan de ondersteuning van jongeren op weg naar zelfstandigheid.

Heb je vragen?

Shèdy Abourayan - sociaal werker specialiteit jongeren Koppel-Swoe

Shèdy Abourayan

Sociaal werker specialiteit jongeren
Telefoon
06-36 30 29 92
E-mail
s.abourayan@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Lianne Houtman

Sociaal werker specialiteit jongeren, Gebiedsregisseur Emst
Telefoon
06-45 41 26 94
E-mail
l.houtman@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Fabienne Zoetbrood

Sociaal werker specialiteit jongeren
Telefoon
06-51 94 22 09
E-mail
f.zoetbrood@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Agenda

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten eens

Relevant nieuws

Workshop ‘Natuurlijk, een netwerk’...

14 augustus 2020
De steunpunten mantelzorg van de gemeentes Epe, Hattem en Heerde organiseren, in samenwerking met MantelzorgNL, voor mantelzorgers een workshop in twee dagdelen met de titel...
Meer lezen?

10 Gratis exemplaren boek ‘Elfenbos de...

Stichting de Regenboogboom schenkt 10 keer het boek ‘Elfenbos de Spronkel’ voor jonge mantelzorgers in de gemeente Epe. Jonge mantelzorgers zijn kinderen of jongeren t/m...
Meer lezen?

Activiteitencarrousel bij Buitenplaats de Poel...

5 augustus 2020
Onder de noemer ‘Jouw avond’ organiseren verschillende welzijnsorganisaties uit de regio maandelijks een activiteit voor jonge mantelzorgers. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien...
Meer lezen?
© 2020 Media Magneet