Jongerenwerk

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jongerenwerk

Het jongerenwerk in de gemeente Epe is actief daar waar jongeren zijn. Op straat, in buurtcentra, op scholen en op social media. De sociaal werkers met specialisatie jongeren van Koppel-Swoe staan, met hulp van vrijwilligers en stagiairs, continue in contact met diverse (groepen) jongeren. Sociaal werkers weten wat er speelt onder de jeugd, kennen de leefwereld en taal en spelen continue in op veranderende behoeftes, vragen, interesses en zorgen.

Binnen ons jongerenwerk hebben we enkele pijlers waar we ons op focussen.

1. Een veilig, betrouwbaar en vast punt

Het is belangrijk dat jongerenwerk een veilig, betrouwbaar en vast punt voor jongeren is. Een punt waar ze kunnen ontmoeten, een luisterend oor vinden voor positieve en negatieve ervaringen, hun verhaal kwijt kunnen en waar elk onderwerp bespreekbaar is.

Ook locatiegebonden activiteiten dragen bij aan het creëren van een veilig en vast punt. We organiseren samen met (groepen) jongeren in verschillende steunpunten, buurtcentra en op andere plekken activiteiten voor jongeren. We zeggen hier bewust ‘samen. Omdat we het belangrijk vinden dat jongeren zelf een rol krijgen en nemen binnen de organisatie van de activiteiten. De sociaal werkers luisteren wat ze willen, bedenken samen met de jongeren wat ze kunnen doen en motiveren om het daadwerkelijk uit te voeren.

2. Stimuleren van positieve ontwikkeling

Ons motto is: ‘alles wat je aandacht geeft, groeit’. Ons jongerenwerk stelt zichzelf ten doel om iedere jongere de kans en gelegenheid te bieden om eigen talenten en interesses te ontdekken en ontwikkelen op weg naar zelfstandigheid. Leren opkomen voor zichzelf en een eigen mening leren te ontwikkelen. We bieden jongeren een kansrijke omgeving en een veilige plek waar ‘fouten’ maken mag. Dit doen we in 1-op-1 situaties, maar ook in groepsverband.

3. Vroegtijdig signaleren

Met het vroegtijdig signaleren van probleemsituaties bijvoorbeeld thuis, op school, verslaving, schulden of met vrienden, proberen we opschalen naar hulpverlening te voorkomen. Wij signaleren problemen tijdens ons contact met jongeren, of ouders en samenwerkingspartners trekken aan de bel. We werken vanuit de kracht van de jongere en zijn/haar eigen netwerk en begeleiden het proces naar een verbetering van de situatie. Leidt dit niet tot het gewenste resultaat, dan zorgen we voor een warme overdracht naar gespecialiseerde hulpverlening. Op de achtergrond blijven we betrokken.

4. Voorkomen van overlast

In de gemeente Epe werken we met een ‘Straatgroepenteam’ ter voorkoming en vermindering van eventuele overlast door jongeren. Het jongerenwerk van Koppel-Swoe is daarin vertegenwoordigd. Wij zijn veel aanwezig op straat en leggen contacten met groepen jongeren die de openbare ruimte (straat of park) gebruiken als ontmoetingsplek (hangplek).

Activiteiten

Vanuit de 4 pijlers organiseren we diverse activiteiten voor (groepen) jongeren. Zo zijn er op verschillende locaties in de gemeente Epe jongerenontmoetingsavonden, organiseren we kinderwerk, meidenwerk, Groet & Ontmoet junior en ontmoetingen voor jonge mantelzorgers en worden er bijvoorbeeld sport- en spelactiviteiten in de wijk georganiseerd.

Samenwerken

Koppel-Swoe is kernpartner van CJG, Vérian en GGD. Het CJG vormt in Epe de spil in het web als het gaat om ondersteuning en zorg voor kinderen en jongeren. De kernpartners werken samen met als doel: een goed gecoördineerde en kwalitatief goede samenwerking voor een lokale preventieve aanpak en het integraal oppakken van vragen en signalen.

Naast deze 3 kernpartners werken we ook samen met: gemeente Epe, politie, MEE Veluwe, Tactus, leerlingbegeleiders van de RSG N.O.-Veluwe, leerplichtambtenaar en de gebiedsregisseurs en sociaal werkers van Koppel-Swoe voor een gebiedsgerichte aanpak. Wanneer er ontwikkelingen zijn met jongeren in een bepaalde wijk of gebied, werken wij samen om een oplossing te bedenken waar naast de jongeren ook andere betrokkenen (denk aan buurtbewoners, kinderen, ondernemers en onderwijs) onderdeel van zijn.

 

Stagiair of vrijwilliger bij Jongerenwerk?

Zoek je een stageplek of wil je vrijwilliger worden? Voor alle pijlers binnen het jongerenwerk kunnen we versterking gebruiken. Wil jij meehelpen aan de ondersteuning en groei van jongeren naar zelfstandige, zelfbewuste, betrokken en gelukkige volwassenen? Neem gerust contact op met één van onze sociaal werkers met specialisatie jongerenwerk.

Voor Jongerenwerk ontvangen wij subsidie van de gemeente Epe.

Heb je vragen?

Neem contact op met één van onze sociaal werkers.

Shèdy Abourayan

Sociaal werker specialiteit jongeren
Telefoon
06-36 30 29 92
E-mail
s.abourayan@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Hakan Soykan

Sociaal Werker
Telefoon
06-40948546
E-mail
h.soykan@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Woensdag, Vrijdag

Sil Overmeire

Sociaal Werker
Telefoon
06 81364455
E-mail
s.overmeire@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Agenda jongerenwerk

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten eens

Relevant nieuws

voor én over jongeren

Programma ‘Week van het Geld’ 2024

28 februari 2024
Van 11-15 maart 2024 is het weer de landelijke ‘Week van het Geld’. Een week waarin we aandacht besteden aan geld. Het thema voor kinderen...
Meer lezen?

[INGEVULD] Vacature: leden Raad van Toezicht

12 februari 2024
Vanwege uiteenlopende redenen (verstrijken termijn en terugtreden) zijn wij als Raad van Toezicht van de Stichting Koppel-Swoe op zoek naar twee nieuwe leden: Een lid...
Meer lezen?

Vacature Sociaal werker Emst en Vaassen (18 uur...

31 januari 2024
Voor de dorpen Emst en Vaassen zijn we op zoek naar een sociaal werker, die gericht is op het realiseren van de gebiedsopgaven en het...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet