Over Koppel-Swoe

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Koppel-Swoe

maakt meedoen mogelijk!

Koppel-Swoe is de organisatie voor welzijn en kinderopvang in de gemeente Epe. Met zo’n 90 medewerkers en meer dan 300 vrijwilligers stimuleren we het welzijn en de groei van inwoners van 0-100+ jaar.

We werken gebiedsgericht en zijn actief in de dorpen Epe, Vaassen, Emst en Oene. We weten wat er speelt en focussen ons zoveel mogelijk op preventie en vroegtijdige signalering. We werken samen met inwoners, gemeente en andere partners en verbinden waar mogelijk met bestaande initiatieven.

Visie en missie

waar staan we voor én waar gaan we voor!

 

Gebiedsgericht werken

Gebiedsgericht werken gaat uit van een wijze van werken waarbij de behoefte van de inwoners centraal staat. De inwoners worden gestimuleerd en ondersteund om eigen initiatieven te ontplooien. Inwoners, organisaties en lokale overheid in een gebied werken intensief samen, waardoor maatwerk ontstaat. Zo blijft de gemeente Epe een fijne en veilige plek om te wonen en te leven.

Huis van de Buurt

Koppel-Swoe werkt laagdrempelig in én vanuit een Huis van de Buurt. In de gemeente Epe hebben wij diverse Huizen van de Buurt. Dit zijn plekken waar inwoners elkaar ontmoeten en meedoen aan verschillende activiteiten. Ook kan men hier terecht voor informatie over welzijn, zorg en wonen. Onze partners krijgen de ruimte om aan te sluiten bij bestaande inloopuren, eigen contactmomenten te organiseren of het Huis van de Buurt te gebruiken voor afspraken met buurtbewoners.

Voor Epenaren uit alle dorpen is het Huis van de Buurt de plek in de buurt voor ontmoeting, activiteiten, informatie en advies.

Individuele inwonersondersteuning

Soms kan een inwoner (even) niet verder door een situatie en is er (tijdelijk) hulp nodig. Wij bieden verschillende diensten die gericht zijn op individuele inwonersondersteuning. Dat kan variëren van het zoeken naar een maatje of steunouder tot het geven van informatie aan mantelzorgers of advies bij het invullen van formulieren. Onze diensten zijn gericht op het bieden van handvatten, stimuleren van groei en het zo zelfstandig mogelijk verder kunnen, zodat iedereen mee kan doen en bij kan dragen.

Kinderopvang

In onze kinderopvang staat het kind centraal. Wij sluiten aan bij de eigenheid van kinderen en bij de fase waarin zij zich bevinden. Onze kinderopvang staat voor een goede start, voor een vertrouwde basis en een veilige plek waar kinderen kunnen groeien. Wij gaan ervan uit dat ieder kind zich op zijn of haar eigen manier en tempo ontwikkelt. Meer weten over onze kinderopvang? Ga dan naar de website www.kinderopvangepe.nl.

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn onmisbaar voor ons én voor de inwoners van de gemeente Epe. Zonder vrijwilligers heeft ons werk minder impact, omdat we simpelweg minder inwoners kunnen ondersteunen. Vrijwilligerswerk wordt bij ons op veel verschillende manieren gedaan. We kijken samen met jou naar wat er bij je past én waar jij blij van wordt.

Werken bij Koppel-Swoe

Vind jij het ook belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving? Ben je toegankelijk en vriendelijk voor inwoners, partners en gemeente? Ga je pro-actief ergens op af en blijf je tegelijkertijd gericht op eigen kracht, regie en talenten van inwoners? Kun jij flexibel schakelen en reageren op nieuwe situaties?

Een volmondig ja? Bekijk hier onze vacatures. Zie je je droombaan er niet direct tussen staan? En heb jij het idee dat jij past bij onze organisatie en van meerwaarde voor ons kunt zijn? Neem dan toch contact met ons op via het interesseformulier onderaan deze pagina. We groeien nog steeds als organisatie en ontwikkelen continu nieuwe (aanvullende) diensten. Wie weet zijn we een match!

Koppel-Swoe

maakt meedoen mogelijk!

© 2024 Media Magneet