Steunpunt Mantelzorg geeft onafhankelijk informatie, advies en ondersteuning aan mantelzorgers in de gemeente Epe.

Steunpunt mantelzorg

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Steunpunt Mantelzorg

Onafhankelijk informatie, advies en ondersteuning voor mantelzorgers

Onbetaald en vrijwillig zorgen voor iemand die je kent, waar je om geeft én die je hulp nodig heeft, noemen we mantelzorg. Soms kies je daar zelf voor, soms overkomt het je. Eén ding is zeker: bijna iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.

Mantelzorgers zijn mensen van alle leeftijden, die structureel zorgen voor iemand uit hun omgeving die hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld voor een kind met een beperking, een ouder met alzheimer, een zus met een verslaving of een vriend met een depressie.

Hoe werkt Steunpunt Mantelzorg?

Steunpunt Mantelzorg is hét centrale aanspreek- en informatiepunt voor mantelzorg in de gemeente Epe. Wij bieden gratis en onafhankelijk informatie, advies, ondersteuning en begeleiding. Ook behartigen wij de belangen van de mantelzorger. Je kunt met al je vragen betreffende mantelzorg en een luisterend oor terecht bij onze mantelzorgconsulent.

Voor wie?

Steunpunt Mantelzorg is gratis voor alle mantelzorgers uit de gemeente Epe. Voor jonge mantelzorgers hebben we specifieke diensten. Hiervoor hebben we een aparte pagina.

Wat kan Steunpunt Mantelzorg voor jou als mantelzorger betekenen?

# Informatie, advies en een luisterend oor

Je kunt bij het Steunpunt Mantelzorg ook terecht voor een afspraak met de mantelzorgconsulent. Wij kunnen je (onafhankelijke) informatie geven over de mogelijkheden die er zijn binnen de gemeente Epe als het gaat om het ziektebeeld van diegene waar jij zorgt voor draagt. Soms is het lastig om de mantelzorg vol te houden en dan kan je samen met de mantelzorgconsulent kijken wat er mogelijk is om zelf staande te blijven. Maar ook alleen voor een luisterend oor mag je een beroep doen op de mantelzorgconsulent.

# Mantelzorgwaardering

Is een financiële waardering van de gemeente Epe speciaal voor mantelzorgers. Deze jaarlijkse waardering organiseren wij vanuit Steunpunt Mantelzorg. Je kunt deze financiële waardering jaarlijks bij Steunpunt Mantelzorg aanvragen voor je mantelzorger of zelf aanvragen als je mantelzorger bent. Het online formulier kun je vinden op deze pagina. Het online aanvraagformulier voor jonge mantelzorgers vind je op deze pagina. Is het online invullen van het aanvraagformulier lastig voor je? Neem dan even contact op met ons via 0578-67 67 67. Dan sturen wij je een papieren exemplaar toe.

# Ontmoetingsbijeenkomsten

Wij organiseren speciaal voor mantelzorgers ontmoetingsbijeenkomsten waar je in contact komt met andere mantelzorgers om ervaringen en tips te delen. Er wordt regelmatig voorlichting gegeven. Alle activiteiten vind je via het filter ‘Steunpunt Mantelzorg’ in de online agenda van Koppel-Swoe.

# Mantelzorgmaatjes

Een mantelzorgmaatje is iemand die net zoals jij onbetaald en vrijwillig zorgt voor iemand in zijn of haar omgeving. Er gaat veel aandacht en zorg uit naar de zorgvrager en dat kan wel eens lastig zijn. Als mantelzorgmaatjes bied je elkaar een luisterend oor, begrip en een stuk gezelligheid.

Lijkt het jou leuk om met een mantelzorger in contact te komen in eenzelfde soort situatie? Laat het weten! Wij kunnen dan kijken of  wij je kunnen koppelen met iemand. Er zijn al leuke contacten ontstaan. Het is fijn om met iemand te praten die goed begrijpt waar jij dagelijks mee te maken hebt. Je kunt elkaar tot steun zijn. Meer weten of interesse? Bel 0578-67 67 67 of mail steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl

# Nieuwsbrief

Ongeveer 4x per jaar versturen we een emailnieuwsbrief met informatie en activiteiten, die voor jou als mantelzorger interessant zijn. Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen? Schrijf je dan via deze link in.

 

Voor Steunpunt Mantelzorg ontvangen wij subsidie van de gemeente Epe.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op!

Mia Nooteboom

Mantelzorgconsulent
Telefoon
06-40924702
E-mail
m.nooteboom@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Agenda

Nieuws van Steunpunt Mantelzorg

Funmiddag voor jonge mantelzorgers

3 april 2024
Ben jij een jonge mantelzorger t/m 12 jaar? En heb jij wel zin in een gezellig middag? Kom dan ook vrijdag 19 april 2024 van...
Meer lezen?
Steunpunt Mantelzorg wil graag onderzoeken of er onder de mantelzorgers in de gemeente Epe, behoefte is aan een serie workshops ‘Levend verlies’.

Workshops ‘levend verlies’

26 januari 2024
Steunpunt Mantelzorg wil graag onderzoeken of er onder de mantelzorgers in de gemeente Epe behoefte is aan een serie workshops ‘Levend verlies’. Levend verlies Je...
Meer lezen?

Dag van de Mantelzorg 2023

12 oktober 2023
Vrijdag 10 november 2023 is het de Dag van de Mantelzorg. Op en rondom deze speciale dag organiseert Steunpunt Mantelzorg een aantal activiteiten in de...
Meer lezen?

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten ook eens

© 2024 Media Magneet