Steunpunt mantelzorg

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Steunpunt Mantelzorg

Onbetaald en vrijwillig zorgen voor iemand die je kent, waar je om geeft én die je hulp nodig heeft, noemen we mantelzorg. Soms kies je daar zelf voor, soms overkomt het je. Eén ding is zeker: bijna iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.

Mantelzorgers zijn mensen van alle leeftijden, die structureel zorgen voor iemand uit hun omgeving die hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld voor een kind met een beperking, een ouder met alzheimer, een zus met een verslaving of een vriend met een depressie.

Hoe werkt Steunpunt Mantelzorg?

Steunpunt Mantelzorg is hét centrale aanspreek- en informatiepunt voor mantelzorg in de gemeente Epe. Wij bieden gratis en onafhankelijk informatie, advies, ondersteuning en begeleiding. Ook behartigen wij de belangen van de mantelzorger. Je kunt met al je vragen betreffende mantelzorg en een luisterend oor terecht bij onze cliëntondersteuner.

Voor wie?

Steunpunt Mantelzorg is gratis voor alle mantelzorgers uit de gemeente Epe. Voor jonge mantelzorgers hebben we specifieke diensten. Hiervoor hebben we een aparte pagina.

Wat kan Steunpunt Mantelzorg voor jou als mantelzorger betekenen?

# Informatie, advies en een luisterend oor

Je kunt bij het Steunpunt Mantelzorg ook terecht voor een afspraak met de coördinator. Zij kan je (onafhankelijke) informatie geven over de mogelijkheden die er zijn binnen de gemeente Epe als het gaat om het ziektebeeld van diegene waar jij zorgt voor draagt. Soms is het lastig om de mantelzorg vol te houden en dan kan je samen met de coördinator kijken wat er mogelijk is om zelf staande te blijven. Maar ook alleen voor een luisterend oor mag je een beroep doen op de coördinator.

# Mantelzorgwaardering

Is een financiële waardering van de gemeente Epe speciaal voor mantelzorgers. Deze jaarlijkse waardering organiseren wij vanuit Steunpunt Mantelzorg. Je kunt deze financiële waardering jaarlijks bij Steunpunt Mantelzorg aanvragen voor je mantelzorger of zelf aanvragen als je mantelzorger bent. Het online formulier kun je vinden op deze pagina. Het online aanvraagformulier voor jonge mantelzorgers vind je op deze pagina. Is het online invullen van het aanvraagformulier lastig voor je? Neem dan even contact op met Gerrita Reumer (06-40 92 47 02). Dan stuurt zij een papieren exemplaar naar je toe.

# Ontmoetingsbijeenkomsten

Wij organiseren speciaal voor mantelzorgers ontmoetingsbijeenkomsten waar je in contact komt met andere mantelzorgers om ervaringen en tips te delen. Er wordt regelmatig voorlichting gegeven. Ook organiseren we leuke uitstapjes.

# Nieuwsbrief

Ongeveer 6x per jaar versturen we een emailnieuwsbrief met informatie en activiteiten, die voor jou als mantelzorger interessant zijn. Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur dan een mail naar info@koppelswoe.nl. Wij zetten je dan op onze emaillijst.

 

Voor Steunpunt Mantelzorg ontvangen wij subsidie van de gemeente Epe.

Heb je vragen?

Gerrita Reumer

Coördinator Steunpunt Mantelzorg, Cliëntondersteuner
Telefoon
06-40 92 47 02
E-mail
g.reumer@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Agenda

Nieuws van Steunpunt Mantelzorg

Webinar over levend verlies bij mantelzorg

14 juni 2021
Als mantelzorger heb je te maken met levend verlies. Levend verlies is één van de meest lastige vormen van verlies. “Er is bijvoorbeeld sprake van...
Meer lezen?

Prijsuitreiking Dementie Quiz

11 juni 2021
De winnaars van de Dementie Quiz zijn bekend en hier was ook een prijs aan verbonden. Uit de vele inzendingen is Ria Koldenhof als winnaar...
Meer lezen?

Antwoorden Dementie Quiz

21 mei 2021
Heb jij meegedaan aan onze Dementie Quiz. Dan ben je vast benieuwd naar de antwoorden. Die kun je hier downloaden!  De winnaars zijn bekend, iedereen heeft...
Meer lezen?

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten ook eens

© 2021 Media Magneet