Ieder gezin heeft wel eens een periode dat het niet zo goed gaat. Soms heb je behoefte aan een extra steuntje in de rug. Een Steunouder kan je dan helpen!

Steunouder

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Steunouder

voor een steuntje in de rug

Ieder gezin heeft wel eens een periode dat het niet zo goed gaat. Dat kan verschillende oorzaken hebben: overbelasting, ziekte, moeilijkheden met de kinderen of op het werk, eenzaamheid of geldproblemen. Soms worden die spanningen teveel. Daarom is Koppel-Swoe ‘Steunouder’ gestart.

Steunouders zijn vrijwilligers die ondersteuning bieden aan kinderen en ouders die door omstandigheden een helpende hand kunnen gebruiken. De behoeften, vragen en grenzen van het gezin/de ouder vormen het uitgangspunt voor Steunouder. De ouder bepaalt aan welke vorm van ondersteuning of hulp hij/zij behoefte heeft. Daarom heeft de ouder de regie in handen. De ouders worden geactiveerd en/of ondersteund om weer vertrouwen te krijgen in zichzelf en hun probleemoplossend vermogen. Daarnaast is het belangrijk dat ouders even ontlast worden in hun zorgtaken, zodat zij tijd voor zichzelf hebben om op te laden of juist afspraken kunnen plannen wat normaal niet lukt of moeizaam lukt.

CJG en Steunouder

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (locaties in Epe en Vaassen) is dé plek waar iedereen terecht kan met kleine en grote vragen over opvoeden en opgroeien. Vragen worden dan ook veelal daar of op scholen en bij huisartsen gesignaleerd. Koppel-Swoe is (sinds 2016) kernpartner van het CJG.

Koppel-Swoe zal, afhankelijk van de hulpvraag en in nauw overleg met het CJG, een vrijwillige steunouder zoeken. Iemand die kan meedenken over oplossingen, die als vraagbaak kan dienen of die een helpende hand kan bieden. Het liefst iemand in de buurt van het gezin met de hulpvraag. Door vrijwilligers erbij te betrekken, blijft de drempel laag.

Steunouders zijn vrijwilligers die ondersteuning bieden aan kinderen en ouders die door omstandigheden (bijvoorbeeld door psychische klachten, een verstandelijke handicap, overbelasting of andere problemen) een helpende hand kunnen gebruiken.

Wij werken samen met Steunouder Nederland.

Heb je vragen?

Mariska van Elst

Projectleider Buurtbemiddeling, Projectleider Steunouder, Projectleider VoorleesExpress, Sociaal Werker
Telefoon
06-39 86 29 09
E-mail
m.vanelst@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Agenda

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten eens

Relevant nieuws

Zomerschool voor kinderen uit de gemeente Epe en...

12 juli 2019
De zomervakantie is aanstaande: veel gezinnen genieten in binnen- of buitenland van hun vrije tijd, maar niet iedereen kan een vakantie betalen. Voor kinderen van...
Meer lezen?

Zomer bbq voor jonge mantelzorgers van 6-23 jaar

5 juli 2019
Op 12 juli organiseren we samen met mens en welzijn Voorst en De Kap een gezellige zomer bbq. Een gezellige avond voor jonge mantelzorgers in...
Meer lezen?

Meerdere vacatures bij onze kinderopvang

28 juni 2019
Ben jij niet vies van een zandtaartje? Draai jij je hand niet om voor een potje voetbal? Bedenk jij de leukste proefjes in ons LAB. ...
Meer lezen?
© 2019 Media Magneet