Met het project VoorleesExpress Epe wil Koppel-Swoe bijdragen aan de taalstimulering bij kinderen in de leeftijdscategorie van 2-8 jaar in de gemeente Epe.

VoorleesExpress

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

VoorleesExpress

stimuleert taalontwikkeling

VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen van 2 tot 8 jaar en verbetert de leescultuur thuis. Dat is nodig, want ruim 10 procent van de Nederlanders is laaggeletterd.

De voorlezer komt twintig keer bij het gezin thuis. Gedurende het voorleestraject gaat het gezin samen met de voorlezer naar de bibliotheek. Het gezin ontvangt dan een rondleiding van een bibliotheekmedewerker en de kinderen krijgen een bibliotheekpas. Hierdoor is het voor het gezin mogelijk om boeken te lenen en het voorlezen geleidelijk over te nemen van de voorlezer. Tijdens de bezoeken bespreekt de voorlezer met het gezin hoe zij het voorlezen kunnen oppakken en het een blijvende plek kunnen geven in het gezin.

Met het project VoorleesExpress Epe wil Koppel-Swoe bijdragen aan de taalstimulering bij kinderen in de leeftijdscategorie van 2-8 jaar in de gemeente Epe.

Nauwe samenwerking met Bibliotheek Noord-Veluwe

Koppel-Swoe werkt met VoorleesExpress nauw samen met Bibliotheek Noord-Veluwe. Zo werd de training ‘Interactief Voorlezen’ gegeven door Jantine den Toom, medewerker van de bibliotheek. Tijdens deze training zijn de voorlezers onder andere bijgeschoold in het interactief voorlezen en het kiezen van de juiste boeken voor de kinderen. De voorlezers worden begeleid door vrijwillige coördinatoren.

Aanmelden bij VoorleesExpress Epe?

Wil je ook voorleesvrijwilliger of vrijwillige coördinator worden of denk je dat jouw kind juist behoefte heeft aan iemand die hem of haar eens in de week voorleest? Neem dan contact op met Mariska van Elst of stuur een mail naar epe@voorleesexpress.nl.

Heb je vragen?

Mariska van Elst

Projectleider Buurtbemiddeling, Projectleider Steunouder, Projectleider VoorleesExpress, Sociaal Werker
Telefoon
06-39 86 29 09
E-mail
m.vanelst@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Agenda

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten eens

Relevant nieuws

Zomerschool voor kinderen uit de gemeente Epe en...

12 juli 2019
De zomervakantie is aanstaande: veel gezinnen genieten in binnen- of buitenland van hun vrije tijd, maar niet iedereen kan een vakantie betalen. Voor kinderen van...
Meer lezen?
Onlangs is Welzijn op recept in de gemeente Epe gestart waarbij partijen de handen ineen slaan en dat gericht is op beweging en sociale interactie.

Welzijn op recept in gemeente Epe in het leven...

Soms heb je als huisarts wel eens een consult waarbij er maar moeilijk een diagnose te stellen is. Iemand ervaart stress of lichamelijke klachten door...
Meer lezen?

Busreis naar museum Valse Kunst in Vledder

Een enthousiaste groep vrijwilligers van Koppel-Swoe organiseert voor senioren uit de gemeente Epe verschillende uitstapjes. Woensdag 28 augustus staat er een busreis gepland naar Museums...
Meer lezen?
© 2019 Media Magneet