Buurtbemiddeling

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Buurtbemiddeling Epe helpt conflicten oplossen

Mensen die problemen hebben met hun buren, kunnen de hulp in roepen van Koppel-Swoe. Twee vrijwilligers van het initiatief Buurtbemiddeling proberen een dergelijk conflict tussen twee partijen op te lossen. Geluidsoverlast, pesterijen, overhangende takken en overlast door huisdieren. Dat zijn zoal wat van de klachten die aan bod komen.

De vrijwilligers van Koppel-Swoe gaan in gesprek met de persoon die de melding gedaan heeft. Deze zogeheten Buurtbemiddelaars spelen niet voor rechter, vellen geen oordeel en geven evenmin adviezen. Zij doen een beroep op de weldenkendheid van partijen. Alle informatie blijft vertrouwelijk.

Daarna wordt er contact gezocht met de tweede partij om ook met deze persoon in gesprek te gaan. Uiteindelijk organiseren de bemiddelaars een bemiddelingsgesprek met beide buren. De buurtbemiddelaars hebben affiniteit met en verstand van onderwerpen zoals mediation en zijn getraind om deze gesprekken te kunnen voeren.

Buurtbemiddeling Epe: hoe werkt het?

Een klacht over overlast van de buren loopt via de coördinator. Die stuurt vrijwilligers in tweetallen naar de klagende partij waarna men, via een vriendelijke wijze, direct bij de buurman/vrouw waarover de klacht gaat een bezoek brengt. Vervolgens is er een gesprek met beide partijen in een rustige neutrale omgeving. Dat zorgt er mede voor dat een geschil eerder opgelost kan worden. Buurtbemiddeling zorgt voor een veelbetekenend luisterend oor.

Door de inzet van vrijwilligers zorgt dit initiatief van Koppel-Swoe er voor dat dure professionals veelal buiten de deur gehouden kunnen worden. Buurtbemiddeling werkt samen met onder andere wooncorporatie Triada, Gemeente Epe en de wijkagenten.

Buurtbemiddeling is niet geschikt voor zaken waarbij sprake is van criminaliteit, psychiatrische problemen, verslaving of familieproblemen. Ook ongeschikt zijn conflicten met instanties.

6 gouden regels voor Buurtbemiddeling

  1. Buurtbemiddeling is gratis en vrijwillig.
  2. Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor de oplossing van een conflict.
  3. Een snelle, vroegtijdige aanpak voorkomt escalatie.
  4. Zelf bedachte oplossingen zijn duurzamer dan opgelegde oplossingen.
  5. Getrainde buurtbemiddelaars zijn onpartijdig en geven geen oordeel.
  6. Gesprekken en afspraken zijn strikt vertrouwelijk.

Buurtbemiddeling Epe inzetten?

Wil je een beroep doen op Buurtbemiddeling? Dan kun je bellen naar 0578-67 67 67 of naar 06-81 07 80 84 of je klacht invoeren op de website: www.problemenmetjeburen.nl

Heb je vragen?

Mariska van Elst

Projectleider Buurtbemiddeling, Projectleider Steunouder, Projectleider VoorleesExpress, Sociaal Werker
Telefoon
06-39 86 29 09
E-mail
m.vanelst@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Agenda

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten eens

Relevant nieuws

Benieuwd wat we in 2018 hebben gedaan?

21 juni 2019
Wat hebben we enorm veel gedaan in 2018! Zo was het een heel bijzonder jaar vanwege de samenvoeging van twee organisaties. Koppel-Swoe werd per januari...
Meer lezen?

Terugblik op 2018 van onze directeur Marian

18 december 2018
Of ik een terugblik op 2018 wilde schrijven. Best lastig, want wat hebben we enorm veel gedaan in 2018! Allereerst was het een heel bijzonder...
Meer lezen?

Dit deden wij als Stichting Koppel in het jaar...

17 juni 2018
Onderaan dit artikel is het activiteitenverslag te vinden van stichting Koppel over het jaar 2017. Bij alle diensten zien wij een enorme betrokkenheid van actieve...
Meer lezen?
© 2019 Media Magneet