Buurtbemiddeling in de gemeente Epe kun je inschakelen bij problemen met je buren. Denk bijvoorbeeld aan overlast van geluid, pesterijen of vuilnis.

Buurtbemiddeling

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Buurtbemiddeling

Mensen die problemen hebben met hun buren, kunnen al 10 jaar de hulp in roepen van Buurtbemiddeling van Koppel-Swoe. Twee bemiddelaars  begeleiden de inwoners, zodat zij zelf het conflict oplossen en weer met elkaar in gesprek komen. De klachten die veelal aan bod komen zijn: geluidsoverlast, pesterijen, overhangende takken en overlast door huisdieren. 

De bemiddelaars van Koppel-Swoe gaan in gesprek met de persoon die de melding gedaan heeft. Deze zogeheten ‘Buurtbemiddelaars’ spelen niet voor rechter en vellen geen oordeel. Zij doen een beroep op de weldenkendheid van partijen. Alle informatie blijft vertrouwelijk.

Daarna wordt er contact gezocht met de tweede partij om ook met deze persoon in gesprek te gaan. Uiteindelijk organiseren de bemiddelaars een bemiddelingsgesprek met beide buren. De buurtbemiddelaars hebben affiniteit met en verstand van onderwerpen zoals mediation en zijn getraind om deze gesprekken te kunnen voeren.

Buurtbemiddeling: hoe werkt het?

Een klacht over overlast van de buren loopt via de coördinator. Die stuurt bemiddelaars in tweetallen naar de klagende partij waarna men, via een vriendelijke wijze, direct bij de buurman/vrouw waarover de klacht gaat een bezoek brengt. Vervolgens is er een gesprek met beide partijen in een rustige neutrale omgeving. Dat zorgt er mede voor dat een geschil eerder opgelost kan worden. Buurtbemiddeling zorgt voor een veelbetekenend luisterend oor.

Door de inzet van vrijwillig bemiddelaars zorgt dit initiatief van Koppel-Swoe er voor dat dure professionals veelal buiten de deur gehouden kunnen worden. Buurtbemiddeling werkt samen met onder andere wooncorporatie Triada, Gemeente Epe en de wijkagenten.

Buurtbemiddeling is niet geschikt voor zaken waarbij sprake is van criminaliteit, psychiatrische problemen, verslaving of familieproblemen. Ook ongeschikt zijn conflicten met instanties.

Buurtbemiddeling van Koppel-Swoe kun je inschakelen bij problemen met je buren in de gemeente Epe. Denk bijvoorbeeld aan overlast van geluid, pesterijen of vuilnis.

6 gouden regels voor Buurtbemiddeling

  1. Buurtbemiddeling is gratis en vrijwillig.
  2. Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor de oplossing van een conflict.
  3. Een snelle, vroegtijdige aanpak voorkomt escalatie.
  4. Zelf bedachte oplossingen zijn duurzamer dan opgelegde oplossingen.
  5. Getrainde buurtbemiddelaars zijn onpartijdig en geven geen oordeel.
  6. Gesprekken en afspraken zijn strikt vertrouwelijk.

Buurtbemiddeling inzetten?

Wil je onze hulp inroepen? Dan kun je contact opnemen met Koppel-Swoe door te bellen naar 0578-67 67 67 of 06-81 07 80 84 of je klacht invoeren op de website: www.problemenmetjeburen.nl

Voor Buurtbemiddeling ontvangen wij subsidie van de gemeente Epe en Triada.

Heb je vragen?

Mariska van Elst

Projectleider Buurtbemiddeling, Projectleider Steunouder, Projectleider VoorleesExpress, Sociaal Werker
Telefoon
06-39 86 29 09
E-mail
m.vanelst@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Donderdag

Agenda

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten eens

Relevant nieuws

Terugblik 2022 in vogelvlucht

22 maart 2023
We bieden veel diensten aan, organiseren talloze ontmoetingen en activiteiten, geven informatie en advies aan inwoners en werken samen met vele partners. Ons jaarlijkse verslag,...
Meer lezen?

[Ingevuld] Vacature: Coördinator...

16 februari 2023
[Ingevuld] Koppel-Swoe, de organisatie voor welzijnswerk en kinderopvang in de gemeente Epe, is op zoek naar een toegankelijke en initiatiefrijke coördinator Buurtbemiddeling. Het betreft een functie voor...
Meer lezen?

[INGEVULD] Vacature Sociaal Werker diverse...

31 mei 2021
[INGEVULD]  I.v.m. zwangerschapsverlof van de huidige sociaal werker zijn wij op zoek naar vervanging voor de periode van haar verlof. Het is mogelijk om op...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet