Formulierenteam

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulierenteam

Het Formulierenteam van Koppel-Swoe helpt graag met de administratie en het invullen van formulieren. Maar dat is zeker niet alles wat onze vrijwilligers doen. De groep van 25 deskundige en betrouwbare vrijwilligers, onder leiding van een coördinator, krijgen van inwoners uit de gemeente Epe heel diverse vragen.

Dat maakt het werkgebied van het Formulierenteam breed en vraagt kennis van alle mogelijkheden en ondersteuning die er door Koppel-Swoe en andere organisaties aan de inwoners wordt geboden.

Kennis verwerven en delen

Voor de vrijwilligers organiseren we daarom maandelijks bijeenkomsten. Hiermee wordt de kennis verbreed en het vrijwilligerswerk boeiend gehouden. Regelmatig zijn er presentaties van bijvoorbeeld Gemeente Epe, Belastingdienst, Vluchtelingenwerk of het Taalpunt van Bibliotheek Noord-Veluwe. Ook zijn er speciale thema’s waar vrijwilligers van het Formulierenteam zich mee bezig houden, namelijk: Schuldhulpverlening, Uitstroom Bewindvoering, Langdurige Begeleiding en Laaggeletterdheid.

Over de impact van laaggeletterdheid is een landelijke mini documentaire gemaakt waar ons Formulierenteam ook een rol in speelde. In de gemeente Epe werken al veel organisaties samen om laaggeletterden op te sporen en te helpen. Een mooi compliment voor onze aanpak en vrijwilligers! Een aantal vrijwilligers heeft een extra training gevolgd om laaggeletterden nog beter te kunnen helpen.

 

Voor Formulierenteam ontvangen wij subsidie van de gemeente Epe.

De aanpak van het Formulierenteam van Koppel-Swoe

Vragen aan het Formulierenteam komen soms direct van inwoners, maar ook regelmatig van andere organisaties uit de gemeente Epe waar we mee samenwerken. Na aanmelding volgt er een intakegesprek met de coördinator, daarna gaan de vrijwilligers aan de slag. De ondersteuning is gratis. De vrijwilligers helpen bij het invullen van formulieren en bij de thuisadministratie. Zij geven informatie over en ondersteunen bij het aanvragen van allerlei voorzieningen. Denk daarbij aan financiële regelingen voor kwijtschelding of vergoeding van bijzondere kosten. Of hulp bij het toeleiden naar bewindvoering of schuldhulpverlening. Er wordt nauw samengewerkt met de afdeling Budgetadvisering & Schuldhulpverlening van de gemeente Epe.

Doorverwijzen en samenwerken

Daarnaast bieden de vrijwilligers een luisterend oor en verwijzen ze waar nodig (onafhankelijk) door naar andere medewerkers van Koppel-Swoe of samenwerkingspartners. Ook wordt hulp geboden bij de belastingaangifte. Hiervoor wordt in de drukke aangifteperiode samengewerkt met de ouderenbonden.

Heb je vragen?

Ria Steentjes

Projectleider Formulierenteam
Telefoon
0578-676767
E-mail
r.steentjes@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Agenda

Nieuws over het Formulierenteam

Welzijn in lockdown. Zo gaat Koppel-Swoe te werk

18 december 2020
Verbinden in een tijd waarin we juist gedwongen worden om fysiek afstand van elkaar te nemen is meer dan ooit nodig. Onze buurt-steunpunten blijven beschikbaar:...
Meer lezen?

Hulp bij keuze zorgverzekering nodig?

4 december 2020
Als je in Nederland woont of werkt is een basisverzekering verplicht. Je kunt zelf een zorgverzekering kiezen die past bij wat je wilt, die je...
Meer lezen?

Bijeenkomsten Koppel-Swoe geannuleerd

4 november 2020
Tot en met 18 november zijn alle buurtpunten en steunpunten gesloten. Alle bijeenkomsten zijn geannuleerd, behalve Sport & Spel voor kinderen tot 12 jaar.  Onze...
Meer lezen?

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten ook eens

© 2021 Media Magneet