Formulierenteam

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulierenteam

Het Formulierenteam van Koppel-Swoe helpt graag met de administratie en het invullen van formulieren. Maar dat is zeker niet alles wat onze vrijwilligers doen. De groep van 20 deskundige en betrouwbare vrijwilligers, onder leiding van een coördinator, krijgen van inwoners uit de gemeente Epe heel diverse vragen.

Dat maakt het werkgebied van het Formulierenteam breed en vraagt kennis van alle mogelijkheden en ondersteuning die er door Koppel-Swoe en andere organisaties aan de inwoners wordt geboden.

Kennis verwerven en delen

Voor de vrijwilligers organiseren we daarom maandelijks bijeenkomsten. Hiermee wordt de kennis verbreed en het vrijwilligerswerk boeiend gehouden. Regelmatig zijn er presentaties van bijvoorbeeld Gemeente Epe, Belastingdienst, Vluchtelingenwerk of het Taalpunt van Bibliotheek Noord-Veluwe. Ook zijn er speciale thema’s waar vrijwilligers van het Formulierenteam zich mee bezig houden, namelijk: Schuldhulpverlening, Uitstroom Bewindvoering, Langdurige Begeleiding en Laaggeletterdheid.

Over de impact van laaggeletterdheid is een landelijke mini documentaire gemaakt waar ons Formulierenteam ook een rol in speelde. In de gemeente Epe werken al veel organisaties samen om laaggeletterden op te sporen en te helpen. Een mooi compliment voor onze aanpak en vrijwilligers! Een aantal vrijwilligers heeft een extra training gevolgd om laaggeletterden nog beter te kunnen helpen.

De aanpak van het Formulierenteam van Koppel-Swoe

Vragen aan het Formulierenteam komen soms direct van inwoners, maar ook regelmatig van andere organisaties uit de gemeente Epe waar we mee samenwerken. Na aanmelding volgt er een intakegesprek met de coördinator, daarna gaan de vrijwilligers aan de slag. De ondersteuning is gratis. De vrijwilligers helpen bij het invullen van formulieren en bij de thuisadministratie. Zij geven informatie over en ondersteunen bij het aanvragen van allerlei voorzieningen. Denk daarbij aan financiële regelingen voor kwijtschelding of vergoeding van bijzondere kosten. Of hulp bij het toeleiden naar bewindvoering of schuldhulpverlening. Er wordt nauw samengewerkt met de afdeling Budgetadvisering & Schuldhulpverlening van de gemeente Epe.

Doorverwijzen en samenwerken

Daarnaast bieden de vrijwilligers een luisterend oor en verwijzen ze waar nodig (onafhankelijk) door naar andere medewerkers van Koppel-Swoe of samenwerkingspartners. Ook wordt hulp geboden bij de belastingaangifte. Hiervoor wordt in de drukke aangifteperiode samengewerkt met de ouderenbonden.

Heb je vragen?

Ria Steentjes

Projectleider Formulierenteam, Projectleider Thuis Wonen Nu en Later
Telefoon
0578-676767
E-mail
r.steentjes@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Woensdag, Donderdag

Agenda

Nieuws over het Formulierenteam

Ook wij staan voor je klaar!

17 maart 2020
>> download hier flyer voor kwetsbare inwoners <<    
Meer lezen?

13-03-2020 UPDATE: Diverse activiteiten van...

13 maart 2020
Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen en de huidige situatie rondom het coronavirus is besloten om activiteiten van Koppel-Swoe waar veel (kwetsbare) mensen samen komen...
Meer lezen?

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger...

20 februari 2020
Woensdag 12 februari werd John Hollander door burgemeester Tom Horn benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. John kreeg sociale betrokkenheid van kleins...
Meer lezen?

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten ook eens

© 2020 Media Magneet