Formulierenteam

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulierenteam

Het Formulierenteam van Koppel-Swoe helpt graag met de administratie en het invullen van formulieren. Maar dat is zeker niet alles wat onze vrijwilligers doen. De groep van 25 deskundige en betrouwbare vrijwilligers, onder leiding van een coördinator, krijgen van inwoners uit de gemeente Epe heel diverse vragen.

Dat maakt het werkgebied van het Formulierenteam breed en vraagt kennis van alle mogelijkheden en ondersteuning die er door Koppel-Swoe en andere organisaties aan de inwoners wordt geboden.

Kennis verwerven en delen

Voor de vrijwilligers organiseren we daarom maandelijks bijeenkomsten. Hiermee wordt de kennis verbreed en het vrijwilligerswerk boeiend gehouden. Regelmatig zijn er presentaties van bijvoorbeeld Gemeente Epe, Belastingdienst, Vluchtelingenwerk of het Taalpunt van Bibliotheek Noord-Veluwe. Ook zijn er speciale thema’s waar vrijwilligers van het Formulierenteam zich mee bezig houden, namelijk: Schuldhulpverlening, Uitstroom Bewindvoering, Langdurige Begeleiding en Laaggeletterdheid.

Over de impact van laaggeletterdheid is een landelijke mini documentaire gemaakt waar ons Formulierenteam ook een rol in speelde. In de gemeente Epe werken al veel organisaties samen om laaggeletterden op te sporen en te helpen. Een mooi compliment voor onze aanpak en vrijwilligers! Een aantal vrijwilligers heeft een extra training gevolgd om laaggeletterden nog beter te kunnen helpen.

De aanpak van het Formulierenteam van Koppel-Swoe

Vragen aan het Formulierenteam komen soms direct van inwoners, maar ook regelmatig van andere organisaties uit de gemeente Epe waar we mee samenwerken. Na aanmelding volgt er een intakegesprek met de coördinator, daarna gaan de vrijwilligers aan de slag. De ondersteuning is gratis. De vrijwilligers helpen bij het invullen van formulieren en bij de thuisadministratie. Zij geven informatie over en ondersteunen bij het aanvragen van allerlei voorzieningen. Denk daarbij aan financiële regelingen voor kwijtschelding of vergoeding van bijzondere kosten. Of hulp bij het toeleiden naar bewindvoering of schuldhulpverlening. Er wordt nauw samengewerkt met de gemeente Epe en Kredietbank Nederland.

Doorverwijzen en samenwerken

Daarnaast bieden de vrijwilligers een luisterend oor en verwijzen ze waar nodig (onafhankelijk) door naar andere medewerkers van Koppel-Swoe of samenwerkingspartners. Ook wordt hulp geboden bij de belastingaangifte. Hiervoor wordt in de drukke aangifteperiode samengewerkt met de ouderenbonden.

Inloopuren

Zonder afspraak kun je binnenlopen bij één van de inloopuren.

Liever een afspraak?
Bel dan naar Koppel-Swoe (0578-67 67 67) of mail formulierenteam@koppelswoe.nl.

Voor Het Formulierenteam ontvangen wij subsidie van de gemeente Epe.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via formulierenteam@koppelswoe.nl

Mandy Drost

Coördinator Formulierenteam en Juridisch Advies
Telefoon
06-18585687
E-mail
m.drost@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Donderdag

Marlous van Putten

Medewerker Formulierenteam en Juridisch Advies
Telefoon
06-42076134
E-mail
m.vanputten@koppelswoe.nl
Bereikbaar op

Agenda

Nieuws over het Formulierenteam

[INGEVULD] Vacature: Medewerker Formulierenteam...

11 november 2023
Koppel-Swoe is de organisatie voor welzijnswerk en kinderopvang in de gemeente Epe. Wij stimuleren het welzijn en de groei van jong tot oud. Dit doen wij vanuit de...
Meer lezen?

Terugblik 2022 in vogelvlucht

22 maart 2023
We bieden veel diensten aan, organiseren talloze ontmoetingen en activiteiten, geven informatie en advies aan inwoners en werken samen met vele partners. Ons jaarlijkse verslag,...
Meer lezen?

Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor het...

20 maart 2023
Steeds meer inwoners van de gemeente Epe weten de weg naar het Formulierenteam van Koppel-Swoe te vinden. Door de grote toename van het aantal hulpvragen...
Meer lezen?

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten ook eens

© 2024 Media Magneet