Buurtsport

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Buurtsport gemeente Epe

Een gezonde en actieve leefstijl aanmoedigen. Vraag een buurtsportcoach wat Heel Epe Beweegt behelst en je krijgt waarschijnlijk een antwoord dat daar op lijkt. Het team buurtsportcoaches doet dat voor kinderen en jongeren, maar ook bij ouderen en senioren.

De Buurtsportcoach is een bruggenbouwer tussen buurt, onderwijs en sport. Samen met basisscholen, sportverenigingen en instellingen werkt men door middel van sport aan de ontwikkeling van mensen. De Buurtsportcoaches stimuleren sport- en beweegactiviteiten voor jong en oud en activeren een gezonde leefstijl in de gemeente Epe.

Buurtsport Epe verbindt

Het team van Heel Epe Beweegt legt nadrukkelijk verbindingen in de gemeente. Er wordt ingezet op elkaar vinden, nieuwe samenwerkingen aangaan en waar mogelijk nieuwe activiteiten of projecten ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van de doelgroep. De buurtsportcoaches hebben hierin een aanjagende rol.

In het kader van ketenaanpak jeugd en ketenaanpak senioren wordt, met hulp van professionals, in kaart gebracht wie de spelers in het veld zijn. Zo werkt Buurtsport aan een sterk lokaal netwerk.

Buurtsport ondersteunt sportverenigingen bij organisatie of vernieuwing van sporttoernooien of ontwikkelen van nieuw sportaanbod. Ook helpt het team sportverenigingen bij andere vraagstukken binnen de vereniging wanneer daar vraag naar is. Daarnaast denken de buurtsportcoaches mee met scholen en kinderopvangorganisaties bij bijvoorbeeld het organiseren van de Koningsspelen, andere themadagen of met extra sport-beweegmateriaal.

Twee keer per jaar organiseert Buurtsport een sportcafé in de gemeente Epe. Dat is bedoeld voor (bestuurders van) alle sportverenigingen en sportaanbieders in de gemeente Epe. Daarbij staat het andere geïnteresseerden vrij om aan te sluiten. Doel van het sportcafé is om elkaar als sportverenigingen en sportaanbieders in de gemeente Epe beter te leren kennen, actuele thema’s te bespreken, verbinding en samenwerking te zoeken en te profiteren van elkaars kennis. Kortom: rijker worden.

Voor Buurtsport ontvangen wij subsidie van de gemeente Epe.

 

Sportkennismaking

Kinderen worden in de gemeente Epe door de buurtsportcoaches op diverse manieren in aanraking gebracht met sport en bewegen. Door in samenwerking met sportverenigingen de kennismakingslessen in de gymnastiekles te verzorgen. Of jaarlijks in samenwerking met de sportaanbieders en scholen de schoolsportdagen voor groep 7 en 8 in Epe en Vaassen te organiseren.

Ook wordt direct na schooltijd (in samenwerking met scholen) op schoolpleinen AftersCool gegeven. Zo leggen buurtsportcoaches de verbinding naar tal van lokale sporten en sportaanbieders. Het Buurtsport-team zoekt daarbij nadrukkelijk de samenwerking met lokale sportaanbieders en treedt regelmatig als ambassadeur van die sportaanbieders op.

 

Senioren in beweging

Daarnaast wordt er een gezonde- en actieve leefstijl onder senioren gepromoot. Zo is er ZitFit geïntroduceerd. Beweeggroepen voor senioren in Epe, Emst en Vaassen waar wekelijks zittend bewogen wordt onder enthousiaste begeleiding van een buurtsportcoach. Zodat zij, ondanks hoge leeftijd en fysiek ongemak, toch in beweging blijven. Inactieve senioren tussen de 55 en 70 jaar, ontvingen in 2016 een uitnodiging om hun fitheid te testen. Ruim 400 mensen hebben hier gehoor aan gegeven. Van tijd tot tijd zullen er (wijk)fittesten georganiseerd gaan worden.

JOGG – Jongeren Op Gezond Gewicht

Gemiddeld één op de zeven Nederlandse kinderen heeft overgewicht. Dat moet veranderen. Uiteindelijk wil iedereen dat kinderen en jongeren op kunnen groeien in een omgeving die het makkelijk maakt om gezond op te groeien. Binnen ons Buurtsport-team hebben wij een JOGG-regisseur. Met de JOGG aanpak creëren we een gezonde omgeving voor de jeugd (0-19 jaar) in de gemeente Epe. Het buurtsportteam wil bijdragen aan het realiseren van meer Gezonde Scholen in de gemeente. Hierin werken we nauw samen met de Gezonde School-adviseur. Meer informatie Gezonde School via www.gezondeschool.nl

Stagiairs

Jaarlijks verwelkomen we stagiairs binnen het team. Van opleidingen als Sport en Bewegen en CALO zijn studenten van harte welkom. Heel Epe Beweegt heeft Calibris erkenning voor Sport- en bewegingsleider / Operationeel sport- en bewegingsleider (niveau 4) en Sport- en bewegingsleider (niveau 3).  Er zijn wekelijks vaste stage-uren beschikbaar voor sportprojecten maar ook voor naschools aanbod, vakantieactiviteiten of andere incidentele activiteiten.

Heb je een vraag?

Jeroen de Lange

Buurtsportcoach
Telefoon
0578- 67 67 67
E-mail
j.delange@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Larisa Brinkhoff-Lentjes

JOGG - Regisseur
Telefoon
06-26 72 09 51
E-mail
l.brinkhoff@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag

Tom Beekman

Buurtsportcoach, Pedagogisch Medewerker
Telefoon
0578- 67 67 67
E-mail
t.beekman@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Vincent Rotman

Coördinator Buurtsport
Telefoon
06-14 21 83 60
E-mail
v.rotman@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Agenda

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten ook eens

Relevant nieuws

Activiteiten voor jongeren 12 t/m 23 jaar

13 februari 2021
Op deze pagina vind je een overzicht van alle activiteiten die we in de voorjaarsvakantie 2021 organiseren voor jongeren van 12 tot en met 23...
Meer lezen?

Kerst buitenbingo: voor kinderen

23 december 2020
In de kerstvakantie met de kids nog even lekker naar buiten? Larisa, onze JOGG-regisseur, bedacht deze leuke kerst buitenbingo. Zo willen je kids ook graag...
Meer lezen?

Diverse online games voor jongeren uit Epe

22 december 2020
Koppel-Swoe gaat deze kerstvakantie in samenwerking met de gemeente Epe een aantal online activiteiten voor jongeren organiseren. Jongerenwerker Shèdy Abourayan en Vincent Rotman en Jeroen...
Meer lezen?
© 2021 Media Magneet