Koppel-Swoe levert voor de panden van statushouders in de gemeente Epe een huismeester. Dirk Vuijk vervult die rol. Wat doet een huismeester eigenlijk?

Huismeester

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Huismeester panden voor nieuwkomers

Koppel-Swoe levert voor twee panden in Epe, waar nieuwkomers wonen, een huismeester. Dirk Vuijk vervult de rol van huismeester voor Koppel-Swoe. Hij helpt naar eigen zeggen ‘met van alles en nog wat’.

Internetbankieren zoals de huur overmaken, het zoeken naar de juiste instantie wanneer ze een vraag hebben, het contact houden met de sociaal werkers van Koppel-Swoe en met de begeleiders van VWON, het leren van de taal, het uitvoeren van eenvoudige reparaties, het onderhoud en de schoonmaak in en rondom de woning, er is altijd wel een onderwerp te bespreken of ergens hulp aan te bieden.

panden voor statushouders

Koppel-Swoe is (naast onder andere VluchtelingenWerk Oost Nederland (VWON), woonstichting Triada, de stichting Veluws Fundament Ontwikkeling, het UWVLucrato (voorheen Activerium), Stichting PresentCJGBibliotheek Noord-Veluwe en Riwis) één van de partners die de gemeente helpt met de begeleiding van statushouders.

Wat doet een huismeester?

Een belangrijk aspect van de werkzaamheden van een huismeester? Kijken of de woning en de inrichting wel voldoet aan alle eisen. Bij nieuwe panden wordt voor de inboedel een mancolijst en een wensenpakket opgesteld. Dat komt uiteindelijk alleen maar ten goede aan het behoud van de woning.

Aanspreekpunt voor buurtbewoners

Daarnaast is de huismeester het aanspreekpunt van de buurtbewoners van Vegtelarijweg 11 en 11a en Sportlaan 2 in Epe, als ze vragen hebben. Dat begint al bij de eerste informatievoorziening als er wordt gesproken over de invulling van een pand, vaak worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd. Voor de buurt is het belangrijk om te weten waar ze moeten zijn, mocht er onverhoopt wel iets aan de hand zijn.

 

Voor Huismeester nieuwkomers ontvangen wij subsidie van de gemeente Epe.

Heb je vragen?

Dirk Vuijk

Huismeester
Telefoon
0578-67 67 67
E-mail
d.vuijk@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Donderdag

Bilge Yeleser

Sociaal Werker
Telefoon
0578-676767
E-mail
b.yeleser@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten eens

© 2024 Media Magneet