JOGG

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

JOGG - Gezonde jeugd, gezonde toekomst

Samen maken we gezond gewoon!

Een gezonde jeugd. Dat is wat we willen. Gezonde kinderen en jongeren (0-18 jaar) begint bij een gezonde omgeving. Met JOGG richten we ons op de leefomgeving waar kinderen en jongeren veel komen: thuis, buurt, school, sport, vrije tijd, werk en (online) media.

De JOGG-activiteiten stimuleren een gezonder aanbod van eten en drinken, meer bewegen, voldoende ontspanning en slaap. We ondersteunen, adviseren en bieden inspiratie, kennis en samenwerking. Uiteindelijk wil iedereen dat kinderen en jongeren opgroeien in een omgeving die het makkelijk maakt om gezond op te groeien.

Overgewicht is een groot probleem. Gemiddeld één op de zeven Nederlandse kinderen heeft overgewicht. JOGG Epe helpt jongeren op gezond gewicht.

Samen voor een gezonde jeugd, gezonde toekomst in de gemeente Epe

De regie van de JOGG-aanpak in de gemeente Epe ligt bij Koppel-Swoe. Larisa Brinkhoff-Lentjes (Buurtsport) is in Epe de JOGG-regisseur. De activiteiten voeren we uit in samenwerking met Buurtsport en communiceren we op het digitale platform Heel Epe Beweegt. Met de activiteiten stimuleren we een gezonde en actieve leefstijl onder kinderen en jongeren.

Samen met scholen, kinderdagverblijforganisaties, sportverenigingen, buurten/wijken en bedrijven zetten we ons in voor een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren. Beetje bij beetje veranderen we zo samen de omgeving. De gezonde keus wordt (weer) normaal.

 

Voor JOGG ontvangen wij subsidie van de gemeente Epe.

Een gezondere omgeving

Om een gezondere omgeving te kunnen creëren wordt ingestoken op onderstaande 6 voorwaarden.

 1. Een gezond gewicht heeft een belangrijke plaats in het programma van het College van Burgemeester en Wethouders.
 2. Lokale bedrijven en gemeente zijn betrokken bij de JOGG-aanpak.
 3. De activiteiten sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen en jongeren door met de doelgroep in gesprek te blijven.
 4. De activiteiten worden gemonitord, geëvalueerd en zo nodig bijgestuurd.
 5. Professionals signaleren overgewicht in een vroeg stadium en stemmen hun dienstverlening onderling op elkaar af. Zo komen jongeren met overgewicht direct op de juiste plek terecht.
 6. Communicatie is belangrijk voor de JOGG-activiteiten. Het zorgt voor zichtbaarheid en transparantie en zorgt hiermee voor meer draagvlak en draagt bij aan het bereiken van doelen.

Thema’s JOGG

Naast de eerder genoemde vijf pijlers wordt er gewerkt met verschillende thema’s. De thema’s zijn:

 • DrinkWater
 • Gratis bewegen, gewoon doen
 • Groente… zet je tanden er in
 • Slaap lekker

Met de verschillende thema’s willen we bewustwording creëren hoe belangrijk het drinken van water, het eten van groente en fruit en bewegen is. Gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moet de gewoonste zaak van de wereld worden!

Heb je vragen, ideeën of suggesties?

Laat het me weten!

Larisa Brinkhoff-Lentjes

JOGG - Regisseur
Telefoon
06-26 72 09 51
E-mail
l.brinkhoff@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag

Agenda

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten ook eens

Relevant nieuws

Vacature: Lid Raad van Toezicht Stichting...

8 september 2021
Vanwege statutaire aftreding van twee leden van de Raad van Toezicht van Stichting Koppel-Swoe zijn wij op zoek naar nieuwe leden. Bij voorkeur: Eén lid...
Meer lezen?

Overzicht activiteiten jeugd zomer 2021

9 juli 2021
Ook in de zomervakantie (van 16 juli t/m 27 augustus 2021) organiseren we allerlei leuke activiteiten voor de jeugd uit de gemeente Epe. In onderstaand...
Meer lezen?

Zomerschool voor kinderen van 6-12 jaar

23 juni 2021
Voor kinderen van 6 tot 12 jaar organiseren we voor de vierde keer een drie weken durende Zomerschool van 2 t/m 19 augustus 2021. De...
Meer lezen?
© 2021 Media Magneet