Raad van Toezicht

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Raad van Toezicht Koppel-Swoe

De Raad van Toezicht (RvT) van Koppel-Swoe is een klankbord voor de organisatie en de directeur bestuurder, denkt en kijkt mee met de uitvoering van het beleid en heeft een toezichthoudende rol. De RvT komt zes keer per jaar bij elkaar en brainstormt daarnaast over thema’s zoals: vrijwilligersbeleid, visie en strategie van de organisatie. Dan is er overleg met de directeur bestuurder van Koppel-Swoe. “Samen kijken we hoe het gaat, hoe alles loopt en waar we heen willen. Hierbij is het belangrijk om zaken vanuit een breed kader bekijken. Wat zijn de financiële gevolgen bijvoorbeeld? En wat betekenen bepaalde keuzes voor de leefbaarheid van een dorp?”, aldus voorzitter Michel Adrichem.

De Raad stelt zich hieronder uitgebreid aan je voor.

 

Documenten

gerelateerd aan de Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht

stelt zich voor

Michel Adrichem

voorzitter
Michel Adrichem - Raad van Toezicht Koppel-Swoe

Hoe lang zit je al bij de RvT?
“Ik ben sinds 2019 lid van de Raad van Toezicht van Koppel-Swoe.”

Wat is/was je werk in het dagelijks leven?
“In mijn dagelijks leven werk ik als interim manager. De laatste jaren heb ik bij diverse gemeenten gewerkt als teammanager en informatiemanager. Mijn ervaring met gemeentelijke bedrijfsprocessen wil ik ook in deze rol benutten. Het draait voor mij vooral om verbinden en samenwerken.”

Wat doe je bij de RvT?
“Ik begon als lid en ben sinds begin 2022 benoemd tot voorzitter. Samen denken we mee over de missie, visie en strategie van Koppel-Swoe, wat ik erg boeiend vind. We hebben een belangrijke rol als toezichthouder en helpen indirect mee met de uitvoering van het beleid. Onze Raad van Toezicht bestaat, naast de voorzitter, uit zes leden. We hadden al twee leden met een focus op financiën/audits en twee met een focus op remuneratie/P&O. Met nieuwe ontwikkelingen zoals het Integrale Zorgakkoord (IZA) en het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA), vraagt ook de zorg extra aandacht van ons als welzijnsorganisatie. Daarom hebben we vanaf dit jaar ook twee leden met een focus op welzijn en zorg. Met deze samenstelling kunnen we de belangrijke aandachtsgebieden vanuit een toezichthoudende rol goed bedienen en als sparringpartner dienen voor de directeur bestuurder.”

Waarom zit je bij de RvT van Koppel-Swoe?
“Ik wil graag iets betekenen voor de lokale samenleving. Deel uitmaken van de Raad van Toezicht is vrijwilligerswerk en hoewel het onbetaald is, levert het mij persoonlijk veel op. In deze functie draag je indirect bij aan het welzijn van andere inwoners van Epe, wat ik als een mooie beloning beschouw.”

Wat hoop je via de RvT te bereiken?
“Koppel-Swoe werkt samen met de gemeente en andere ketenpartners aan het welzijn en de kinderopvang in de gemeente Epe, van jong tot oud. Dat vind ik een mooie doelstelling en daar draag ik graag aan bij.”

Welk speerpunt in het visiedocument van Koppel-Swoe staat het dichtst bij je?
“De aandacht voor specifieke groepen. Koppel-Swoe kan echt het verschil maken voor mensen die net even iets meer aandacht nodig hebben. De slogan ‘maakt meedoen mogelijk’ is niet voor niets gekozen.”

Gerard van Breen

vicevoorzitter
Gerard van Breen - Raad van Toezicht Koppel-Swoe

Hoe lang zit je al bij de RvT?
“Ik ben vanaf 2021 lid van de RvT.”

Wat is/was je werk in het dagelijks leven?
“Ik heb jarenlang bij bedrijven zoals Albert Heijn en Kruidvat gewerkt. Ik had daar commerciële functies.”

Wat doe je bij de RvT?
“Ik hou me graag bezig met het begrip ‘klanttevredenheid’. Het is wezenlijk om als Koppel-Swoe steeds te inventariseren of je het voor die ander goed blijft doen. Centrale vraag daarbij: ‘hoe kunnen we de gebruiker achter de diverse activiteiten blijven vinden?’. Erg belangrijk, vind ik.”

 

Waarom zit je bij de RvT van Koppel-Swoe?
“Ik doe met deze vorm van vrijwilligerswerk graag iets terug voor de gemeente Epe in het algemeen en voor de inwoners die het extra hard nodig hebben in het bijzonder.”

Wat hoop je via de RvT te bereiken?
“Er aan bijdragen dat de klant de diensten van Koppel-Swoe blijft zien en dat men deze diensten goed waardeert.”

Welk speerpunt in het visiedocument van Koppel-Swoe staat het dichtst bij je?
“Het aandacht hebben voor specifieke groepen vind ik zeer belangrijk. Want als je te veel dingen langs de meetlat van het gemiddelde legt, dan doe je het eigenlijk voor niemand goed. Extra bezig zijn met de kwetsbare groepen van de samenleving, daar draait het wat mij betreft om bij Koppel-Swoe.”

Wouter van Rees

lid

Hoe lang zit je al bij de RvT?
“Sinds 1 april 2024.”

Wat is/was je werk in het dagelijks leven?
“In mijn dagelijks leven ben ik financieel adviseur bij Meerinzicht. Dit is de gezamenlijke bedrijfsvoeringsorganisatie van de gemeenten Harderwijk, Zeewolde en Ermelo. Ik heb ooit Economie gestudeerd en heb dus altijd ‘financieel-achtige’ functies gehad, zowel bij profit als non-profit organisaties. De laatste 15 jaar eigenlijk alleen nog in de non-profit, dat vind ik toch het interessantst.”

Wat doe je bij de RvT?
“Vanwege mijn achtergrond zit ik, samen met Gerard, in de financiële commissie. Door mijn ervaring in de gemeentewereld denk ik van toegevoegde waarde te zijn voor Koppel-Swoe. De welzijnspoot vaart immers volledig op gemeentelijk subsidie. Zonder goede samenwerking en afstemming kunnen zowel wij als de gemeente onze doelstellingen niet realiseren.”

 

Waarom zit je bij de RvT van Koppel-Swoe?
“Ik ben geboren en getogen in Epe en heb er (op 10 jaar na) altijd gewoond. Mijn dochters studeren inmiddels allebei en wonen op kamers. Dat geeft mij meer vrije tijd. Daarbij lijkt mij dit een mooie manier om wat voor het dorp te kunnen doen. Epe is een gezellig en fijn dorp om te wonen, daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Wat hoop je via de RvT te bereiken?
“In de non-profit sector mis je de prikkel van streven naar winst mist in de non-profit. Toch ben ik ook in mijn werkzame leven altijd gefascineerd geweest door het vraagstuk: sturen op resultaten. Wat verstaan we überhaupt onder sturen? En als je dat niet doet op winst of omzet, waarop dan wel? En hoe dan? Iedereen heeft daar hele verschillende beelden bij. Uiteindelijk zul je daar toch als organisatie een gezamenlijk antwoord op moeten formuleren. Heel leuk dat ik daarbij mag meehelpen.”

Welk speerpunt in het visiedocument van Koppel-Swoe staat het dichtst bij je?
“Ik vind de doorontwikkeling van gebiedsgericht werken (die landelijk actueel is) heel interessant. Maar ik denk toch de aandacht voor specifieke groepen. We wonen steeds langer zelfstandig en steeds vaker alleen. Wat doet dit met mensen en hun verbinding met de maatschappij? Eenzaamheid wordt in de toekomst een steeds groter probleem, vrees ik. Samen met de gemeente en overige partners kan Koppel-Swoe hierin een belangrijke rol spelen.”

Richard Nijhof

lid
Richard Nijhof - Raad van Toezicht Koppel-Swoe

Hoe lang zit je al bij de RvT?
“Ik ben in 2021 gevraagd als lid van de RvT. Ik heb weinig twijfel gehad om ‘ja’ te zeggen en ben in 2022 ingestapt.”

Wat is je werk in het dagelijks leven?
“Ik ben eigenaar van een makelaarskantoor.”

Wat doe je bij de RvT?
“Nadat we vanaf 2022 ingewerkt en ingewijd zijn geraakt in de gang van zaken binnen Koppel Swoe hebben we een taakverdeling gemaakt binnen onze deskundige groep. Naast de gezamenlijke algemene taken mag ik samen met Anneke de remuneratiecommissie vormen. Hierbij zijn wij het eerste aanspreekpunt én beoordelaars van en voor de directeur-bestuurder op het gebied van functioneren en beloning. ”

Waarom zit je bij de RvT van Koppel-Swoe?
“Het samenwerken met mensen en in zijn algemeenheid iets kunnen betekenen voor de Eper samenleving, zijn voor mij belangrijke elementen. Bij Koppel-Swoe gaat het ook nog eens óver mensen. Dat vind ik ook belangrijk. Daarbij is de koppeling met vrijwilligerswerk wat mij betreft een essentieel onderdeel van deze organisatie.”

Wat hoop je via de RvT te bereiken?
“Je wilt als RvT toezicht houden op het proces. Veel meer hoeft ook niet, want het is mij allang duidelijk dat Koppel-Swoe enorm veel goed werk doet voor de Eper samenleving.”

Welk speerpunt in het visiedocument van Koppel-Swoe staat het dichtst bij je?
“Ik vind het gebiedsgericht werken in de gemeente Epe belangrijk. Het gaat om de poppetjes, maar het gaat ook om de locaties waar die poppetjes werken. Koppel-Swoe is perfect zichtbaar in alle kernen: Epe, Vaassen, Emst én Oene.”

Jasmijn de Lange

lid

Hoe lang zit je al bij de RvT?
“Ik ben sinds 1 mei 2024 als toezichthouder aan het werk bij Koppel-Swoe.”

Wat is je werk in het dagelijks leven?
“Ik ben opleidingsmanager deeltijdopleidingen bij Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik ben verpleegkundige geweest en heb Ethiek gestudeerd. Ik stond jarenlang met de voeten in de klei en vertaal die ervaringen nu naar de onderwijswereld. Die aanpak maakt dat ik de ontwikkelingen in zorg en welzijn altijd op de best mogelijke manier probeer te combineren. Richting student, richting werkgever, maar ook richting de onderwijsinstelling.”

Wat doe je bij de RvT?
“Ik hou me bezig met het dossier zorg en welzijn. Ik zet mijn kennis graag in en hou me onder meer bezig met de steeds veranderende wet- en regelgeving. Zo probeer ik steeds in te spelen op de vraag hoe zorg en welzijn er de komende jaren uit gaat zien. Voorheen waren dat twee verschillende werelden. Maar je ziet dat zorg en welzijn elkaar als sectoren steeds meer moeten gaan vinden op inhoud. Eén van de vele voorbeelden? Wat gaan technologische ontwikkelingen de komende jaren voor een invloed hebben over het organiseren van de zorg en welzijn?”

Waarom zit je bij de RvT van Koppel-Swoe?
“Ik woon in Epe. Ik vind het belangrijk om ook in mijn eigen woonplaats een bescheiden steentje bij te dragen om samen te werken aan een leefbare omgeving. Ik had om die reden bijvoorbeeld ook net zo goed Taalmaatje of Steunouder kunnen zijn. Ik ervaar dat mensen steeds meer op zichzelf gericht lijken, mensen zijn steeds minder tolerant. Ik zie mezelf graag als verbinder om die verhardende ontwikkeling in de samenleving tegen te gaan. Ik hoop dat met een frisse blik te doen en zet mijn filosofische en ethische achtergrond graag in om te kijken hoe deze organisatie haar koers steeds kan bijstellen op toekomstige ontwikkelingen.”

Wat hoop je via de RvT te bereiken?
“Ik zou heel graag mee willen bouwen aan een organisatie die steeds kan bijsturen op de veranderende vraag qua zorg en welzijn. Het lijkt me uitdagend en waardevol om daar aan bij te dragen.”

Welk speerpunt in het visiedocument van Koppel-Swoe staat het dichtst bij je?
“Het speerpunt ‘Aandacht voor specifieke groepen’. Ik vind het heel belangrijk dat eenieder er binnen de gemeente Epe mag zijn, kan meedoen én kan bijdragen. Samen blijven streven naar een inclusieve plek om te leven.”

Christian van Rij

lid

Hoe lang zit je al bij de RvT?

“Ik ben lid van de Raad van Toezicht sinds mei 2024.”

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik ben huisarts en werk sinds 2012 in de gemeente Epe.”

Wat is jouw rol bij de RvT?

“Met mijn medische achtergrond wil ik bijdragen aan een brede ondersteuning van de onderwerpen gezondheid en welzijn bij Koppel-Swoe. Vanuit mijn rol in de Raad van Toezicht wil ik ervoor zorgen dat onze projecten zoveel mogelijk positieve impact hebben.”

Waarom ben je lid van de RvT van Koppel-Swoe?

“Als huisarts maak ik een verschil in één-op-één contacten. Maar ik zie gezondheid breder. Sociale programma’s zoals mantelzorgprojecten en beweegprojecten hebben een grote impact op welzijn en gezondheid. Daar lever ik graag een bijdrage aan.”

“Soms zie ik mensen met hoge bloeddruk of slaapklachten waarbij stress of eenzaamheid een rol speelt. Een goed gesprek hebben en het geven van tips, dat kan al voldoende zijn. Soms is praktische hulp, zoals iemand die af en toe langskomt voor een kop koffie of helpt met het invullen van formulieren, veel effectiever. Samen dingen aanpakken, maakt ons allemaal beter. Hier wil ik zeker bij helpen.”

Wat hoop je te bereiken via de RvT?

“Ik wil dat Koppel-Swoe een positieve bijdrage levert aan het welzijn van inwoners van Epe. Dit zie ik graag door programma’s die op elkaar aansluiten en mensen op een prettige manier verder helpen. Ik wil daarbij dat iedereen die baat bij deze programma’s heeft, ze ook weet te vinden en er gebruik van maakt.”

Welk speerpunt in het visiedocument van Koppel-Swoe spreekt je het meest aan?

“Het speerpunt ‘gezamenlijk in verbinding’ is voor mij het belangrijkste. Dit betekent dat iedereen er mag zijn en dat we allemaal iets voor elkaar kunnen betekenen. De slogan ‘Koppel-Swoe maakt meedoen mogelijk!’, vind ik daarom erg mooi en inspirerend.”

© 2024 Media Magneet