Zomerschool 2024

Zomerschool

voor kinderen uit de gemeente Epe en Heerde

De gemeentes Epe en Heerde organiseren voor kinderen van 6 tot 12 jaar een Zomerschool. Deze school is bestemd voor kinderen die minder dan 4 jaar in Nederland verblijven, kinderen met een leerachterstand als gevolg van corona en kinderen uit gezinnen met een financiële achterstand. De uitvoering is in handen van Koppel-Swoe, STIP en vele vrijwilligers.

Kinderen die nog maar kort in Nederland verblijven, spreken thuis vaak hun eigen moedertaal. Om het Nederlandse taalniveau op peil te houden, worden er tijdens deze Zomerschool diverse leuke en uitdagende activiteiten gehouden waarin de Nederlandse taal een belangrijke rol speelt. Maar ook kinderen met een leerachterstand als gevolg van corona en kinderen die vanwege financiële redenen niet op vakantie kunnen, zijn welkom. Voor hen is het net zo belangrijk om het actieve en gevarieerde programma te volgen. In een periode van twee weken werken de kinderen op de Zomerschool op een actieve, zelf-ontdekkend lerende manier aan taal (spreken, luisteren, lezen en schrijven) gecombineerd met activiteiten, waarbij aandacht is voor sport, gezonde leefstijl, kunst, cultuur, techniek, natuur, theater en dans. Tijdens de weken worden nieuwe vriendschappen gesloten en wordt de sociale betrokkenheid vergroot door sport, spel en creativiteit.
In Epe en Heerde wordt ieder jaar Zomerschool georganiseerd voor kinderen (van 6-13 jaar) die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Doel van de Zomerschool?

Het belangrijkste doel van de Zomerschool is voorkomen dat kinderen in de loop van de zomervakantie achteruitgaan in taal- en sociaalniveau. Lange zomervakanties vergroten het (taal-)gat tussen kinderen uit Nederlandstalige gezinnen en nieuwkomerskinderen. Deelnemen aan de Zomerschool biedt deze kinderen de kans om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen om op deze wijze sterker te staan bij de start van het nieuwe schooljaar.

De Zomerschool vindt plaats van 22 juli t/m 1 augustus 2024 op maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 uur  tot 14.30 uur in basisschool De Expeditie, Oude Wisselseweg 35, 8162 HJ Epe. Voor kinderen, die niet in Epe wonen, kan voor vervoer worden gezorgd. Kinderen uit Epe moeten dus zelf voor vervoer zorgen.

Aanmelden kan tot vrijdag 5 juli 2024 via onderstaand formulier. Je ontvangt na verzending een bevestiging van je aanmelding op het emailadres dat je opgeeft. Die kan in je spam belanden. Niet ontvangen? Neem dan contact op met Koppel-Swoe via 0578-67 67 67 om te checken of je aanmelding is binnengekomen.

Wil je meer weten over Zomerschool?

Neem contact op met:

Karlijn de Wilde

Sociaal Werker
Telefoon
06 38764033
E-mail
k.dewilde@koppelswoe.nl
Bereikbaar op

Niels Elijzen

Buurtsportcoach
Telefoon
06-81364457
E-mail
n.elijzen@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Mariska van Elst

Projectleider Steunouder, Projectleider VoorleesExpress, Sociaal Werker
Telefoon
06-39 86 29 09
E-mail
m.vanelst@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Donderdag

Mede mogelijk gemaakt door:

© 2024 Media Magneet