Omgaan met verlies en rouw

Omgaan met verlies en rouw

2 juli 2024

Koppel-Swoe organiseert een vierdaagse workshop: ‘Omgaan met verlies en rouw’ en aansluitend een contactgroep. Dit is bedoeld voor mensen die te maken hebben (gehad) met betekenisvol verlies en meer willen weten hoe een rouwproces werkt in het algemeen en in dat van hunzelf in het bijzonder. Daarnaast komen zij in contact met gelijkgestemden. De workshops vinden eenmaal in de twee weken plaats en de eerste bijeenkomst start op donderdagmiddag 29 augustus aanstaande.  

Verlies en Rouw
Iedereen maakt in zijn leven verlies en rouw mee. Verlies en rouw zijn daarmee onlosmakelijk verbonden met het leven. Hoewel we heel goed weten dat verlies bij het leven hoort, is het zoeken naar een manier van omgaan met dat verlies. In de workshops wordt uitgelegd hoe rouw en een rouwproces werken met aandacht voor jouw eigen situatie. Je leert hoe je dit verlies kunt dragen, mee kunt nemen in jouw dagelijks leven. Je leert het verlies niet te verwerken, maar je leert het verlies anders vast te houden.

Doel en inhoud van de workshops: inzicht in (je eigen) rouwproces
Karin van Aalst, verlies- en rouwcoach, geeft het volgende aan: “Verdriet om een verlies kunnen we in deze workshop niet wegnemen. Wat we wel kunnen is inzicht geven in rouwprocessen en dit met elkaar bespreken. De ervaring leert dat wanneer mensen iets meer weten over een rouwproces, ze hun eigen situatie beter in beeld krijgen. Meer begrip voor de eigen situatie werkt heel vaak verlichtend. Tijdens de workshop is er aandacht voor psycho-educatie (hoe werkt rouw en hoe ziet een rouwproces eruit?) en de vertaalslag naar de eigen individuele situatie. De workshop wordt door deelnemers vaak ervaren als rustgevend en inzicht-gevend.”
Na de informatieve workshops bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de contactgroep voor gelijkgestemden. Deze bijeenkomsten vinden maandelijks plaats vanaf eind oktober.

Praktische informatie
De bijeenkomsten worden begeleid door Karin van Aalst, Verlies- en rouwcoach.
Zie voor meer informatie: www.karinvanaalst.nl.
Data workshopreeks: 29 augustus, 12 en 26 september en 10 oktober
Tijd: 13.30-15.00 uur
Locatie: Huis van de Buurt Triton, Jasmijnstraat 36 in Vaassen
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan deelname
Na de workshopreeks zal een deskundige vrijwilliger de contactgroep verder begeleiden en ondersteunen.

Opgeven
Wil je graag deelnemen aan deze bijeenkomsten? Er is plek voor maximaal 8 deelnemers. Je kunt je aanmelden bij Marlina Blokland of Karien van den Berg via de e-mail: welzijnoprecept@koppelswoe.nl of telefonisch: 0578-67 67 67.

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Afsluiting Prokkelstagedag

21 juni 2024
De Prokkelstagedag die Koppel-Swoe in samen werking met De Passerel en de JP vd Bent Stichting op 13 juni organiseerde was een groot succes. Zo’n...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet