Programma ‘Week van het Geld’ 2024

Programma ‘Week van het Geld’ 2024

28 februari 2024

Van 11-15 maart 2024 is het weer de landelijke ‘Week van het Geld’. Een week waarin we aandacht besteden aan geld. Het thema voor kinderen en jongeren is dit jaar ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’. Hoe kunnen kinderen en jongeren een ware ‘baas’ worden over hun eigen financiën. Zeker met alle (online) verleidingen is te veel uitgeven zó gebeurd. Naast dat de scholen er aandacht voor hebben door bijvoorbeeld geldlessen, komt het ook aan de orde bij de kinder -en jongerenactiviteiten van Koppel-Swoe. Het bespreken van geldzaken is tevens een belangrijk onderdeel van de opvoeding. Mede daarom besteden we ook in de Huizen van de Buurt aandacht aan het thema (omgaan met-) geld bij bijvoorbeeld de Buurtkoffie.

Wij geloven namelijk dat geldzaken, financiële problemen en de gevolgen van financiële problemen bespreekbaar moeten zijn én op tijd besproken moeten worden. Het is belangrijk om tijdig actie te ondernemen, want geldzorgen hebben invloed op je gezondheid. Praten, maar ook kennis en informatie over geld delen.

Kennis en informatie over geld delen

Daarom besteden we tijdens de ‘Week van het Geld’ op verschillende manieren aandacht aan (omgaan met) geld door erover te praten, maar ook na te denken over geld(zorgen) en geven informatie over verschillende diensten en regelingen die je kunnen helpen. Het is belangrijk dat inwoners van de gemeente Epe weten dat die diensten en regelingen er zijn. En dat je er gratis gebruik van kunt maken. Je vindt onderaan dit artikel een overzicht van alle activiteiten in onze Huizen van de Buurt.

Pubers & Poen

In 2022 hebben we tijdens de ‘Week van het Geld‘ een inspirerende lezing met Eef van Opdorp georganiseerd. Eef is financieel coach en bekend van het tv-programma ‘Uitstel van executie’. De lezing met de titel ‘Pubers & Poen’ was voor ouders en verzorgers en ging over: zakgeld, kleedgeld, online gokken, de logica van het puberbrein, grenzen stellen en veranderingen als je kind achttien wordt. Je kunt de video aanvragen door op de button hieronder te klikken. Dan sturen wij deze per email naar je op.

Activiteiten ‘Week van het Geld’

Maandag 11 maart 2024

Dinsdag 12 maart 2024

Woensdag 13 maart 2024

Donderdag 14 maart 2024

Vrijdag 15 maart 2024

Meer informatie

Heb je vragen over het programma? Of wil je iets meer weten over een activiteit? Bel ons dan op 0578-67 67 67 of mail naar info@koppelswoe.nl

Dit vind je misschien ook interessant!

EpeVertelt! De Tovertuin

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt die vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Voor deze editie zaten we op een mooie woensdagochtend...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet