Programma ‘Week van het Geld’ 2023

Programma ‘Week van het Geld’ 2023

Van 27-31 maart 2023 is het weer de landelijke ‘Week van het Geld’. Een week waarin we aandacht besteden aan geld. Want met geld omgaan: hoe doe je dat nu eigenlijk? Wanneer ga je goed met geld om en wat zou er beter kunnen? Het bespreken van geldzaken is een belangrijk onderdeel van de opvoeding. Ook kinderen en jongeren krijgen steeds meer met (online) verleidingen te maken. Basisscholen en de RSG besteden aandacht aan de ‘Week van het Geld’. Tijdens deze themaweek organiseren we ook als Koppel-Swoe verschillende activiteiten. Dit jaar niet alleen voor kinderen en jongeren, maar ook voor volwassenen.

Wij geloven namelijk dat geldzaken, financiële problemen en de gevolgen van financiële problemen bespreekbaar moeten zijn én op tijd besproken moeten worden.  Het is belangrijk om tijdig actie te ondernemen, want geldzorgen hebben invloed op je gezondheid. We merken in ons werk dat drie signalen steeds terugkomen:

 • Gevoel van wantrouwen: ‘Ik hoef geen toeslagen, want dadelijk moet ik ze achteraf terugbetalen’
 • Gebrek aan informatie: ‘Waar is er eigenlijk een overzicht aan regelingen en toeslagen en waar kan ik terecht?’
 • Kennis: regels rond uitkeringen, toeslagen en belastingen zijn voor inwoners soms een studie op zich waar zelfs financiële experts in vastlopen.

Kennis en informatie over geld delen

Daarom besteden we tijdens de ‘Week van het Geld’ aandacht aan verschillende diensten en regelingen die je kunnen helpen. Het is belangrijk dat inwoners van de gemeente Epe weten dat die diensten en regelingen er zijn. En dat je er gratis gebruik van kunt maken. Heb je het zelf niet nodig? Dan is het nog goed om hiervan op de hoogte te zijn. Wie weet kun je er een ander op wijzen. Je vindt onderaan dit artikel een overzicht van alle activiteiten in onze Huizen van de Buurt.

Pubers & Poen

Vorig jaar hebben we tijdens de ‘Week van het Geld‘ een inspirerende lezing met Eef van Opdorp georganiseerd. Eef is financieel coach en bekend van het tv-programma ‘Uitstel van executie’. De lezing met de titel ‘Pubers & Poen’ was voor ouders en verzorgers en ging over: zakgeld, kleedgeld, online gokken, de logica van het puberbrein, grenzen stellen en veranderingen als je kind achttien wordt. Je kunt de video aanvragen door op de button hieronder te klikken. Dan sturen wij deze per email naar je op.

Activiteiten ‘Week van het Geld’

Maandag 27 maart 2023

 • 9.00-12.00 uur – Kledingbank – Bloemfontein, Vaassen >> Gratis tweedehands kleding, schoenen en speelgoed.

Dinsdag 28 maart 2023

 • 9.00-12.00 uur – Kledingbank – Bloemfontein, Vaassen >> Gratis tweedehands kleding, schoenen en speelgoed.
 • 10.00-11.30 uur – Buurtkoffie met Kletspot – Burgerenk, Epe >> Praat met ons mee tijdens de Buurtkoffie. Ben jij op de hoogte van toeslagen en regelingen?
 • 09.30-11.00 uur – Buurtkoffie met Kletspot – Bloemfontein, Vaassen >> Praat met ons mee tijdens de Buurtkoffie. Ben jij op de hoogte van toeslagen en regelingen?
 • 19.30-21.00 uur – Buurtkoffie met Het Formulierenteam – Bloemfontein, Vaassen >> Gratis hulp en advies bij administratie en financiën.
 • 19.30-21.00 uur – Buurtkoffie inloop – toeslagen en regelingen – Triton, Vaassen >> Inloop over geld. Ben jij op de hoogte van toeslagen en regelingen?

Woensdag 29 maart 2023

 • 9.00-12.00 uur – Kledingbank – Bloemfontein, Vaassen >> Gratis tweedehands kleding, schoenen en speelgoed.
 • 09.30-11.00 uur – Buurtkoffie inloop met huurincasso Triada – Triton, Vaassen >> Informatie over de ‘Week van het Geld’ en we kijken samen naar toeslagen en regelingen waar je recht op hebt of gebruik van kan maken. Huurincasso van Triada deelt tips over geld en huur.
 • 14.00-15.30 uur – Het Grote Geldspel voor kinderen van de basisschool – Speeltuinvereniging, Emst >> Kom je ook meespelen?
 • 19.00-21.00 uur – Jongerenavond – De Hezebrink, Emst >> We kletsen wat over geld en spelen een spel over geld uitgeven.

Donderdag 30 maart 2023

 • 9.00-12.00 uur – Kledingbank – Bloemfontein, Vaassen >> Gratis tweedehands kleding, schoenen en speelgoed.
 • 09.30-11.00 uur – Buurtkoffie met Kletspot – Bloemfontein, Vaassen >> Praat met ons mee tijdens de Buurtkoffie. Ben jij op de hoogte van regelingen?
 • 10.00-12.00 uur – Buurtkoffie inloop met huurincasso Triada – Balai Pusat, Vaassen >> Informatie over de ‘Week van het Geld’ en we kijken samen naar regelingen en toeslagen waar je recht op hebt of gebruik van kan maken. Huurincasso van Triada deelt tips over geld en huur.
 • 12.30-16.00 uur – Buurtkoffie met Kletspot en sjoelen – Kulturhus EGW, Epe >> Praat met ons mee tijdens de Buurtkoffie. Ben jij op de hoogte van toeslagen en regelingen?
 • 15.30-16.30 uur – Het Grote Geldspel voor kinderen van de basisschool – Triton, Vaassen >> Kom je ook meespelen?
 • 19.30-21.00 uur – Groet & Ontmoet junior – Triton, Vaassen >> We spelen het spel ‘Goed met je money?’

Vrijdag 31 maart 2023

 • 10.00-11.30 uur – Inloopuur Formulierenteam -Burgerenk, Epe >> Gratis hulp en advies bij administratie en financiën. Loop gerust bij ons binnen!
 • 14.00-16.00 uur – Buurtkoffie over geld – Hezebrink, Emst >> Inloop over geld. Ben jij op de hoogte van toeslagen en regelingen?
 • 19.00-22.00 uur – Jongerenavond – De Hezebrink, Emst >> We kletsen wat over geld en spelen een spel over geld uitgeven.

Meer informatie

Heb je vragen over het programma? Of wil je iets meer weten over een activiteit? Bel ons dan op 0578-67 67 67 of mail naar info@koppelswoe.nl

Dit vind je misschien ook interessant!

Terugblik 2022 in vogelvlucht

22 maart 2023
We bieden veel diensten aan, organiseren talloze ontmoetingen en activiteiten, geven informatie en advies aan inwoners en werken samen met vele partners. Ons jaarlijkse verslag,...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet