Verlies- en rouwgroep

Verlies- en rouwgroep

Datum/Tijd : 26/06/2024 - 10:00 - 11:30

Koppel-Swoe organiseert een vierdaagse (15 mei 2024, 29 mei 2024, 12 juni 2024 en 26 juni 2024) workshop: ‘Omgaan met verlies en rouw’ en aansluitend een contactgroep. Dit is bedoeld voor mensen die te maken hebben (gehad) met betekenisvol verlies en meer willen weten hoe een rouwproces werkt in het algemeen en in dat van hunzelf in het bijzonder. Daarnaast komen zij in contact met gelijkgestemden.  

Verlies en Rouw
Iedereen maakt in zijn leven verlies en rouw mee. Verlies en rouw zijn daarmee onlosmakelijk verbonden met het leven. Hoewel we heel goed weten dat verlies bij het leven hoort, is het zoeken naar een manier van omgaan met dat verlies. In de workshops wordt uitgelegd hoe rouw en een rouwproces werken met aandacht voor jouw eigen situatie. Je leert hoe je dit verlies kunt dragen, mee kunt nemen in jouw dagelijks leven. Je leert het verlies niet te verwerken, maar je leert het verlies anders vast te houden.

Doel en inhoud van de workshops: inzicht in (je eigen) rouwproces
Karin van Aalst, verlies- en rouwcoach, geeft het volgende aan: “Verdriet om een verlies kunnen we in deze workshop niet wegnemen. Wat we wel kunnen is inzicht geven in rouwprocessen en dit met elkaar bespreken. De ervaring leert dat wanneer mensen iets meer weten over een rouwproces, ze hun eigen situatie beter in beeld krijgen. Meer begrip voor de eigen situatie werkt heel vaak verlichtend. Tijdens de workshop is er aandacht voor psycho-educatie (hoe werkt rouw en hoe ziet een rouwproces eruit?) en de vertaalslag naar de eigen individuele situatie. De workshop wordt door deelnemers vaak ervaren als rustgevend en inzicht-gevend”.

Na de informatieve workshops bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de contactgroep voor gelijkgestemden.

Dorp: Epe
Dienst: Huis van de Buurt, Huis van de Buurt Vegtelarij - Epe, Steunpunt Mantelzorg

Janny van den Berg

Welzijnscoach
Telefoon
06-13 99 81 25
E-mail
j.vandenberg@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Donderdag

© 2024 Media Magneet