Overzicht Huis van de Buurt Vegtelarij - Epe

Koppel-Swoe start kookclub voor mannen in Epe

De snijplanken liggen klaar en het water staat te pruttelen. De data zijn bekend! Op dinsdag 9 november gaat de eerste mannen kookclub van Koppel-Swoe van start.  

Er zijn nog plekken vrij. Wil je nieuwe mensen ontmoeten? Lijkt het je leuk om samen te koken?

Elke drie weken van 17.00- 20.00 uur is er een kookclub voor mannen in Huis van de Buurt Vegtelarij aan de Europalaan 48 in Epe. Deelname kost 4 euro.

In totaal zijn er 15 plekken beschikbaar.  Voor meer informatie of voor aanmelding kun je terecht bij: Karlijn de Wilde, sociaal werker bij Koppel-Swoe via k.dewilde@koppelswoe.nl of 06- 38 76 40 33.

Koppel-Swoe organiseert vierdaagse workshop

Op vrijdag 27 oktober start Koppel-Swoe met een vierdaagse workshop:  ‘Omgaan met verlies en rouw’ en aansluitend een contactgroep. Dit is bedoeld voor mensen die te maken hebben (gehad) met betekenisvol verlies en meer willen weten hoe een rouwproces werkt in het algemeen en dat van hunzelf in het bijzonder. Daarnaast komen zij in contact met gelijkgestemden. De workshops vinden eenmaal in de twee weken plaats in Huis van de Buurt Vegtelarij in Epe.

Verlies en Rouw
Iedereen maakt in zijn leven verlies en rouw mee. Verlies en rouw zijn daarmee onlosmakelijk verbonden met het leven. Hoewel we heel goed weten dat verlies bij het leven hoort, is het zoeken naar een manier van omgaan met dat verlies. In de workshops wordt uitgelegd hoe rouw en een rouwproces werken met aandacht voor je eigen situatie. Je leert hoe je dit verlies kunt dragen en mee kunt nemen in je dagelijks leven. Je leert het verlies niet te verwerken maar je leert het verlies anders vast te houden.

Doel en inhoud van de workshops: inzicht in (je eigen) rouwproces
Karin van Aalst, Verlies- en Rouwcoach, geeft het volgende aan: “Verdriet om een verlies kunnen we in deze workshop niet wegnemen. Wat we wel kunnen is inzicht geven in rouwprocessen en dit met elkaar bespreken. De ervaring leert dat wanneer mensen iets meer weten over een rouwproces, ze hun eigen situatie beter in beeld krijgen. Meer begrip voor de eigen situatie werkt heel vaak verlichtend. Tijdens de workshop is er aandacht voor psycho-educatie (hoe werkt rouw en hoe ziet een rouwproces eruit?) en de vertaalslag naar de eigen individuele situatie. De workshop wordt door deelnemers vaak ervaren als rustgevend en inzichtgevend.”

Na de informatieve workshops bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de contactgroep voor gelijkgestemden. Deze bijeenkomsten vinden maandelijks plaats.

Praktische informatie
De bijeenkomsten worden begeleid door Karin van Aalst, Verlies- en Rouwcoach.
Zie voor meer informatie: www.karinvanaalst.nl
Data: 27 oktober, 10 en 24 november en 8 december
Tijd: 10.00-11.30 uur
Locatie: Huis van de Buurt Vegtelarij, Europalaan 48 in Epe
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan deelname

Opgeven
Wil je graag deelnemen aan deze bijeenkomsten? Er is plek voor maximaal 8 deelnemers. Je kunt je aanmelden bij Janny van den Berg, Welzijnscoach van Koppel-Swoe. Bereikbaar op telefoonnummer: 06-13998125 of via de e-mail: j.vandenberg@koppelswoe.nl

© 2023 Media Magneet