Overzicht Huis van de Buurt Vegtelarij - Epe

Buitenspeeldag 2024

Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan tien jaar een Nationale Buitenspeeldag. Dit jaar is het zover op woensdag 12 juni. Op drie verschillende locaties in de gemeente Epe kunnen kinderen deze dag opnieuw kennis maken met buiten spelen en ervaren hoe leuk het kan zijn. Veel kinderen geven aan dat ze zich na het buiten spelen veel vrolijker en blijer voelen.

Ook in de gemeente Epe is buitenspelen tijdens de Buitenspeeldag allesbehalve saai of onveilig. Op woensdag 12 juni 2024 organiseren de sociaal werkers en buurtsportcoaches van welzijnsorganisatie Koppel-Swoe samen met vrijwilligers, partners en studenten van Praktijkleren van ROC Aventus in de wijk op drie locaties een gaaf (en gratis) Buitenspeel-evenement, zodat zoveel mogelijk kinderen onbezorgd kunnen spelen. Want buitenspelen is gezond en leuk!

Buitenspeeldag gemeente Epe

Epe | Huis van de Buurt Vegtelarij, Europalaan 48 

In Epe wordt de Buitenspeeldag georganiseerd in en rondom Huis van de Buurt Vegtelarij, Europalaan 48. Vier op een rij, Twister, luchtkussen, flessenvoetbal, buikschuiven op gras en nog veel meer. Ook op deze locatie genoeg leuke spellen om te doen!

Emst | Speeltuinvereniging Emst, Dominee van Rhijnstraat 31 

In Emst kan er onder andere gespeeld worden bij de Speeltuin Emst en het speelveld achter de Hezebrink met activiteiten als een stormbaan, buikschuiven, voetbalboarding en diverse spelletjes bij de speeltuin.

Vaassen | csv VIOS Vaassen, Woestijnweg 63

De accommodatie van csv VIOS Vaassen vormt in Vaassen het decor van de Buitenspeeldag. Kinderen kunnen zich uitleven met activiteiten als touwtrekken, bucketball, paintball schieten, pijl en boog, flessenvoetbal en stormbaan.

Op alle drie de locaties starten de activiteiten om 14.00 uur en duren tot 16.00 uur. We hopen op veel kinderen die met ons komen meespelen! Speel jij op deze dag gezellig met ons mee? Dan zien wij jou 12 juni 2024!

Bijzondere scootmobieltocht van Koppel-Swoe door omgeving Epe

De route is uitgezet, de datum is bekend. De eerste scootmobieltocht van Koppel-Swoe wordt woensdag 29 mei verreden.

Wil jij nieuwe mensen ontmoeten die ook een scootmobiel gebruiken? Lijkt het jou leuk om samen een mooie route door de mooie omgeving van Epe te rijden? Geef je dan op om mee te doen.

Elke laatste woensdag van de maand in de periode van april tot en met september organiseert Koppel-Swoe een scootmobieltocht. De start is om 13.30 uur bij Huis van de Buurt Vegtelarij aan de Europalaan 48 in Epe. Deelname bedraagt 2 euro. Dit is inclusief een kopje koffie bij begin en het einde van de rit. Halverwege de rit wordt een korte (sanitaire) stop ingepland. De totale afstand van de tocht ligt tussen 15 en 20 kilometer. Let dus op dat de accu van je scootmobiel 100% opgeladen is. We eindigen rond 16.00 uur bij Huis van de Buurt Vegtelarij. Mocht het slecht weer zijn, dan annuleren we de tocht.

Wil je meer informatie of je direct aanmelden? Neem contact op met Karlijn de Wilde, sociaal werker bij Koppel-Swoe via emailadres k.dewilde@koppelswoe.nl of telefoonnummer 06-38 76 40 33.

Wij zien je graag op 29 mei.

Wij zoeken vrijwilligers voor de Zomerschool Epe | Heerde!

Jaarlijks organiseren STIP en Koppel-Swoe tijdens de zomervakantie de Zomerschool voor kinderen die niet op vakantie kunnen of kinderen die korter dan 4 jaar in Nederland zijn. De laatste groep kan extra oefening met de Nederlandse taal goed gebruiken. Dit jaar wordt de Zomerschool Epe-Heerde georganiseerd op de maandag, dinsdag en donderdag van 09.30-14.30 uur in de periode van 22 juli tot en met 1 augustus. We zijn weer op zoek naar vrijwilligers voor de Zomerschool. Bij voorkeur mensen die minimaal 4 dagdelen willen helpen. Je hoeft dus niet de hele periode beschikbaar te zijn. 

Tijdens de Zomerschooldagen komen er verschillende onderdelen langs. We starten de dag gezamenlijk en gaan daarna aan de slag met een taalactiviteit. Dan is het tijd voor een creatieve invulling, zoals een knutselactiviteit. Na de lunch komen de kinderen in beweging met een sport- en spelprogramma.

De programmadagen zijn dit jaar op het terrein van basisschool de Expeditie, Oude Wisselseweg, 8162 HJ Epe. Met de vrijwilligers starten we ’s ochtends om 8.30 uur met een dagopening waarin onder andere de activiteiten van die dag uitgelegd worden. Voorafgaand aan de Zomerschool hebben we nog een vrijwilligersavond waarin we met elkaar kennismaken en het totale programma bespreken.

Je werkzaamheden zijn:

 • Samen met een andere vrijwilliger een groep van maximaal 10 kinderen ondersteunen.
 • De activiteiten van het programma uitleggen aan de kinderen. (draaiboek en materialen zijn aanwezig)
 • De kinderen begeleiden tijdens de activiteiten.
 • Samen met de kinderen tussendoortje eten/drinken en/of lunchen.
 • Tijd bewaken, zodat de kinderen op tijd ergens aan beginnen of opruimen
 • Zorgdragen voor een opgeruimd lokaal

Wij vragen van vrijwilligers dat zij:

 • Goed kunnen omgaan met kinderen die verschillen in niveau en afkomst in een groep.
 • Echte doeners zijn en initiatief durven te nemen.
 • Samenwerking belangrijk vinden.
 • Beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Zich met humor, lef en enthousiasme inzetten.
 • Het maatschappelijk belang van de Zomerschool inzien.

Waardering:

 • Vrijwilligersvergoeding.
 • Een heleboel enthousiaste, blije kinderen.
 • Leuke nieuwe contacten met andere vrijwilligers.
 • Een unieke Zomerschool gadget.

Vrijwilliger voor de Zomerschool?

Wil jij meewerken om van dit mooie maatschappelijke project een succes te maken? Ben je minimaal 4 dagdelen beschikbaar in de periode van 22 juli tot en met 1 augustus 2024? Geef je dan op via het formulier hieronder.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met coördinator Niels Elijzen via n.elijzen@koppelswoe.nl of 0578-67 67 67

 

Zomerschool 2024 - aanmelden als vrijwilliger

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*
Dit is zeker geen verplichting, maar voor ons fijn om te weten. Denk aan bijvoorbeeld PABO, een andere lerarenopleiding of opleiding voor onderwijsassistent.
Op deze dagdelen kan ik helpen als vrijwilliger:*
Je kunt een hele dag of een dagdeel ons helpen. We zouden het fijn vinden als je minimaal 4 dagdelen bij ons aan de slag wilt. Klik aan welke dag(delen) je van de partij bent.
Dit is mijn geboortedatum:*
Hebben we nodig voor het aanvragen van een VOG
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Koppel-Swoe is gestart met crea-avond in Epe

Ben jij graag creatief bezig? Lijkt het jou gezellig om dat samen te doen met andere inwoners van de gemeente Epe? Elke woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur is er crea-avond in Huis van de Buurt Vegtelarij aan de Europalaan 48 in Epe.

Of je nu aan diamond painting, haken, breien of iets heel anders doet: je bent van harte welkom bij deze crea-avond. Neem je eigen materialen mee en ga aan de slag. Vooraf aanmelden hoeft niet.

Voor meer informatie kun je terecht bij Karlijn de Wilde, sociaal werker bij Koppel-Swoe, via email k.dewilde@koppelswoe.nl of tel.: 06 – 38 76 40 33.

Koppel-Swoe start kookclub voor mannen in Epe

De snijplanken liggen klaar en het water staat te pruttelen. De data zijn bekend! Op dinsdag 9 november gaat de eerste mannen kookclub van Koppel-Swoe van start.  

Er zijn nog plekken vrij. Wil je nieuwe mensen ontmoeten? Lijkt het je leuk om samen te koken?

Elke drie weken van 17.00- 20.00 uur is er een kookclub voor mannen in Huis van de Buurt Vegtelarij aan de Europalaan 48 in Epe. Deelname kost 4 euro.

In totaal zijn er 15 plekken beschikbaar.  Voor meer informatie of voor aanmelding kun je terecht bij: Karlijn de Wilde, sociaal werker bij Koppel-Swoe via k.dewilde@koppelswoe.nl of 06- 38 76 40 33.

Koppel-Swoe organiseert vierdaagse workshop

Op vrijdag 27 oktober start Koppel-Swoe met een vierdaagse workshop:  ‘Omgaan met verlies en rouw’ en aansluitend een contactgroep. Dit is bedoeld voor mensen die te maken hebben (gehad) met betekenisvol verlies en meer willen weten hoe een rouwproces werkt in het algemeen en dat van hunzelf in het bijzonder. Daarnaast komen zij in contact met gelijkgestemden. De workshops vinden eenmaal in de twee weken plaats in Huis van de Buurt Vegtelarij in Epe.

Verlies en Rouw
Iedereen maakt in zijn leven verlies en rouw mee. Verlies en rouw zijn daarmee onlosmakelijk verbonden met het leven. Hoewel we heel goed weten dat verlies bij het leven hoort, is het zoeken naar een manier van omgaan met dat verlies. In de workshops wordt uitgelegd hoe rouw en een rouwproces werken met aandacht voor je eigen situatie. Je leert hoe je dit verlies kunt dragen en mee kunt nemen in je dagelijks leven. Je leert het verlies niet te verwerken maar je leert het verlies anders vast te houden.

Doel en inhoud van de workshops: inzicht in (je eigen) rouwproces
Karin van Aalst, Verlies- en Rouwcoach, geeft het volgende aan: “Verdriet om een verlies kunnen we in deze workshop niet wegnemen. Wat we wel kunnen is inzicht geven in rouwprocessen en dit met elkaar bespreken. De ervaring leert dat wanneer mensen iets meer weten over een rouwproces, ze hun eigen situatie beter in beeld krijgen. Meer begrip voor de eigen situatie werkt heel vaak verlichtend. Tijdens de workshop is er aandacht voor psycho-educatie (hoe werkt rouw en hoe ziet een rouwproces eruit?) en de vertaalslag naar de eigen individuele situatie. De workshop wordt door deelnemers vaak ervaren als rustgevend en inzichtgevend.”

Na de informatieve workshops bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de contactgroep voor gelijkgestemden. Deze bijeenkomsten vinden maandelijks plaats.

Praktische informatie
De bijeenkomsten worden begeleid door Karin van Aalst, Verlies- en Rouwcoach.
Zie voor meer informatie: www.karinvanaalst.nl
Data: 27 oktober, 10 en 24 november en 8 december
Tijd: 10.00-11.30 uur
Locatie: Huis van de Buurt Vegtelarij, Europalaan 48 in Epe
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan deelname

Opgeven
Wil je graag deelnemen aan deze bijeenkomsten? Er is plek voor maximaal 8 deelnemers. Je kunt je aanmelden bij Janny van den Berg, Welzijnscoach van Koppel-Swoe. Bereikbaar op telefoonnummer: 06-13998125 of via de e-mail: j.vandenberg@koppelswoe.nl

Kindertijd

© 2024 Media Magneet