Wil jij wat voor een ander betekenen zonder daarvoor betaald te krijgen? Voor vrijwilligerswerk in de gemeente Epe, kun je terecht bij EpeDoet!

EpeDoet!

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

EpeDoet!

coördinatiepunt vrijwilligerswerk voor de gehele gemeente Epe

Er zijn veel mensen die wat voor een ander willen betekenen, zonder dat ze daarvoor een vergoeding krijgen. Als jij vrijwilligerswerk wilt doen in de gemeente Epe, kun je terecht bij EpeDoet!

EpeDoet! is het platform voor vrijwilligerswerk in gemeente Epe. EpeDoet! is als coördinatiepunt vrijwilligerswerk organisatie-overstijgend en kijkt dus breder dan Koppel-Swoe. Vraag en aanbod rondom al het vrijwilligerswerk in de gemeente Epe komt hier samen.

 

Vrijwilligerswerk en vrijwilligersacademie

Wil jij wat voor een ander betekenen zonder daarvoor betaald te krijgen? Voor vrijwilligerswerk in de gemeente Epe, kun je terecht bij EpeDoet!

Via EpeDoet! kun je ontdekken welk vrijwilligerswerk er te doen is in de gemeente Epe. Als vrijwilliger kun je jouw talent en/of deskundigheid inzetten. Er wordt samen met jou gekeken naar vrijwilligerswerk dat bij je past, wij helpen je graag. Neem contact op en we gaan samen de zoektocht aan naar jouw ideale vrijwilligersplek.

Naast het koppelen van vraag en aanbod van vrijwilligerswerk is EpeDoet! er ook om organisaties en verenigingen die met vrijwilligers werken te ondersteunen. Daarnaast wordt er een evenement opgezet waarbij de verbinding gelegd wordt tussen maatschappelijk organisaties, vrijwilligersorganisaties en het bedrijfsleven. Vraag en aanbod komen hier samen. Met gesloten beurs kunnen er matches gemaakt worden

Wanneer je als vrijwilliger actief bent in de gemeente Epe, is het fijn als je de kans krijgt om jezelf verder te ontwikkelen. Vanuit EpeDoet! wordt een vrijwilligersacademie opgezet. Een aanbod aan trainingen, informatieavonden en cursussen speciaal voor vrijwilligers in de gemeente Epe. Momenteel zijn we aan het inventariseren wat ons aanbod hiervoor moet zijn. Heb jij wensen of ideeën hierover, dan horen we dat graag!

 

Vrijwilligersprijzen

Er wordt veel vrijwilligerswerk gedaan in gemeente Epe en waardering voor vrijwilligerswerk is erg belangrijk. Dit wordt onder andere gedaan door het uitreiken van vrijwilligersprijzen in de gemeente Epe, zoals:

  • Vrijwilliger van het jaar
    Elk jaar wordt in de gemeente Epe de Vrijwilliger van het jaar gekozen. Dit initiatief van Persburo Dick van der Veen wordt sinds jaar en dag ondersteund door Koppel-Swoe. Journalist Van der Veen laat acht keer per jaar een vrijwilliger uit de gemeente Epe centraal staan in een rubriek in de weekkrant VeluweLand. Uit die acht vrijwilligers nomineert de jury (onder leiding van oud burgemeester Leo Eland) drie kandidaten voor de Vrijwilliger van het Jaar. Deze prijs wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Epe uitgereikt wordt.
  • Jo Post Prijs
    Een andere prijs die jaarlijks wordt uitgereikt is de Jo Post Prijs. Dit is een oorkonde die wordt uitgereikt aan de vrijwilligersorganisatie die zich in gemeente Epe het meeste verdienstelijk heeft gemaakt. Deze prijs is vernoemd naar mevrouw Jo Post, dit omdat zij wordt gezien als de verpersoonlijking van vrijwillige inzet. De trofee en wisseltrofee van deze prijs worden gefinancierd door de Veluwse Bron.

Heb je vragen?

Suzanne Tuinman

Vrijwilligersmakelaar, Coördinator maatjes, Sociaal Werker
Telefoon
06-36 23 96 18
E-mail
s.tuinman@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag

Agenda

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten eens

Relevant nieuws

Zomerschool voor kinderen uit de gemeente Epe en...

12 juli 2019
De zomervakantie is aanstaande: veel gezinnen genieten in binnen- of buitenland van hun vrije tijd, maar niet iedereen kan een vakantie betalen. Voor kinderen van...
Meer lezen?
Onlangs is Welzijn op recept in de gemeente Epe gestart waarbij partijen de handen ineen slaan en dat gericht is op beweging en sociale interactie.

Welzijn op recept in gemeente Epe in het leven...

Soms heb je als huisarts wel eens een consult waarbij er maar moeilijk een diagnose te stellen is. Iemand ervaart stress of lichamelijke klachten door...
Meer lezen?

Benieuwd wat we in 2018 hebben gedaan?

21 juni 2019
Wat hebben we enorm veel gedaan in 2018! Zo was het een heel bijzonder jaar vanwege de samenvoeging van twee organisaties. Koppel-Swoe werd per januari...
Meer lezen?
© 2019 Media Magneet