Triton

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Triton in Vaassen

Huis van de Buurt

Huis van de Buurt Triton is een centrale ontmoetingsplek voor de wijken Heggerenk en Oosterhof in Vaassen waar je elkaar ontmoet, meedoet aan één van de activiteiten of zelf een activiteit organiseert. Ook kun je met al je vragen, wensen en behoeftes bij de inloopuren terecht voor informatie en advies op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

 

In een Huis van de Buurt wordt van alles voor én samen met inwoners en samenwerkingspartners georganiseerd. Als inwoner van de gemeente Epe ben je welkom in alle Huizen van de Buurt. Op deze pagina vind je een overzicht van alle activiteiten en inloopuren die Koppel-Swoe samen met vrijwilligers en samenwerkingspartners organiseert in Triton.

Wil jij als inwoner iets organiseren voor andere inwoners? Mis je iets in ons aanbod? Of werk jij voor een organisatie die ook graag gebruik wil maken van één van onze ruimtes in Triton? om dichtbij inwoners te werken en zo makkelijker informatie en advies kan delen? Of zou je iets samen met ons willen ontwikkelen? Neem dan contact op met Marlina Blokland. Zij werkt als sociaal werker in én vanuit Triton. Haar gegevens je verderop op deze pagina of via deze link.

 

Warme Kamer in Triton

Je bent welkom bij ons!

Koud thuis? Kom er warm bij zitten in een Huis van de Buurt van Koppel-Swoe. Wij gooien de deuren van onze Huizen van de Buurt open voor iedereen die thuis in de kou zit en sluiten aan bij het initiatief ‘Warme kamers‘ van het Leger des Heils.

Kom een kopje koffie of thee drinken, ontmoet anderen, maak een puzzel, lees je boek of sluit aan bij een activiteit. Je vindt het overzicht van de activiteiten van alle Huizen van de Buurt in onze online agenda. Je bent welkom!

Huis van de Buurt Triton

Jasmijnstraat 36
8171 AP Vaassen

Koppel-Swoe: 0578-67 67 67
Triton: 0578-57 27 48

Ontmoeting en activiteiten in Triton

 

BUURTKOFFIE

Gezellig met je buurtgenoten kletsen, een kopje koffie of thee drinken, een spelletje spelen of informatie/advies vragen kan iedere dinsdagavond van 19.30-21.00 uur en woensdag van 09.30-11.00 uur . Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen consumpties. Of je nu uit de buurt komt of niet: je bent van harte welkom!

BOEKENKRING

Boeken lezen is leuk. Er over praten misschien nog wel leuker! Houd je van lezen? Vind je het leuk om met anderen je eigen gedachtes over een boek te bespreken? Kom dan naar de boekenkring in de Huiskamer van het Huis van de Buurt Triton. Vrijdag 10.00-11.30 uur (1x per 6 weken, start 21 oktober)

CONVERSATIELES NEDERLANDS

Is Nederlands niet jouw moedertaal en wil je graag jouw woordenschat vergroten en spreekvaardigheid verbeteren? Kom dan naar onze conversatielessen Nederlands. De lessen vinden plaats op dinsdagmorgen van 10.00-12.00 (gevorderden) en donderdag 10.00-12.00 uur (beginners).

Deelnemers aan de conversatielessen zijn mannen en vrouwen, die zowel kort als lang in Nederland zijn. Ook zijn er nieuwkomers, die nog in het inburgeringstraject zitten, maar heel graag extra de taal willen oefenen. Deelname is € 1. Koffie en thee is gratis. Wil je starten met de conversatieles Nederlands, dan graag vooraf aanmelden.

GROET & ONTMOET JUNIOR

Ben jij tussen de 12 en 33 jaar en zou jij graag meer sociale contacten willen hebben? Wil je graag leeftijdsgenoten ontmoeten  met wie je leuke dingen kunt doen? Kom dan op donderdagavond (in de oneven weken) van 19.30-21.00 uur  naar Groet & Ontmoet Junior. Deze ontmoetingsavond voor jongeren met een beperking is een fijne en veilige plek om nieuwe vriendschappen te sluiten. Deelname is € 1. Consumpties zijn gratis. Vooraf hoef je je niet aan te melden. 

HANDWERKGROEP

Iedereen die van handwerken houdt, is van harte welkom om deel te nemen aan de handwerkgroep van Triton. Iedere maandag van 14.00-16.00 uur. We starten op 3 oktober 2022.  Tijdens het handwerken is er tijd voor een praatje en een kopje koffie of thee. Je kunt zelf kiezen of je wilt breien, borduren, haken of nog iets anders. Je neemt je eigen materialen mee. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen drankjes.

JONGERENAVOND

Iedere woensdagavond en vrijdagavond van 19.00-22.00 uur organiseert het Jongerenwerk van Koppel-Swoe een gezellige avond speciaal voor jongeren. Deze avonden zijn er om even tot rust te komen en je vrienden te ontmoeten. Je kan er gezellig een spelletje doen, tafelvoetballen, wat gamen en chillen. Ook is er altijd ruimte voor een praatje met de jongerenwerkers.

KINDERMIDDAG

Vind je het leuk om op donderdagmiddag met andere kinderen leuke binnen- en buitenactiviteiten te doen? Kom dan naar de kindermiddag van 15.30-16.30 uur. Stagiaires en vrijwilligers bedenken samen met de kinderen leuke activiteiten. Denk aan bijvoorbeeld knutselen, koken, speurtochten, drama en spelletjes. Meedoen aan de activiteit kost € 1 per keer.

TAALKEUKEN 

Gezellig samen koken, gezond en gemakkelijk koken, boodschappen doen binnen je budget en Nederlands lezen en spreken. Dat zijn de ingrediënten van de cursus ‘Taalkeuken’. We organiseren dit samen met Taalpunt Epe.  De volgende cursus duurt weer 6 weken en start op 29 september. Elke donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur komen we samen.

WANDELGROEP (tijdelijk stopgezet t/m voorjaar)

Houd je van wandelen en doe je dat graag gezellig samen met anderen? Lekker buiten en gezond bezig zijn? Nieuwe contacten leggen? Doe dan mee met de wandelgroep van Triton. Op dinsdagavond wandelen we van 18.45-19.30 uur en op woensdagochtend van 9.00-9.45 uur. Deelname aan het wandelen is gratis. Na afloop van het wandelen kun je in de Huiskamer van Triton nog een kopje koffie of thee drinken. Daarvoor vragen we een bijdrage van 1 euro.

Informatie en advies

FORMULIERENTEAM

Het Formulierenteam biedt hulp en advies bij formulieren en financiën. Wij helpen bij het ordenen van de thuisadministratie, luisteren, kijken naar jouw situatie en denken mee. Wij zijn er voor inwoners van de gemeente Epe. De ondersteuning is gratis. Iedere 2e dinsdag van de maand van 19.30-21.00 uur is er inloopuur in Triton. Kun je niet naar dit inloopuur komen? Kijk dan op deze pagina naar andere inloopuren in de gemeente Epe, bel naar 0578-67 67 67 of mail naar: formulierenteam@koppelswoe.nl

INLOOPUUR WELZIJN, ZORG EN WONEN

Heb jij een vraag over welzijn, zorg en wonen? Elke woensdag van de maand ben je van 10.00-12.00 uur welkom tijdens het inloopuur in Triton. Daar kun je terecht met je vragen over bijvoorbeeld je financiën, formulieren, tijdsbesteding, woonomgeving, leefbaarheid, financiën, formulieren, zorgaanbod etc. Je kunt zo naar binnen lopen. De koffie staat klaar! Dit inloopuur is een samenwerking tussen Triada, Vérian, Riwis, MEE Veluwe, Lucrato, gemeente Epe en Koppel-Swoe.

Alle activiteiten worden georganiseerd door Koppel-Swoe, vrijwilligers en samenwerkingspartners. Je kunt hier de online agenda met activiteiten in Triton bekijken. Voor de online agenda met alle activiteiten van Koppel-Swoe kijk je hier.

Voor Huis van de Buurt Triton ontvangen wij subsidie van de gemeente Epe.

 

inloopuren bij Huis van de Buurt

Vragen over onze activiteiten in Triton?

Neem contact met mij op!

Marlina Blokland

Medewerker Steunpunt Mantelzorg, Sociaal Werker
Telefoon
06 28787049
E-mail
m.blokland@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Nieuws voor en over Vaassen

Terugblik 2022 in vogelvlucht

22 maart 2023
We bieden veel diensten aan, organiseren talloze ontmoetingen en activiteiten, geven informatie en advies aan inwoners en werken samen met vele partners. Ons jaarlijkse verslag,...
Meer lezen?

‘De schaamte moet van armoede af’

21 maart 2023
Haar woning is knus en gezellig ingericht, de verwarming gloeit behaaglijk. Ze start de laptop op en zoekt een notitieblok en een pen. Tot nog...
Meer lezen?

Programma ‘Week van het Geld’ 2023

17 maart 2023
Van 27-31 maart 2023 is het weer de landelijke ‘Week van het Geld’. Een week waarin we aandacht besteden aan geld. Want met geld omgaan:...
Meer lezen?

Dit vind je misschien ook interessant

Bekijk deze diensten ook eens!

© 2023 Media Magneet