Overzicht Jongerenwerk

Herfstvakantie 2023: activiteiten voor kinderen en jongeren

Ook in de herfstvakantie van 2023 organiseren we allerlei leuke activiteiten voor de jeugd uit de gemeente Epe. In onderstaand overzicht vind je op chronologische volgorde alle activiteiten voor kinderen en jongeren. Bij elke activiteit staat voor welke leeftijd en in welk dorp iets wordt georganiseerd. Voor de meeste activiteiten hoef je je niet aan te melden. Via onze online agenda vind je al onze activiteiten voor jong en oud voor de herfstvakantie. Maak gebruik van de filters per doelgroep of dorp. Of download de flyer voor de activiteiten voor de jeugd hier.

Overzicht activiteiten herfstvakantie 2023

Jongerenavonden en – middag (12-23 jaar) in Epe, Emst en Vaassen:

Zin in wat gezelligheid? Kom chillen in een van onze jeugdhonken. Kom alleen of met je vriendengroep. We hebben een PS5, Fifa, pooltafel, dartbord en tafelvoetbal. Eén van de jongerenwerkers is ook aanwezig.

Waar en wanneer?

Kijk in onze online agenda voor meer informatie. Selecteer bij het filter jongerenwerk en dan krijg je alle activiteiten op een rij.

Zaterdag 14 oktober – VIOS Kidsclub in Vaassen – 2,5 t/m 6 jaar

Voetbal is voor iedereen! VIOS Vaassen organiseert wekelijks de VIOS voor alle jongens en meisjes in de leeftijd van 2,5 t/m 6 jaar. Op het 4×4 veld zijn de allerkleinsten welkom voor leuke voetbalactiviteiten bij de VIOS Kidsclub. Zo ook op de zaterdagen in de herfstvakantie. Enthousiaste trainers bieden een gevarieerd programma met spelletjes en natuurlijk een potje voetbal. Van 09.15-09.45 uur voor de jongens en meisjes van 2,5 tot 4 jaar. Van 10.00-10.45 uur voor de kids van 5 en 6 jaar oud. Ouders zijn welkom om te (blijven) kijken. Deelname is gratis. Meer informatie en inschrijven zie: https://www.viosvaassen.nl/teampagina/vios-kidsclub-op-zaterdag-ochtend

Maandag 16 oktober – Sportfestijn Epe – 4 t/m 12 jaar

Kom spelen met je vrienden en vriendinnen tijdens het sport festijn georganiseerd door Koppel-Swoe! Uitdagende sporten, leuke spellen, voor iedereen is er iets mogelijk. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom op maandag 16 oktober van 12-14 uur op het SOF-veld in Epe. Inschrijven is niet nodig!

Dinsdag 17 oktober – Sportfestijn Oene – 4 t/m 12 jaar

Kom spelen met je vrienden en vriendinnen tijdens het sport festijn georganiseerd door Koppel-Swoe! Uitdagende sporten, leuke spellen, voor iedereen is er iets mogelijk. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom op dinsdag 17 oktober van 12-14 uur op het speelveld bij het Kulturhus Oene!
Inschrijven is niet nodig!

Woensdag 18 oktober – Sportfestijn Vaassen –  4 t/m 12 jaar

Kom spelen met je vrienden en vriendinnen tijdens het sport festijn georganiseerd door Koppel-Swoe! Uitdagende sporten, leuke spellen, voor iedereen is er iets mogelijk. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom op woensdag 18 oktober van 12-14 uur op het veld achter de Krugerstee in Vaassen!
Inschrijven is niet nodig!

Woensdag 18 oktober – Leren tennissen? Dit is je kans! in Vaassen – 6 t/m 12 jaar

Altijd al eens willen tennissen?! Dit is je kans! Op woensdagmiddag 18 oktober staat Kai, de tennisleraar van TC Kouwenaar, klaar om jullie alles over tennis te leren.
Tennis is groot in Nederland. Wist je dat er maar liefst 95.000 kinderen zijn die tennissen? En dat is niet zo gek want tennis is gezellig, je kunt het spelen waar en wanneer jij wilt, het is uitdagend en het is ook nog eens de gezondste sport. Inschrijven is niet nodig!

Woensdag 18 oktober – Escaperoom in Triton Vaassen – 6 t/m 12 jaar

Op woensdag 18 oktober is er een escaperoom in Huis van de Buurt Triton. Weet jij te ontsnappen uit onze escaperoom? Er staan spannende opdrachten voor jou klaar! De escaperoom begint om 15.00 uur. Aanmelden kan bij: Marlina Blokland, sociaal werker bij Koppel-Swoe, via m.blokland@koppelswoe.nl of 06-28 78 70 49

Donderdag 19 oktober – Buitenbingo in Triton Vaassen – 3 t/m 5 jaar

Kom jij ook speuren tot dat je kaart vol is? Op donderdag 19 oktober houden wij een buitenbingo voor kinderen van 3 tot 6 jaar (onder begeleiding van een ouder/verzorger.) We starten en eindigen in het huis van de Buurt Triton Jasmijnstraat 36 in Vaassen. Deze activiteit is van 10.00 tot 11.00 uur. Voor deze activiteit is aanmelden nodig. Dit kan bij Mariska van Elst, sociaal werker bij Koppel-Swoe via m.vanelst@koppelswoe.nl

Vrijdag 20 oktober – Sneeuwbol maken in de Vegtelarij Epe – 4 t/m 12 jaar

Op vrijdag 20 oktober gaan we onze eigen sneeuwbol maken in Huis van de Buurt Vegtelarij! We beginnen om 10.00 uur. Laat je weten of je komt? Dit kan bij Karlijn de Wilde, sociaal werker bij Koppel-Swoe, via k.dewilde@koppelswoe.nl of 06- 38 76 40 33.

Vrijdag 20 oktober – Escaperoom in de Vegtelarij Epe – 6 t/m 12 jaar

Op vrijdag 20 oktober is er een escaperoom in Huis van de Buurt Vegtelarij. Weet jij te ontsnappen uit onze escaperoom? Er staan spannende opdrachten voor jou klaar! De escaperoom begint om 14.00 uur. Aanmelden kan bij: Karlijn de Wilde, sociaal werker bij Koppel-Swoe, via k.dewilde@koppelswoe.nl of 06- 38 76 40 33.

Zaterdag 21 oktober – VIOS Kidsclub in Vaassen – 2,5 t/m 6 jaar

Voetbal is voor iedereen! VIOS Vaassen organiseert wekelijks de VIOS voor alle jongens en meisjes in de leeftijd van 2,5 t/m 6 jaar. Op het 4×4 veld zijn de allerkleinsten welkom voor leuke voetbalactiviteiten bij de VIOS Kidsclub. Zo ook op de zaterdagen in de herfstvakantie. Enthousiaste trainers bieden een gevarieerd programma met spelletjes en natuurlijk een potje voetbal. Van 09.15-09.45 uur voor de jongens en meisjes van 2,5 tot 4 jaar. Van 10.00-10.45 uur voor de kids van 5 en 6 jaar oud. Ouders zijn welkom om te (blijven) kijken. Deelname is gratis. Meer informatie en inschrijven zie: https://www.viosvaassen.nl/teampagina/vios-kidsclub-op-zaterdag-ochtend

 

 

 

Zomerschool was weer een feestje!

Ja, het regende meer dan andere jaren. Maar de kinderen ondervonden daar totaal geen hinder van. De Zomerschool die van 31 juli tot en met 17 augustus 2023 plaatsvond, was weer een enorm succes, aldus projectcoördinator Mariska van Elst. “Tientallen kinderen hebben enorm genoten. De Zomerschool was een feestje!”

De gemeentes Epe en Heerde hielden deze leerzame en leuke dagen voor kinderen van 6 tot 12 jaar op het terrein van Scouting Buys Ballot in Heerde. Dagelijks kwamen er ongeveer zeventig kinderen op af. Net als alle andere jaren werken kinderen op een actieve, zelf-ontdekkend lerende manier aan taal (spreken, luisteren, lezen en schrijven) gecombineerd met activiteiten, waarbij aandacht is voor sport, gezonde leefstijl, kunst, cultuur, techniek, natuur, theater en dans. Tijdens de weken worden nieuwe vriendschappen gesloten, aldus Mariska van Elst, die één van de Koppel-Swoe-medewerkers is die zich hier mee bezig houdt. “Kinderen die minder dan 4 jaar in Nederland verblijven, kinderen met een leerachterstand en kinderen uit gezinnen met een financiële achterstand, waren hier welkom.”

Deze groep kinderen kan vaak niet op vakantie, doordat het gezin niet de financiële middelen heeft. Ook zijn er veel kinderen aanwezig die nog maar kort in Nederland wonen. “Voor hen wordt er extra met taal geoefend. Het is echt een combinatie van leren en van plezier maken.”

Vlinderhuis Epe
De afsluiting van de zomerschool was dit keer extra bijzonder. Zo was René Blok van het Vlinderhuis in Epe ook aanwezig. “Tijdens de afsluiting van de zomerschool deelde René heel veel schoolspullen uit. Hij heeft deze spullen opgehaald bij een kantoor- en boekhandel die gestopt was. Hij bewaarde de spullen voor een goed moment en koos de Zomerschool uit om schriftjes, pennen en potloden uit te delen.” De kinderen wisten niet wat ze zagen, aldus Mariska. “Iemand zei tegen me: ‘Ik heb mooie spullen gezien, mag ik dat allemaal meenemen?’ Ze waren erg blij.”

Ook was er deze laatste middag van de Zomerschool een grote tafel waar tweedehands kleding op lag dat Epenaren hadden ingebracht. “Veel ouders van de deelnemende kinderen waren aanwezig. Zij mochten kleding komen uitkiezen. Super mooi om te zien.”

Sociale betrokkenheid
René was eerder ook al op de Zomerschool aanwezig geweest, vertelt Mariska. “Hij heeft samen met de kinderen vlinders gemaakt.” Die vlinders zijn gemaakt van afval dat René ooit met andere kinderen in deze gemeente heeft opgeruimd, aldus Mariska. “De plastic korrels waarmee de vlinders gemaakt worden, zijn ooit de dopjes geweest van alle geraapte plastic flesjes. “En bewustwording creëren over het milieu én creatief zijn. Als je het mij vraagt is dat écht een win win-situatie. Uit alles blijkt: tijdens de weken van de Zomerschool wordt de sociale betrokkenheid vergroot door sport, spel en creativiteit.”

Over die sport gesproken: na de dagelijkse lunch kwamen de kinderen ook in beweging met een sport- en spelprogramma. Buurtsportcoach Niels Elijzen was daar vanuit Epe als projectcoördinator verantwoordelijk voor. Mariska: “We hebben ook dit jaar weer iets prachtigs neergezet samen met andere partijen zoals de gemeente Heerde en de projectcoördinatoren van STIP in Heerde.”

foto’s Fred Rijckenberg

Afterparty Zomerschool

переклад українською нижче | الترجمة باللغة العربية أدناه

Na drie geweldige weken Zomerschool organiseren we op 6 september 2023 een afterparty in Epe, Vaassen en Veessen. We zouden het erg leuk vinden als jij ook komt! We blikken terug op de Zomerschool, organiseren een mini disco, je kunt knutselen én we bedenken samen wat jullie leuk vinden om te doen tijdens onze (gratis) kindermiddagen. Dat is wekelijks een gezellig uurtje op woensdagmiddag waarin je je Zomerschool-vrienden kunt blijven ontmoeten, nieuwe kinderen ontmoet, van alles onderneemt en je Nederlandse taal op een leuke, speelse manier oefent.

Schrijf je hieronder in! Dan zien we je 6 september van 13.30-15.00 uur graag op één van deze locaties:

 • Epe: Burgerenk, Klimtuin 46

 • Vaassen: Triton, Jasmijnstraat 36

 • Veessen: VeVO, Veesserenkweg 39


Після трьох чудових тижнів Літньої школи ми організовуємо афтепаті 6 вересня 2023 року в містах Епе, Ваассен і Вессен. Будемо раді, якби ви теж прийшли! Ми згадуємо Літню школу, організовуємо міні-дискотеку, ви можете займатися рукоділлям, і ми думаємо разом, що вам подобається робити під час наших (безкоштовних) дитячих вечірок. Це щотижнева затишна година в середу вдень, коли ви можете продовжувати зустрічатися зі своїми друзями з літньої школи, знайомитися з новими дітьми, робити всілякі речі та практикувати свою голландську мову у веселій, ігровій формі.

Зареєструйтесь нижче! Тоді ми з нетерпінням чекаємо на вас 6 вересня з 13.30 до 15.00 в одній із таких локацій:

 • Epe: Burgerenk, Klimtuin 46

 • Vaassen: Triton, Jasmijnstraat 36

 • Veessen: VeVO, Veesserenkweg 39


بعد ثلاثة أسابيع رائعة من المدرسة الصيفية ، ننظم حفلة تلتها في 6 سبتمبر 2023 في إيبي وفاسن وفيسن. نتمنى لو أتيت أيضًا! ننظر إلى المدرسة الصيفية ، وننظم ديسكو صغيرًا ، ويمكنك عمل الحرف اليدوية ونفكر معًا في ما تحب أن تفعله خلال فترة ما بعد الظهر (المجانية) للأطفال. هذه ساعة أسبوعية مريحة بعد ظهر يوم الأربعاء يمكنك من خلالها مقابلة أصدقائك في المدرسة الصيفية ، والتعرف على أطفال جدد ، والقيام بكل أنواع الأشياء وممارسة لغتك الهولندية بطريقة مرحة ومرحة.

سجل أدناه! ثم نتطلع إلى رؤيتك يوم 6 سبتمبر من الساعة 1.30 مساءً حتى 3 مساءً في أحد هذه المواقع:

 • Epe: Burgerenk, Klimtuin 46
 • Vaassen: Triton, Jasmijnstraat 36

 • Veessen: VeVO, Veesserenkweg 39

 

Zomerschool ontvangt cheque van Rotary Epe

Begin juli organiseerde Rotaryclub Epe voor de tweede keer een rally voor haar eigen leden. Ook dit jaar was de rally gekoppeld aan een goed doel. Dit keer de Zomerschool van Koppel-Swoe i.s.m STIP.
Christiaan de Klerk overhandigde namens Rotary Epe de cheque van 1.000 euro aan Mariska van Elst en Niels Elijzen van Koppel-Swoe. Coördinator Mariska: “We zijn ontzettend blij met dit bedrag. Hiermee kunnen we tijdens de Zomerschool een uitje ondernemen met de kinderen en hebben we nog een kleine verrassing voor ze in petto.”

Jeugd uit gemeente Epe hoeft zich deze zomer niet te vervelen

In de zomerperiode worden er erg veel activiteiten voor jongeren uit de gemeente Epe georganiseerd door kinder- en jongerenwerk en de buurtsportcoaches van Koppel-Swoe. Een gesprek met buurtsportcoach Vincent Rotman en sociaal werker Shèdy Abourayan. “Het is een zeer divers pakket van activiteiten geworden. Via deze link kun je het hele programma en aanvullende informatie bekijken voor de zomer 2023. Voor sommige activiteiten vragen we je vooraf aan te melden. Dat kun je daar ook doen”, aldus het duo.

Het is actief, het is bewegen. Het is sport en spel. Maar er zijn ook activiteiten bedacht waarbij het brein van jongeren juist uitgedaagd wordt. “We hebben onze ervaringen van eerdere vakanties gebruikt. We weten waar jongeren behoefte aan hebben, maar we scheppen er veel genoegen in om ze steeds weer te verrassen en uit te dagen.”

Paintballen, Experimentenlab

Zo heeft Heel Epe Beweegt een paar jaar geleden een reeks paintball-pistolen aangeschaft. “Sindsdien hebben we op meerdere plekken een paintball-toernooitje gehouden. Onlangs hadden we het bosje tussen de twee Vaassense voetbalverenigingen Vios en sv Vaassen gebruikt. Dat was een doorslaand succes. Dit gaan we de komende zomerperiode op die plek dus nog een keer doen. Ook in het dorp Epe doen we dat. Daar maken we gebruik van het bosje achter het terrein van de atletiekvereniging av Cialfo. In Oene zoeken ook nog een bosje waar we een andere groep jongeren kunnen laten paintballen. Dus als iemand iets weet: meld het ons!”

In Huis van de Buurt Vegtelarij in Epe wordt het brein van de jongeren ook getraind. Daar vindt het Experimentenlab plaats. “Dat wordt uitgevoerd door Karlijn de Wilde, onze collega-sociaal werker die ook kinderwerk in haar takenpakket heeft. Samen proefjes doen, samen dingen uitdenken: dit is erg leerzaam.”

Waterskiën en Watersplash

Bij Burnside Cablepark op het Emster Kievitsveld kan iedereen meedoen met waterskiën. “Dit is elke keer superleuk. De jeugd krijgt goede uitleg, het is een gegarandeerd succes. Over water en sport gesproken: Karlijn verrast de kinderen (van 4 tot en met 12 jaar) met wateractiviteiten. Zo wordt ‘Watersplash’ onder andere gehouden in Huis van de Buurt Vegtelarij in Epe.”

Silent Disco

Een andere, laagdrempelige activiteit waar bewegen gecombineerd wordt met muziek is het nieuwe initiatief Silent Disco. “Voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar en voor de oudere jongeren van 12 tot en met 16 jaar gaan we dat deze zomer op meerdere plekken (in Huis van de Buurt Triton in Vaassen en Huis van de Buurt Vegtelarij in Epe) verzorgen.

De zomer 2023 begint en eindigt met een groot jongerenfeest, vertellen Shèdy en Vincent. “Dit doen we in samenwerking met het Episch Centrum. Deze gezellige feesten voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar vinden 30 juni en op 1 september plaats.” Dat is de enige activiteit waar een kleine bijdrage voor wordt gevraagd. Kaarten kun je kopen via een link op onze website of onze social media kanalen.

Privé chillsessies voor jongeren in zomer 2023

Wil je als groep iets zelf organiseren? Dat kan ook en stimuleren we vooral. “De diverse jongerencentra in de Huizen van de Buurt zijn deze zomerperiode niet geopend. Maar als je deze ruimtes met je vriendengroep wilt gebruiken, dan is dat mogelijk. Wil je samen koken? Een Fifa-toernooitje doen, darten of poulen? Wil je een avond of een middag lekker met je vrienden hangen? Dat kan en mag allemaal. Neem contact op met één van de sociaal werkers (Hakan Soykan, tel: 06-40 94 85 46 en Sil Overmeire, tel.: 06-81 36 44 55) en we plannen samen met jouw vriendengroep een eigen privé chillsessie. Uiteraard is er een jongerenwerker van Koppel-Swoe bij aanwezig. De jeugd uit de gemeente Epe hoeft zich niet te vervelen deze zomer!”

Bekijk hier het overzicht van alle activiteiten deze zomer: www.koppelswoe.nl/zomervakantie

Gezinnen helpen door een steuntje in de rug

Ieder gezin maakt weleens een pittige periode door. Vanwege ziekte van één van de ouders bijvoorbeeld. Of omdat kinderen extra aandacht nodig hebben. Soms heb je dan hulp nodig. Maar aan wie vraag je dat? Een helpende hand van familie of vrienden is niet altijd mogelijk. Om die reden houdt Koppel-Swoe zich bezig met de dienst Steunouder. Hierbij kun je gezinnen helpen door (vrijwillig) iets te doen met de kinderen van zogenoemde vraagouders (ouders die hulp nodig hebben). In dit verhaal komt er zowel een vraagouder als een steunouder aan het  woord.

Eerst iets meer vertellen wat een steunouder precies is. Een steunouder is iemand die af en toe tijd en energie geeft aan het kind of de kinderen van een ander. Door deze laagdrempelige manier van hulp, krijgen de kinderen van vraagouders extra liefde en aandacht. Dat zorgt er ook voor dat deze vraagouders even wat tijd voor zichzelf hebben. De impact van steunouders op de samenleving is dus groot, weet Steunoudercoördinator Mariska van Elst. “Het zorgt er voor dat de kinderen van vraagouders weer veel meer deelnemen aan de maatschappij. Dat klinkt zwaar, maar dat kan soms ook iets heel kleins zijn. Bijvoorbeeld dat kinderen diverse activiteiten in de wijk weer oppakken en leuk met anderen spelen of afspreken.”

De dienst Steunouder wordt in de gemeente Epe uitgevoerd door Koppel-Swoe. De inzet van een steunouder bij een vraagouder heeft een tweeledig effect, vervolgt Mariska van Elst. “Het is waardevol voor de kinderen en geeft ouders de mogelijkheid om op dat moment optimaal te ontspannen. Ze hebben even tijd voor zichzelf. Die momenten zijn erg waardevol. Hierdoor ontstaat er weer energie om de opvoeding aan te kunnen. Dankzij de dierbare groep steunouders.”

‘We zijn er ook voor anderen’.

Eén van de Eper steunouders vertelt hoe ze bij deze dienst van Koppel-Swoe betrokken is geraakt. “We hebben zelf kinderen. We hebben het goed. Maar we zijn niet op deze wereld voor onszelf alleen. We zijn er ook voor anderen. Ik heb contact gezocht met Koppel-Swoe. Daar hoefden wij als gezin niet lang over na te denken.”

Niet lang daarna werd er gereageerd. Na een gesprek met de Eper Steunoudercoördinator, schreef de familie zich in. “We stortten ons er meteen in. We dachten: laat maar komen, die vraagouders.” Zo’n tijdelijke periode waarin je ondersteuning biedt aan een ander gezin, moet voor steunouders ook te doen zijn. “Daarom hebben we een vaste middag gereserveerd. Die middag is bestemd voor vraagouders die onze hulp nodig hebben.”

Een paar maanden geleden was er een match met een gezin uit de gemeente Epe. De steunouder reageert: “Sindsdien heeft onze vraagouder elke week een middag voor haarzelf. Wij passen die middag op haar twee kinderen. Geen enkel probleem en oprecht heel erg gezellig. Haar kinderen zijn ongeveer van dezelfde leeftijd als onze kinderen, dus het klikt heel goed. We hebben er eigenlijk geen omkijken naar. Daarbij vinden wij: heb je naaste lief, als jezelf. Daar word je echt een beter mens van.”

Ieder gezin heeft wel eens een periode dat het even wat minder gaat. Dat heeft verschillende oorzaken, bijvoorbeeld: ziekte, moeilijkheden met kinderen of problemen op het werk. Soms worden die spanningen teveel en moeten ouders even wat tijd voor henzelf nemen, aldus Steunoudercoördinator Mariska van Elst. “Als iedereen steunouder zou worden, dan zouden er veel problemen opgelost kunnen worden, zo schat ik in.”

Tijd voor jezelf om op te laden

Hoe het traject van een vraagouder vaak verloopt? Vervelende gebeurtenissen stapelen zich op en er moet daardoor om hulp gevraagd worden. Maar wanneer de sociale cirkel rondom een gezin heel erg klein is, dan kom je er niet altijd uit. Een vraagouder uit de gemeente Epe vertelt hoe ze tot het besluit kwam om zich aan te melden bij de dienst Steunouder van Koppel-Swoe: “Je wilt familieleden of vrienden niet altijd tot last zijn. Daarom zijn we blij dat we sinds een paar maanden contact hebben met een gezin dat eens in de week een middagje steunouder voor onze twee kinderen wil zijn.”

Deze vraagouder woont met haar gezin ergens in de gemeente Epe. Zij vult aan dat de afgelopen periode best wel zwaar waren. “Ik ben alleenstaande ouder. Maar door mijn eigen gesteldheid heb ik een stuk minder energie. Die resterende energie moet ik dus goed verdelen tussen allerlei taken en keuzes. Ik kan hierdoor mijn kinderen niet alle aandacht geven zoals ik zou willen. Dat is frustrerend.”

Af en toe heeft deze vraagouder dus wel eens behoefte aan tijd voor zichzelf. Zodat ze kan opladen. “Onze begeleider vertelde ons dat het project Steunouder bij Koppel-Swoe misschien iets voor ons kon zijn. We hebben als gezin de stap gezet. We schreven ons in als vraagouder.” Dit gezin werd gekoppeld aan steunouders in de gemeente Epe. “We hebben echt een klik met elkaar. Mijn twee kinderen gaan met veel plezier naar de Steunouder toe. Ze voelen zich daar heel erg thuis. Ze worden met liefde omringd.”

Gezinnen helpen door steunouder te worden?

Er is een aantal vraagouders bij Koppel-Swoe aangemeld, die helaas nog niet geholpen kan worden. Koppel-Swoe is daarom op zoek naar nieuwe steunouders. Mocht je steunouder willen worden, neem dan contact op met Steunoudercoördinator Mariska van Elst via mailadres steunouder@koppelswoe.nl

Zij wachten nu op een steunouder. Kun jij deze gezinnen helpen?

 • Een gezin met twee jonge kindjes (3 en bijna 1 jaar), zoekt een leuk gezin waar de kinderen één keer per week lekker kunnen (buiten) spelen en stoeien. Een actief gezin met fijne, veilige speelmogelijkheden voor de kinderen is van harte welkom.
 • Twee schoolgaande meiden zoeken wekelijks een gezellig plekje om te knutselen en te spelen. Ze vinden het fijn om de volle aandacht te krijgen en samen te spelen. Naast spelletjes doen en knutselen, gaan ze daar onder andere ook schoolopdrachten maken.

Zomervakantie: activiteiten voor jeugd

Ook in de zomervakantie van 2023 organiseren we allerlei leuke activiteiten voor de jeugd uit de gemeente Epe. In onderstaand overzicht van de zomervakantie activiteiten vind je op chronologische volgorde alle activiteiten voor kinderen en jongeren. Bij elke activiteit staat voor welke leeftijd en in welk dorp iets wordt georganiseerd. Voor de meeste activiteiten hoef je je niet aan te melden. Via onze online agenda vind je al onze activiteiten voor jong en oud voor deze vakantie. Maak gebruik van de filters per doelgroep of dorp. Of download de flyer voor de activiteiten voor de jeugd.

Overzicht zomervakantie activiteiten

Jongerenavonden (12-23 jaar) in Epe, Emst en Vaassen:

Wil je alleen met je eigen vriendengroep gebruik maken van één van onze jeugdhonken en ben je tussen de 12 en 23 jaar oud? Reserveer dan een middag of avond van maandag t/m vrijdag. Een jongerenwerker zal tijdens de middag of avond aanwezig zijn. Er zijn 4 locaties beschikbaar met allemaal toffe dingen te doen zoals PS5, een pooltafel, dartbord, games etc. De locaties zijn Hezebrink (Emst), Triton of Balai Pusat (Vaassen) en Vegtelarij (Epe). Zie je een privé chill-sessie zitten met je eigen vrienden? Neem dan contact op met Hakan (06-40948546) of Sil (06-81364455) of bericht ons via social media.

Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten. Klik op de oranje titel voor meer informatie.

vrijdag 30 juni  ‎2023 – Jongerenfeest in Epe – 12 tot 17 jaar

Eindelijk weer tijd voor een jongerenfeest. Na 2 zeer succesvolle edities komt het jongerenfeest in samenwerking met Episch centrum weer terug. We gaan de zomervakantie inluiden met een knallend feest. Er zijn DJ’s met goede muziek, gratis hapjes en gegarandeerd een gezellige sfeer. Hou onze socials in de gaten voor de start van de voorverkoop van de tickets. Wees er snel bij want de vorige keren was het uitverkocht! Voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar.

woensdag 12 juli 2023 – Stormbaan en voetbalboarding in Epe – 6 tm 14 jaar

Kom je lekker klimmen en klauteren op de stormbaan? Of heb je zin in een potje voetbal in de voetbalboarding?
Kom dan gezellig spelen en meedoen op woensdagmiddagen in de zomervakantie. Op 12 juli zijn we in Epe, op 19 juli in Vaassen en op 26 juli in Emst. Het is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

maandag 17 juli 2023 – Paintball in Epe – 10 tm 14 jaar

Outdoor paintballen met je vrienden, wie wil dat nu niet? In de zomervakantie op maandag 17 juli is het mogelijk bij AV Cialfo in Epe (Wachtelenbergweg 15)! Iedereen tussen 10 en 14 jaar kan meedoen! Inschrijven voor paintball is verplicht! Schrijf je in via www.heelepebeweegt.

woensdag 19 juli 2023 – Watersplash in de Vegtelarij – 4 tm 12 jaar

Niet bang voor water? Kom dan woensdag 19 juli 2023 om 10.30 uur naar Huis van de Buurt Vegtelarij in Epe! We gaan samen diverse waterspellen spelen om de hoek vlakbij Huis van de Buurt Vegtelarij.
Zorg je dat je goed word ingesmeerd? Bij slecht weer is er een aangepaste activiteit.

woensdag 19 juli 2023 – Stormbaan en voetbalboarding in Vaassen – 6 tm 14 jaar

Kom je lekker klimmen en klauteren op de stormbaan? Of heb je zin in een potje voetbal in de voetbalboarding?
Kom dan gezellig spelen en meedoen op woensdagmiddagen in de zomervakantie. Op 12 juli zijn we in Epe, op 19 juli in Vaassen en op 26 juli in Emst. Het is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

donderdag 20 juli 2023 – Silent Disco in de Vegtelarij – 8 tm 12 jaar

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud? Ga jij met ons mee dansen op de muziek? Met een koptelefoon luister en dans je op de muziek van jouw eigen keuze. Dans jij op dezelfde muziek als jouw vrienden? Wij zorgen voor de muziek, maar ook voor iets te drinken en wat te eten!
Er is plek voor maximaal 20 kinderen, dus geef je snel op! Je kan je opgeven bij Karlijn de Wilde, sociaal werker bij Koppel-Swoe, via k.dewilde@koppelswoe.nl of 06-38 76 40 33.

donderdag 20 juli 2023 – Silent Disco in de Vegtelarij – 12 tm 16 jaar

Ben jij tussen de 12 en 16 jaar oud? Ga jij met ons mee dansen op de muziek? Met een koptelefoon luister en dans je op de muziek van jouw eigen keuze. Dans jij op dezelfde muziek als jouw vrienden? Wij zorgen voor de muziek, maar ook voor iets te drinken en wat te eten!
Er is plek voor maximaal 20 kinderen, dus geef je snel op! Je kan je opgeven bij Karlijn de Wilde, sociaal werker bij Koppel-Swoe, via k.dewilde@koppelswoe.nl of 06-38 76 40 33.

vrijdag 21 juli 2023 – Silent Disco in Triton – 8 tm 12 jaar

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud? Ga jij met ons mee dansen op de muziek? Met een koptelefoon luister en dans je op de muziek van jouw eigen keuze. Dans jij op dezelfde muziek als jouw vrienden? Wij zorgen voor de muziek, maar ook voor iets te drinken en wat te eten!
Er is plek voor maximaal 20 kinderen, dus geef je snel op! Je kan je opgeven bij Marlina Blokland, sociaal werker bij Koppel-Swoe, via m.blokland@koppelswoe.nl of 06-28 78 70 49.

vrijdag 21 juli 2023 – Silent Disco in Triton – 12 tm 16 jaar

Ben jij tussen de 12 en 16 jaar oud? Ga jij met ons mee dansen op de muziek? Met een koptelefoon luister en dans je op de muziek van jouw eigen keuze. Dans jij op dezelfde muziek als jouw vrienden? Wij zorgen voor de muziek, maar ook voor iets te drinken en wat te eten! Er is plek voor maximaal 20 kinderen, dus geef je snel op! Je kan je opgeven bij Marlina Blokland, sociaal werker bij Koppel-Swoe, via m.blokland@koppelswoe.nl of 06-28 78 70 49.

maandag 24 juli 2023 – Paintball Vaassen – 10 tm 14 jaar

Outdoor paintballen met je vrienden, wie wil dat nu niet? In de zomervakantie op maandag 10 juli is het mogelijk bij VIOS in Vaassen! Iedereen tussen 10 en 14 jaar kan meedoen! Inschrijven voor paintball is verplicht! Schrijf je in via www.heelepbeweegt.nl

woensdag 26 juli 2023 – Stormbaan en voetbalboarding in Emst – 6 tm 14 jaar

Kom je lekker klimmen en klauteren op de stormbaan? Of heb je zin in een potje voetbal in de voetbalboarding? Kom dan gezellig spelen en meedoen op woensdagmiddagen in de zomervakantie. Op 12 juli zijn we in Epe, op 19 juli in Vaassen en op 26 juli in Emst. Het is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

woensdag 26 juli 2023 – Knutselmiddag in de Vegtelarij – 4 tm 12 jaar

Kom jij ook gezellig knutselen op woensdag 26 juli om 14.00 uur? Voor alle kinderen van de basisschool maken we er een gezellig uurtje van! We gaan knutselen met verschillende materialen. Maar wat we gaan maken, dat blijft nog even geheim!

donderdag 27 juli 2023 – Waterskiën bij Burnside – 12 tm 23 jaar

Voor jongeren uit de gemeente Epe van 12 t/m 23 jaar. Lekker het water op met deze te gekke sport: waterskiën en de gevorderden kunnen wakeboarden. Deelname is gratis, dus waarom zou jij je niet inschrijven met je vrienden en vriendinnen om een te gekke middag te beleven. We hebben twee tijdsblokken gereserveerd bij Burnside Cablepark en het maximum aantal deelnemers per tijdsblok is 30 personen. Het eerste tijdsblok is van 14.00-15.30 uur en het tweede tijdsblok van 15.30-17.00 uur.

Ben je onder de 18 jaar? Vergeet dan niet het gebruikersreglement van Burnside Cablepark ondertekend door je ouder/verzorger meer te nemen. Zonder een ondertekend formulier mag je NIET meedoen! Vergeet je vrienden hierover niet te informeren. Zij krijgen deze bevestiging namelijk niet automatisch toegestuurd.

woensdag 2 augustus 2023 – Experimentenlab in de Vegtelarij – 4 tm 12 jaar

Kan jij de experimenten oplossen in het Huis van de Buurt Vegtelarij? Professor Visser weet het niet meer en heeft hulp nodig… Ga jij de professor helpen op woensdagmiddag 2 augustus? Geef je dan snel op, want professor Visser heeft maar plek voor 10 hulpjes! Je kan je opgeven bij Karlijn de Wilde, sociaal werker bij Koppel-Swoe, via k.dewilde@koppelswoe.nl of 06-38 76 40 33.

vrijdag 1 september 2023 – Jongerenfeest in Epe – 12 tot 17 jaar

We gaan de zomer feestend afsluiten! Het is weer tijd voor een jongerenfeest. Na 3 zeer succesvolle edities komt het jongerenfeest in samenwerking met Episch centrum weer terug. We gaan de zomervakantie afsluiten met een knallend feest. Er zijn DJ’s met goede muziek, gratis hapjes en gegarandeerd een gezellige sfeer.

Hou onze socials in de gaten voor de start van de voorverkoop van de tickets.

Wees er snel bij, want de vorige keren was het uitverkocht!

 

 

 

© 2023 Media Magneet