Epenaren in Zuuk, jong en oud treffen elkaar bij het biljart

Epenaren in Zuuk, jong en oud treffen elkaar bij het biljart

24 maart 2022

Bij Buurtkoffie in het Eper buurtschap Zuuk staat sinds kort een biljarttafel. Afgelopen vrijdag is dit biljart officieel in gebruik genomen. De buurtvereniging heeft het biljart aangekocht met hulp van Koppel-Swoe. De financiën zijn verkregen uit de subsidiepot ‘goed idee doe er iets mee’ van de gemeente Epe.

Buurtkoffie Zuuk is een initiatief van de buurtvereniging in Zuuk en wordt ondersteund door Koppel-Swoe. Het inlopen zonder aanmelden past bij een groep mensen die behoefte heeft aan ontmoeten zonder verplichtingen. `s Avonds nog op pad in het donker past ook niet bij deze groep het is juist daarom prettig dat Buurtkoffie overdag is.

Secretaris van de buurtvereniging Arjan Steenbergen vertelt: “We verwachten dat het biljart niet alleen gebruikt wordt tijdens Buurtkoffie We hopen dat jongeren elkaar hierdoor bijvoorbeeld ook gaan opzoeken in de oude Zuukerschool.”

Verrijdbaar
Sinds vier februari is er op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur het initiatief Buurtkoffie in de oude Zuukerschool. Iedereen die zin heeft, is welkom. Het doel? Elkaar ontmoeten en onder het genot van een kop koffie of thee bij praten. Rummikub, de dartpijlen en de sjoelbak liggen klaar om gezellig een activiteit te doen. Nu staat er dus ook een heus biljart om de Zuukernaren uit te nodigen om naar Buurtkoffie te komen.

Bestuurslid van de buurtvereniging Ans Scholten: “Een eis was dat het biljart makkelijk verrijdbaar is omdat de ruimte ook voor veel anderen gebruikt wordt zoals de klaverjasvereniging en de creaclub.”

Koppel-Swoe biedt, samen met samenwerkingspartners, diensten aan op het gebied van kinderopvang en welzijnswerk.

Gebiedsregisseur Hans van Zwolle: ‘Koppel-Swoe’ is blij met de komst van de biljarttafel in Zuuk: “Het helpt mij als gebiedsregisseur om op een waardevolle manier contact te maken die wij als organisatie weer kunnen inpassen in onze werkzaamheden.”

Voor meer informatie kun je terecht op website van Koppel-Swoe: www.Koppel-Swoe.nl

Dit vind je misschien ook interessant!

Vrijwilligersfeest EpeDoet!

Donderdagavond 25 april organiseerde EpeDoet!, samen met gemeente Epe, een feest speciaal voor alle vrijwilligers uit de gemeente Epe. Want vrijwilligers zijn goud waard! Het...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet