Prokkelen

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Prokkelen zorgt voor een prikkelende ontmoeting

voor prokkelaars én deelnemende bedrijven

Een ‘Prokkel’ staat voor een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder om de integratie te bevorderen. Prokkelen in de gemeente Epe kan op alle terreinen: op het werk, in de vrije tijd, in de wijk, rondom wonen, op een vereniging, op school of in het onderwijs.

Koppel-Swoe organiseert al sinds 2011 in de eerste week van juni de Prokkelstagedag.

Zelf aangeven waar je wilt prokkelen

Cliënten van allerlei stichtingen (zoals De Passerel, JP van de Bent, Philadelphia, ’s Heeren Loo en Zideris) mogen deze dag een paar uurtjes meelopen met een bedrijf of instelling. De prokkeladressen zijn heel gevarieerd. Denk aan: de plaatselijke bakker, bloemenwinkel, kapper, dagje met de schaapsherder mee, werken bij een hovenier, meehelpen op een peuterspeelzaal, basisschool, supermarkt, autogarage et cetera. Soms zitten er verrassende verzoeken tussen. Bijvoorbeeld de vrouwengevangenis in Zwolle, Vliegveld Teuge, het KNMI en voetbalvereniging Go Ahead Eagles. De Prokkelaar mag zelf aangeven waar hij het liefst stage zou willen lopen.

Een impressie van de Prokkelstagedagen

Effect prokkelen is enorm

Het effect van de Prokkelstagedag is altijd groot. Dat geldt voor zowel de deelnemers als voor de bedrijven. Nadat de adressen bezocht zijn, komt het hele gezelschap samen in het Kulturhus EGW aan de Stationsstraat. Prokkelstagiairs, begeleiders en bedrijven komen daar bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. Ook ontvangen de deelnemers een certificaat.

Samen iets doen en elkaar beter leren kennen

Koppel-Swoe houdt zich in de gemeente Epe bezig bezig met Prokkelen en zoekt contact met de door de Prokkelaars aangedragen wensen. Die staan er doorgaans zeer positief tegenover. “Ook al is de begeleiding soms best intensief, ook voor de werknemers van het deelnemende bedrijf is dit een prachtige belevenis. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait”. De ene deelnemer loopt een hele dag mee, de andere heeft het na een paar uurtjes gezien. “Dat ligt er ook aan wat het bedrijf allemaal verzonnen heeft voor de Prokkelaar.”

Gouden prokkel

Elk jaar wordt er voor 50 à 60 Prokkelaars een stageplek gevonden. In 2014 heeft Koppel-Swoe hiervoor van de landelijke stichting Prokkel.nl als blijk van waardering de Gouden Prokkel gewonnen. Hieraan werd zelfs in het tv-programma Hart van Nederland van SBS6 aandacht gegeven door een film te vertonen van de prijsuitreiking in Utrecht en van de Prokkelaar René Blom die in een vrachtwagen van Herms mocht rijden

 

Voor Prokkelen ontvangen wij subsidie van de gemeente Epe.

 

Heb je vragen?

Kari Moors

Sociaal Werker
Telefoon
0578-67 67 67
E-mail
k.moors@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Agenda

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten eens

Relevant nieuws

© 2024 Media Magneet