Cadeaukaarten uitgereikt voor jonge mantelzorgers

Cadeaukaarten uitgereikt voor jonge mantelzorgers

Voor 101 jonge mantelzorgers in de gemeente Epe is dit jaar een mantelzorgwaardering aangevraagd. Gerrita Reumer, coördinator van Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe, heeft onlangs samen met wethouder Lia de Waard cadeaubonnen van The Read Shop Epe aan deze bijzondere groep jonge Epenaren uitgedeeld te geven.

Eén van hen was de 11-jarige Elin (zie foto). Ze zorgt al geruime voor haar jongere broertje en is erg blij met de cadeaukaart. “Hier ga ik iets leuks voor uitzoeken.” Naast de cadeaukaart van 20 euro, krijgt ze ook een feestelijk pakket en een bedankkaartje. Gerrita Reumer: “De gemeente Epe en Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe willen op deze manier laten blijken hoe speciaal deze groep kinderen en jongeren in onze gemeente is. Jonge mantelzorgers zoals Elin verdienen het om gezien te worden. Goed dat er aandacht en waardering is voor hen. Dat hebben ze verdiend.”

De feestelijke verrassingspakketjes worden persoonlijk bezorgd. Wethouder Lia de Waard is blij dat ze ook kan meehelpen met de bezorging. “De gemeente Epe vindt het belangrijk dat deze groep kinderen en jongeren waardering en aandacht krijgt.” Medewerkers, stagiaires en vrijwilligers van Koppel-Swoe hebben de wethouder en Gerrita Reumer geholpen met de bezorging van de pakketjes.

Jonge mantelzorgers helpen bij de zorg
Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 24 jaar, die in aanraking komen met de zorg voor iemand. Dat kan gaan over een broertje, zusje, ouder of grootouder met een ziekte of beperking. Jonge mantelzorgers zijn zorgzame kinderen en helpen een handje bij de zorg voor iemand. Uit onderzoek blijkt dat ook in de gemeente Epe 1 op de 5 jongeren een jonge mantelzorger is, waarvan 40 procent niet beseft dat ze mantelzorger zijn omdat ze zijn opgegroeid met die zorg. Gerrita Reumer: “Het is belangrijk dat we in onze maatschappij oog blijven houden voor deze kinderen en jongeren. Voor een kind kan de bewuste of onbewuste zorg soms best pittig en intensief zijn. Zeker als je dat moet combineren met school, huiswerk, hobby’s en sociale contacten. Dat vergt soms best wat van ze. Binnen ons Steunpunt Mantelzorg staan we klaar voor volwassen én jonge mantelzorgers.”

Activiteiten
Behalve deze mantelzorgwaardering voor jonge mantelzorgers worden er regelmatig activiteiten georganiseerd voor deze doelgroep en is er ook individuele begeleiding mogelijk. Op de website www.koppelswoe.nl/jonge-mantelzorgers is meer informatie te vinden. Je kunt met al je  vragen over mantelzorg contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg op telefoonnummer 0578-676767.

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan tien jaar een Nationale Buitenspeeldag. Dit jaar is het zover op woensdag 14 juni. Op drie...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet