Gespreksgroep voor kinderen met een bijzondere broer/zus of ouder

Gespreksgroep voor kinderen met een bijzondere broer/zus of ouder

Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die een broer of zus (brus) of ouder hebben met een beperking, organiseert MEE Veluwe in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe een gespreksgroep in Epe. Er zijn zes bijeenkomsten die worden gegeven van 15.30 tot 16.30 uur. Ook is er een ouderavond. De groep start op dinsdagmiddag 24 mei a.s.

Voor kinderen die in een gezin wonen met een broertje/zusje of ouder met bijvoorbeeld ADHD, syndroom van Down, autisme of een chronische ziekte, kan het fijn en nuttig zijn om te praten met kinderen die hun situatie herkennen. In de Brussen gespreksgroep wisselen de kinderen ervaringen uit en vinden ze erkenning en herkenning. Ze krijgen steun en leren vaardigheden in de omgang met de bijzondere broer/zus of ouder. De kinderen gaan actief aan de slag met oefeningen, creatieve opdrachten, rollenspellen en een videofilm. Voor de ouders is er een ouderbijeenkomst waarin gesproken wordt over de positie en gevoelens van hun kind en wat hun kind nodig heeft om zich goed te (blijven) voelen.

Begeleiding van de groep vindt plaats door MEE en Koppel-Swoe. Voor de start van de groep is er een kennismakingsgesprek met ouders en kind. Er zijn geen kosten verbonden aan deze groep. Belangstellenden kunnen zich aanmelden t/m 22 mei via de Coördinator Steunpunt Mantelzorg door te bellen met 0578-67 67 67 of te mailen naar g.reumer@koppelswoe.nl of via MEE door te bellen naar 06-82065853 of te mailen naar t.vandergouw@meeveluwe.nl

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet