Mantelzorgers recht op gratis persoonlijke beschermingsmiddelen bij Corona

Mantelzorgers recht op gratis persoonlijke beschermingsmiddelen bij Corona

Is je naaste afhankelijk van jouw zorg en denk je dat zij/hij besmet is met het coronavirus? Dan heb je recht op gratis persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Dit zijn chirurgische mondkapjes, beschermingsbrillen, onderzoekshandschoenen, schorten en desinfecterende handgel.

Je hebt als mantelzorger recht op de PBM als je intensieve zorg geeft. Dat betekent dat je minstens 8 uur per week zorgt voor je naaste en dat de zorg langer dan 3 maanden nodig is.

Hoe kom ik aan Persoonlijke Beschermingsmiddelen?

Denk je dat je naaste corona heeft? Bel dan met de huisarts of de GGD. Als zij denken dat je naaste Corona heeft, dan wordt hij/zij getest en heb jij als mantelzorger recht opeen ‘korte termijn pakket PBM’. De huisarts of GGD-arts geeft je een elektronisch recept. Hiermee kan je het ‘korte termijn pakket PBM’ gratis afhalen bij de apotheek. In sommige gevallen krijg je het pakket van de huisarts. Blijkt uit de test dat je naaste inderdaad COVID-19 heeft? Dan heb je recht op een ‘langer termijn pakket PBM’. In dit pakket zitten veel meer PBM, zodat je veilig voor je naaste kan zorgen, totdat diegene weer beter is. Het recept voor het pakket krijg je van de huisarts of van de infectie-arts van de GGD.

Nog vragen? Neem dan contact op met Gerrita Reumer van Steunpunt Mantelzorg via 0578-67 67 67 of g.reumer@koppelswoe.nl

Dit vind je misschien ook interessant!

De VoorleesExpress zoekt jou!

10 augustus 2020
Al enige jaren is de VoorleesExpress actief in de gemeente Epe. Jaarlijks koppelt Koppel-Swoe ongeveer 25 gezinnen aan enthousiaste vrijwilligers die wekelijks op bezoek komen....
Meer lezen?
© 2020 Media Magneet