Mantelzorgwaardering voor volwassenen en jongeren

Mantelzorgwaardering voor volwassenen en jongeren

In de gemeente Epe kunnen inwoners die mantelzorg ontvangen, hun volwassen mantelzorger aanmelden voor een waardering van € 100,00 per zorgvrager. Jonge mantelzorgers komen in aanmerking voor een bol.com cadeaukaart ter waarde van 20 euro. Je kunt je tot uiterlijk 1 oktober 2021 aanmelden voor deze welverdiende blijk van waardering voor mantelzorgers.

De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het waarderen van de mantelzorgers. De gemeente Epe heeft voor de mantelzorgwaardering in 2021 een budget gereserveerd voor mantelzorgers die langdurig, intensieve mantelzorg verlenen.
Verwerking van de aanvraag en de toekenning van een speciale waardering heeft de gemeente neergelegd bij het Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe.

Mantelzorgers die langer dan drie maanden aaneengesloten meer dan acht uur per week mantelzorg verlenen aan een inwoner van de gemeente Epe, kunnen – als waardering voor hun inzet – in aanmerking komen voor een geldbedrag van € 100,00 per zorgvrager. De mantelzorger mag buiten de gemeente Epe wonen. De zorgvrager kan het bedrag van

€ 100,00 eventueel verdelen over meerdere mantelzorgers.

Voor jonge mantelzorgers t/m 24 jaar is er de mogelijkheid om een bol.com cadeaukaart ter waarde van 20 euro aan te vragen.

Inwoners van de gemeente Epe kunnen zich via de website van Koppel-Swoe aanmelden voor de mantelzorgwaardering voor volwassenen en jongeren. Voor volwassenen kan dit via het webadres www.koppelswoe.nl/mantelzorgwaardering-gemeente-epe.

Voor jongeren kan dit via het webadres
www.koppelswoe.nl/mantelzorgwaardering-jonge-mantelzorgers-gemeente-epe.

Is het online invullen van het formulier lastig voor je? Neem dan even contact op met Gerrita Reumer (06-40 92 47 02). Dan stuurt zij het aanvraagformulier per email of per post naar je toe.

Je kunt de mantelzorgwaardering tot uiterlijk 1 oktober 2021 aanvragen. Uiterlijk 8 weken na de sluitingsdatum wordt het bedrag overgemaakt op de bankrekening van de zorgvrager. De zorgvrager kan het toegekende bedrag uitkeren aan één of meerdere mantelzorgers. De bol.com cadeaukaarten worden in december uitgereikt.

Voor vragen kun je contact opnemen met Gerrita Reumer, coördinator mantelzorg van Koppel-Swoe. Zij is op dinsdag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0578-67 67 67. Ook kun je mailen via g.reumer@koppelswoe.nl.

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan tien jaar een Nationale Buitenspeeldag. Dit jaar is het zover op woensdag 14 juni. Op drie...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet