Meer vraag naar meidenwerk Epe

Meer vraag naar meidenwerk Epe

De sociaal werkers van Koppel signaleren in de gemeente Epe een groeiende vraag naar specifieke ondersteuning van meisjes. Die vraag komt zowel bij de meisjes zelf, als bij opvoeders en opvoedondersteuners vandaan.

De puberteit is voor veel meisjes een chaotische periode. Er wordt geëxperimenteerd en gezocht naar hun identiteit. Meisjes zijn soms onzeker en lopen rond met vragen die ze niet makkelijk durven te stellen. Het meidenwerk van Koppel staat naast deze meisjes. In een meidengroep worden onder leiding van een deskundige meidenwerker tal van onderwerpen besproken.

Koppel trainde de afgelopen periode vier nieuwe vrijwilligers, waarvan drie uitvoerend meidenwerk gaan doen en één in een coördinerende rol.  Zij starten binnenkort op verschillende locaties in Epe, Emst en Vaassen met een meidengroep. Zo start in jongerencentrum Impuls in Vaassen met ingang van maart een nieuwe groep.

Monita draait al een paar jaar mee als vrijwillig meidenwerker bij Koppel. Monita doet dit graag, omdat zij uit ervaring weet dat de pubertijd een heftige periode in het leven kan zijn, waarin er veel verandert. Zelf heeft ze deze ondersteuning gemist. Juist daarom vindt ze het mooi dat ze in deze fase van het leven naast deze meiden kan staan als een soort van oudere zus.

In 1980 startte de eerste meidengroep bij Koppel. Tot en met 2006 groeide het meidenwerk explosief. Toen het meidenwerk vanwege onder andere bezuinigingen in 2006 moest stoppen, draaiden er op dat moment wekelijks 25 groepen in de gemeente Epe.

Koppel heeft in de loop der jaren een eigen methodiek ontwikkeld, waarin de randvoorwaarden zijn beschreven die van toepassing zijn op preventief meidenwerk. Het gaat dan om: een kleine groep van maximaal vijf meisjes, één vrijwilliger die zich voor meerdere jaren aan een groep verbindt, wekelijkse bijeenkomsten op een vast gesteld tijdstip en op een vaste locatie.

Meer informatie over het meidenwerk van Koppel? Neem dan contact op met Lianne Houtman via l.houtman@koppelepe.nl of 06-45 41 26 94

Op de foto gebruikt in dit artikel staan geen deelnemers van één van de meidengroepen in Koppel. Dit is een stockfoto van (c) Canstockphoto.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet