Nationale Sportweek 2019 van 20 t/m 29 september

Nationale Sportweek 2019 van 20 t/m 29 september

De zestiende editie van de Nationale Sportweek 2019 duurt tien dagen en valt samen met de European Week of Sport. De Nationale Sportweek is in dezelfde periode waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten: het sportseizoen gaat weer beginnen.

Daarom vieren we tijdens de Sportweek in september in heel Nederland en ook in de gemeente Epe de start van het nieuwe sportseizoen! Buurtsport heeft ook dit jaar weer een gemeentelijke Sportweekkrant gemaakt met een zeer aantrekkelijk sportkennismakingsaanbod van diverse aanbieders.

Sport doet iets met je!

Dat sport je fitter maakt weten we allemaal. Maar het geeft je ook meer zelfvertrouwen. Het maakt je socialer. Sport verbroedert. Het creëert nieuwe vriendschappen. Op het veld. Maar ook ernaast. Sport haalt het beste in mensen naar boven. Het leert je grenzen stellen. En er overheen te gaan. Door sport zit je lekkerder in je vel. Het maakt je gelukkiger. Sport doet iets met je. En dat is nu het thema van de Nationale sportweek 2019: Sport doet iets met je!

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement waarin verschillende verenigingen en sportclubs hun deuren openzetten, zodat jij allerlei nieuwe en leuke sporten kunt uitproberen! Sporten en bewegen is gezond, maar vooral leuk! Daarom willen we iedereen tijdens de Nationale Sportweek zoveel mogelijk sportplezier laten beleven!

De Nationale Sportweek is een mooi moment voor de sportaanbieders om hun sportaanbod  in de spotlights te zetten! Elk jaar maakt Buurtsport (Heel Epe Beweeg)t een gemeentelijke Sportweekkrant en krijgen sportaanbieders de mogelijkheid sportkennismakingsaanbod te promoten via de krant. In de krant staat een overzicht van alle activiteiten in de gemeente Epe. De krant is verder gevuld met informatie over sport en bewegen in de gemeente. De digitale versie van de Sportweekkrant vind je hier. Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.heelepebeweegt.nl.

Opening Nationale Sportweek 2019 op vrijdag 20 september

Vorig jaar werd de Nationale Sportweek afgetrapt met de ‘Sprenge Trail’, een run voor kinderen. Omdat dit zo’n succes was, start dit jaar de 2e editie voor alle basisscholen uit Vaassen. De kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 kunnen mee rennen met drie afstanden: 500 meter, 1000 meter en 3000 meter. Kinderen konden zich opgeven via de school. De run vindt plaats op locatie De Cannenburgh en begint om 17.00 uur. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk kinderen (en ouders) deel te laten nemen en in beweging te krijgen, waarbij deelnemen belangrijker is dan winnen. Er is daarom wel een tijdsklok aanwezig, maar geen tijdsregistratie.

Het Buurtsportteam van Koppel-Swoe kijkt uit naar een sportieve opening van de Nationale Sportweek. We hopen, met al het kennismakingsaanbod van de sportaanbieders gedurende de Sportweek, veel inwoners in beweging te krijgen.

Dit vind je misschien ook interessant!

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je vel zitten, lichamelijk gezond zijn en tevreden zijn met je leven.

Een zetje naar meer geluk

29 mei 2023
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet