Online ideeënproeverij voor jongeren vanaf 18 jaar

Online ideeënproeverij voor jongeren vanaf 18 jaar

Deze online ideeënproeverij is speciaal voor jongeren vanaf 18 jaar die opgroeien met zorg en het leuk vinden om met elkaar in contact te komen en willen meedenken over hetgeen we binnen de gemeente Epe voor deze groep jongeren kunnen bieden. Het Steunpunt Mantelzorg zorgt voor de bezorging van lekkere hapjes van restaurant ‘Bij Ons’.

Het verhaal van Emma
Emma is 23 jaar en woont in Epe samen met broertje Joris die als 4-jarig kind kanker gekregen. Hij is hiervan genezen, maar is hierdoor ernstig gehandicapt geraakt. Emma zorgt al vanaf zijn ziek zijn voor haar broertje. De combinatie zorgen met een hbo-studie is best pittig, bijvoorbeeld door een afspraak of als er extra zorgen zijn rondom Joris. Naar aanleiding van een artikel in Trouw heeft Emma hiervoor samen met Saxion een regeling voor mantelzorgers en een platform opgezet. Emma klopte bij de gemeente Epe aan de bel: “Er zijn meer jongeren zoals ik die zorgen en studeren of werken binnen de gemeente Epe, maar ik mis iets voor de 18+ mantelzorgers”. Het lijkt Emma leuk om andere jongeren te ontmoeten: “je begrijpt elkaar met weinig woorden omdat je in een zorgsituaties zit, elkaar ontmoeten is ontzettend fijn!”.

Wat is een online ideeënproeverij?
Een online ideeënproeverij is een online bijeenkomst met lekkere hapjes. Wij hebben met de eigenaar van ‘Bij Ons’ afgesproken dat hij voor een lekker proeverijtje zal zorgen. Wij zullen dit bij jou bezorgen voordat we online gaan. Deze ideeënproeverij is vooral bedoeld om kennis te maken met elkaar en om te horen of jullie nog leuke ideeën hebben voor de toekomst. Misschien vinden jullie het bijvoorbeeld leuk om in de toekomst met elkaar een terrasje te pakken. Ook als je geen ideeën hebt, maar het je leuk lijkt om anderen te ontmoeten ben jij van harte welkom. Emma zal er in ieder geval ook bij zijn en ook zij vindt het leuk om jou te gaan ontmoeten.

Wil je mee doen?
Leuk! De online ideeënproeverij vindt plaats op vrijdag 9 april van 15.00 uur tot 16.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Je kunt je t/m 7 april aanmelden door een mail te sturen naar g.reumer@koppelswoe.nl. Je krijgt dan verdere informatie en de link voor deelname.

Steunpunt Mantelzorg
Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe is er voor mantelzorgers van alle leeftijden voor een luisterend oor, informatie, ondersteuning en de ontmoeting met andere mantelzorgers. Je kunt de coördinator van het Steunpunt Mantelzorg bereiken op telefoonnummer 0578-676767 of 06-40924702. Je kunt ook appen of mailen g.reumer@koppelswoe.nl Meer informatie over de mogelijkheden van Steunpunt Mantelzorg voor jonge mantelzorgers vind je op www.koppelswoe.nl/jonge-mantelzorgers.

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet